Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Wyceny kuchni ?

kaszpir007

Recommended Posts

• Odpowiedzi 66
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Gość grend
Rozumiem, że to Twój normalny sposób komunikacji. Cóż.

Pisałeś o Blumie, to się do Bluma odniosłam i spytałam do jakich systemów przyrównywałeś. Jak na razie nie wymieniłeś żadnego innego systemu jak tylko Blum.

"Widzisz na własnym przykładzie że dla ciebie istnieje tylko blum..."

Nic takiego nie napisałam, wręcz przeciwnie. Mam w użyciu 3 systemy kuchenne (jeden dawny Ikeowski), każdy się sprawdza.

kobieta..... - i problem z komunikacja

Porównywałem do hettifa, linkena, strong boxa

Nie słyszałem nikogo kto byłby z bluma niezadowolony (nie licząc cen). Niektóre mechanizmy mają naprawdę super dopracowane, prowadnice szuflad tak patrząc na masywną budowę i materiał pewnie dałyby rade 100kg wozić. No i ta gwarancja, mój stolarz mówi że nawet jak ktoś jest w stanie zepsuć coś z bluma to wymieniają go od ręki w hurtowni, nie musi nawet czekać na sprawdzanie, papierologie itp. i to wiele lat po zakupie. Która firma coś takiego oferuje? Oczywiście jak ktoś mieć kuchnie za 5-6tyś to na blumie nie zrobi, szczegolnie jak przeważają ostatnio modne szuflady.

Gość grend
Nie słyszałem nikogo kto byłby z bluma niezadowolony (nie licząc cen). Niektóre mechanizmy mają naprawdę super dopracowane, prowadnice szuflad tak patrząc na masywną budowę i materiał pewnie dałyby rade 100kg wozić. No i ta gwarancja, mój stolarz mówi że nawet jak ktoś jest w stanie zepsuć coś z bluma to wymieniają go od ręki w hurtowni, nie musi nawet czekać na sprawdzanie, papierologie itp. i to wiele lat po zakupie. Która firma coś takiego oferuje? Oczywiście jak ktoś mieć kuchnie za 5-6tyś to na blumie nie zrobi, szczegolnie jak przeważają ostatnio modne szuflady.

i to wszystko wiesz od stolarza.....- a słyszałeś o ludziach niezadowolonych z hetticha ?

Jak uzytkownik bluma moze stwierdzić ze jest najleszy a z innymi nie miał nic wspólnego ?

Zaczyna to wyglądac na zamkniety krąg w dogmatach.

kobieta..... - i problem z komunikacja

Porównywałem do hettifa, linkena, strong boxa

mężczyzna i problem z logiką :p

Wierz mi lub nie - nie posiadam szklanej kuli, żeby domyślać się co napisałeś. Wyduszenie odpowiedzi trochę trwało.

Porównywałam Bluma do Hetticha i do IKEA. Blum i Hettich podobne były, ale wyszło na Bluma, bo na tym robił stolarz, to mają znajomi od lat i stałam w takiej szufladzie sprawdzając czy się nie urwie. Przeżyłam ja i szuflada. Jedynie design wolałabym inny, ale nie narzekam, w końcu to szuflady.

Edytowane przez Sawadi

Gość grend
mężczyzna i problem z logiką :p

Wierz mi lub nie - nie posiadam szklanej kuli, żeby domyślać się co napisałeś. Wyduszenie odpowiedzi trochę trwało.

Porównywałam Bluma do Hetticha i do IKEA. Blum i Hettich podobne były, ale wyszło na Bluma, bo na tym robił stolarz, to mają znajomi od lat i stałam w takiej szufladzie sprawdzając czy się nie urwie. Przeżyłam ja i szuflada. Jedynie design wolałabym inny, ale nie narzekam, w końcu to szuflady.

winiłem siebie ze komunikowałem sie troche inaczej niz powinienen bo dopiero póxniej zauwazyłem ze rozmawiam z kobietą.....

Akurat Hettich sie wyróżnia bo jest bardziej "siłowy" w obsłudze - moze tez to zalezy od modelu.

Ja akurat w większości zainwestowałem strong boxy