maciejtoya 23.05.2017 16:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2017 Witam, Chciałbym zakupić zestaw prysznicowy (bateria, deszczownica itp) do małej łazienki. W zasadzie nie wiem na co się zdecydować ? Podtynkowy czy natynkowy. Jeden i drugi ma swoje wady i zalety dlatego dla mnie to trudny wybór. Instalator poleca podtynkowe.Czy ktoś może polecić mi jakieś sprawdzone produkty jednego i drugiego rodzaju ? Cena max 1600 zł za komplet. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sawadi 25.05.2017 06:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2017 (edytowane) Nie wiem czy ktoś Ci poleci konkretny komplet. Jakość baterii zmienia się dość szybko, sprawdzać trzeba długo, a psuje się bo dzieci na wiszą na rączce, bo kamień w kadym mieście inny. Osobiście zdecydowałam się na natynkowe, bo moje ostatnie doświadczenia z bateriami są kiepskie. Mam jedną Grohe nawannową działającą od 17 lat i jedną kuchenną której producenta nie znam działającą od 10 lat, przy mocno zakamienionej wodzie. Mam też kilka nowych, które wymieniam średnio co 2-3 lata i nie wiem czy to sprawa nowych produkcji nastawionych na szybsze psucie, czy sprawa dzieci, które wiszą na kranach jak małpiatki. Właśnie na te częste wymiany decydowałam się na natynkowe, a wolałbym podtynkowe. Edytowane 25 Maja 2017 przez Sawadi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 25.05.2017 15:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2017 Podtynkowe tylko jak planujecie zmiękczacz wody Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ironsmith 27.06.2017 20:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2017 hej podpowiedzcie mam wszędzie instalację zaprasowywaną pex teraz montuję zestaw podtynkowy prysznicowy i chciałem też zastosowywać kształtkę zaprasowywaną ale mogę ją zaprasować dopiero po wkręceniu w mieszacz czy w tak się zastanawiam jeżeli ten zestaw podtynkowy jest na połączenia skręcane to mogę zastosować takie kształtki skręcane do schowania w ścianie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
benchmark 28.06.2017 16:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2017 Ale ten podtynkowy jest odradzany pewnie dlatego, że trudniej go naprawiać. Jak zakupisz produkt klasy Roca, a instalator wypełni swoje obowiązki prawidłowo to nie ma się czego obawiać. Powinieneś mieć świetny zestaw przez wiele lat i nic nie powinno się psuć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slawko123 28.06.2017 17:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2017 podtynkowe, ale dwuczęściowe. ja u siebie zakładam hansgrohe. pod tynk idzie taki zestaw Ibox [ATTACH=CONFIG]392086[/ATTACH]to zielone. tam nie ma co sie psuc, bo to tylko obudowa plastikowa i przyłącza mosiężne. Dopiero do tego dokupuje sie już konkretna baterię. W razie uszkodzenia wymienia sie tylko baterię i nie trzeba tego kuć. Minusem takiego rozwiazania jest to, ze pasuja elementy tylko danego producenta. Inne firmy robia podobnie, trzeba poszukać. Tu przykład takiej instalacji http://users.pandora.be/fgzone/pics/bouw/technieken/sanitair/FGH_0246.jpg a tak wygląda to u mnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
benchmark 30.06.2017 19:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2017 No więc właśnie. Jak Hansgrohe tak robi to pewnie Roca podobnie, bo te firmy mają podobne ceny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slawko123 30.06.2017 19:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2017 No więc właśnie. Jak Hansgrohe tak robi to pewnie Roca podobnie, bo te firmy mają podobne ceny. robi i nazywa sie ROCABOX Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marin72 02.07.2017 11:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2017 Witam, Chciałbym zakupić zestaw prysznicowy (bateria, deszczownica itp) do małej łazienki. W zasadzie nie wiem na co się zdecydować ? Podtynkowy czy natynkowy. Jeden i drugi ma swoje wady i zalety dlatego dla mnie to trudny wybór. Instalator poleca podtynkowe. Czy ktoś może polecić mi jakieś sprawdzone produkty jednego i drugiego rodzaju ? Cena max 1600 zł za komplet. Podtynkowy o bardziej estetyczny i funkcjonalny do małej łazienki, tylko trzeba zostawić kilka kafelek więcej na wypadek naprawy i tyle. Co do producenta nie polecę ba sama jestem na etapie wyboru, więc chętnie poczytam co inni forumowicze radzą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts