Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

z motyką na słońce

olla87

Recommended Posts

Napisałaś, że kupiliście pół domu. Myślałam, że tylna ściana bez okien na twoim rzucie to przylegająca druga część domu.

Można zrobić tak:

f5b2923b9ab6d7b5gen.jpg

ale nie mam pojęcia gdzie wstawić kozę.

Edytowane przez Elfir

Podoba mi się! Przepraszam, myliłam tym określeniem pól domu - pół w tym wypadku oznacza faktycznie pół, bo jest to stary dom parterowy z dwuspadowym dachem i ganeczkiem w którym...brakuje tylnej połowy. Jest zatem przód : ganek, te 50m, i jednośladów dach, a koniec domu stanowi prosta ściana- jakby ktoś to przeciw na pół. W perspektywie jest rozbudowa ale na razie musimy jakoś to wyremontować i zamieszkać :) dzięki za propozycję.

A btw czy ktoś używał desek sosnowych z Leroy Merlin w cenie 33zł/m. Czy po zaimpregnowaniu nadają się one na podłogi i szalunek zewnętrzny?

Ja mam taką w domku. Dla singielki. Łóżko na 120 cm na zamówienie, z szufladą na pościel, stoi naprzeciwko ściany okiennej.Okno duże, na całą ścianę wychodzi na zachodnią stronę ogrodu - widok zachodzącego słońca itd.... W moim wątku w "projektowaniu wnętrz" jest to pomieszczenie. Dostęp do łóżka tylko z jednej strony. Obok szafka nocna na 60 cm, następnie drzwi wejściowe. Po lewej stronie dłuższego boku łóżka, na przeciwległej ścianie jest coś jakby komódka. Sypialenka in statu nascendi, planuję komodę z Rad-Polu i identyczną szafkę nocną. Komoda ma być taka http://www.rad-pol.com.pl/produkt/komoda-7189.html i maksymalnie zmieści się tam mebel na 115 cm.

• 2 weeks później...