Samul 30.05.2017 07:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2017 Witajcie! Chciałbym prosić Was o poradę lub inspirację jak mógłbym urządzić kuchnię w domu, który mam zamiar kupić. Jako, że bardzo lubię gotować zależy mi na tym aby: - było sporo blatów (miejsce na małe AGD + blaty do krojenia) - Piekarnik i mikrofala w zabudowie (w jednym wysokim segmencie) - Zmywarka w zabudowie Nie wiem, za bardzo jakie ułożenie byłoby najlepsze w przypadku mojego projektu domu Zastanawiam się czy lepiej zastanowić się nad wyspą, czy też bardziej "wejść" z kuchnią w salon. Z góry dziękuję za wszelką pomoc i propozycje! http://imgur.com/a/PVolF http://imgur.com/a/PVolF Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 30.05.2017 16:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2017 Polecam wyjść kuchnią na pokój, bo teraz to jest minikuchnia dla stołujących mieście. Zlikwidowana ścianka od korytarza pozwala na wstawienie normalnych, pełnowymiarowych szafek - zabudowy lodówki 60 cm oraz szafki narożnej z wysywanymi półkami 120 cm. Pod oknem masz szafkę 60 cm na zlew, potem zmywarkę 60 cm, następnie szafkę 40 cm i szafkę 80 cm z płytą indukcyjną. Na końcu jest słupek z piekarnikiem i mikrofalą. Od strony salonu jest pół ścianka (czyli ściana na wysokość ok. 1-1,5 m) przy której stoi TV Zamiast kominka wąska koza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Samul 30.05.2017 17:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2017 Polecam wyjść kuchnią na pokój, bo teraz to jest minikuchnia dla stołujących mieście. Zlikwidowana ścianka od korytarza pozwala na wstawienie normalnych, pełnowymiarowych szafek - zabudowy lodówki 60 cm oraz szafki narożnej z wysywanymi półkami 120 cm. Pod oknem masz szafkę 60 cm na zlew, potem zmywarkę 60 cm, następnie szafkę 40 cm i szafkę 80 cm z płytą indukcyjną. Na końcu jest słupek z piekarnikiem i mikrofalą. Od strony salonu jest pół ścianka (czyli ściana na wysokość ok. 1-1,5 m) przy której stoi TV Zamiast kominka wąska koza. Dziękuję bardzo za inspirację Zapomniałem dodać, że w tym miejscu gdzie umieściłeś TV tego słupka może nie być Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 30.05.2017 17:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2017 ten słupek trzyma nadproże. Jego likwidacja w znaczący sposób może podnieść koszt wykonania tak długiego nadproża. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sawadi 30.05.2017 17:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2017 Coś mi się wydaje, że trudno będzie obsługiwać zmywarkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 30.05.2017 19:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2017 Z powodu tego, że otwarta za mocno ograniczy przejście (bo naprzeciw jest słup)? Nie bardzo wiem gdzie można byłoby ją wstawić w innym miejscu. W oryginalnym układzie też musiałaby być w takim miejscu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts