Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Aranżacja małego aneksu kuchennego (4m2) w domu 100m2

Samul

Recommended Posts

Witajcie!

Chciałbym prosić Was o poradę lub inspirację jak mógłbym urządzić kuchnię w domu, który mam zamiar kupić.

Jako, że bardzo lubię gotować zależy mi na tym aby:

- było sporo blatów (miejsce na małe AGD + blaty do krojenia)

- Piekarnik i mikrofala w zabudowie (w jednym wysokim segmencie)

- Zmywarka w zabudowie

Nie wiem, za bardzo jakie ułożenie byłoby najlepsze w przypadku mojego projektu domu :(

Zastanawiam się czy lepiej zastanowić się nad wyspą, czy też bardziej "wejść" z kuchnią w salon.

Z góry dziękuję za wszelką pomoc i propozycje! :)

http://imgur.com/a/PVolF

http://imgur.com/a/PVolF

Polecam wyjść kuchnią na pokój, bo teraz to jest minikuchnia dla stołujących mieście.

263a6e9c9c66d0d1gen.png

Zlikwidowana ścianka od korytarza pozwala na wstawienie normalnych, pełnowymiarowych szafek - zabudowy lodówki 60 cm oraz szafki narożnej z wysywanymi półkami 120 cm.

Pod oknem masz szafkę 60 cm na zlew, potem zmywarkę 60 cm, następnie szafkę 40 cm i szafkę 80 cm z płytą indukcyjną. Na końcu jest słupek z piekarnikiem i mikrofalą.

Od strony salonu jest pół ścianka (czyli ściana na wysokość ok. 1-1,5 m) przy której stoi TV

Zamiast kominka wąska koza.

Polecam wyjść kuchnią na pokój, bo teraz to jest minikuchnia dla stołujących mieście.

263a6e9c9c66d0d1gen.png

Zlikwidowana ścianka od korytarza pozwala na wstawienie normalnych, pełnowymiarowych szafek - zabudowy lodówki 60 cm oraz szafki narożnej z wysywanymi półkami 120 cm.

Pod oknem masz szafkę 60 cm na zlew, potem zmywarkę 60 cm, następnie szafkę 40 cm i szafkę 80 cm z płytą indukcyjną. Na końcu jest słupek z piekarnikiem i mikrofalą.

Od strony salonu jest pół ścianka (czyli ściana na wysokość ok. 1-1,5 m) przy której stoi TV

Zamiast kominka wąska koza.

Dziękuję bardzo za inspirację :)

Zapomniałem dodać, że w tym miejscu gdzie umieściłeś TV tego słupka może nie być :)