Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Pomoc w aranżacji mieszkania

pistacjowadama

Recommended Posts

Może masz jakieś inspiracje, zdjęcia, meble, które Ci się podobają? Ma być nowocześnie, czy tradycyjnie?

Co do podłogi w przedpokoju- może warto pójść w kontrast z parkietem? Chodzi mi o to, aby na siłę nie próbować dobierać koloru terakoty/paneli/gresu czy innego materiału do tego, co jest w pomieszczeniach obok.

wymiary salonu to 5,5m x 4,3m

styl - nowoczesny

kolorystyka - biel + fragment ściany z cegiel lub w kolorze ciemnoróżowym

podłoga w pokoju zostaje

a co do podłogi w przedpokoju i kuchni (w obu pomieszczeniach taka sama) - to myślałam o czymś co nie będzie się gryzło z istniejącym parkietem, na pewno nie w kolorze białym. poniżej moje inspiracje co do podłogi w przedpokoju i kuchni

http://www.dom.pl/wp-content/uploads/2015/05/pod%C5%82oga-%C5%82%C4%85czona-salon-z-kuchni%C4%85.jpg

http://bi.gazeta.pl/im/bc/74/e6/z15103164Q.jpg

• 1 month później...

Bezowe lub szare odcienie gresu byłyby najlepszym rozwiązaniem, nie tylko pod względem wizualnym, ale także praktycznym. Inspiracje wybrane przez Panią są trafione chociaż, łączenie podłogi drewnianej z płytkami ceramicznymi imitującymi drewno (bardzo modnymi teraz) jest nie do końca dobrym połączeniem. Lepiej będą wyglądały płytki gresowe lub kamienne, także glazura lub może wylewka żywiczna, betonowa?

Pozdrawiam serdecznie,

E-rzecznik FFiL Śnieżka