Tomaszs131 28.03.2018 22:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2018 (edytowane) Przy pompie ciepła i bezwładności OP sytuacja wygląda zupełnie inaczej. d7d jeździsz autem lub miałeś wcześniej doświadczenie z produktem marki Honda?Pytam bo po Corsie, Passacie, 530d jest to moja kolejna przygoda z motoryzacją. Tym razem z motoryzacją kraju kwitnącej wiśni. Edytowane 28 Marca 2018 przez Tomaszs131 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d7d 28.03.2018 22:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2018 Niestety nie więc może nie znam problemu.Samochody o których piałem to Opel, VW, Audi i Renault.Klimatyzacja automatyczna po ręcznej zmianie siły nadmuchu lub kierunku nawiewu zawsze wchodzi w tryb manualnyMożna wszystkim sterować zupełnie dowolnie .Jest więc jednocześnie (w zależności od własnego wyboru) klimatyzacją ręczną lub automatyczną.Jeździłem też samochodem z klimatyzacją ręczną i półautomatyczną (Opel i MB).Jak dla mnie są bez porównania mniej komfortowe dla użytkownika. Nie rozumiem pojęcia "jadę w kurtce zimowej i są pocę".Może kurtka jest za ciepła bo jest dostosowana do warunków -10 st. C ?Na krótkich trasach w samochodzie zawsze mam rozpiętą kurtkę (raczej lżejszą niż ciepłą) a w trasach zawsze jadę bez kurtki i zakładam ją po wyjściu z samochodu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomaszs131 28.03.2018 22:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2018 No właśnie, ja osobiście nie rozumiem polityki koncernu Hondy. Nie rozumiem, a sam zmuszony jestem poddawać się im nie do końca sprawdzonym technologiom.Przynajmniej silnik jest z górnej półki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
budowlany_laik 29.03.2018 06:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2018 Może w tej nowej planowanej w Europie na koniec roku już poprawią Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomaszs131 29.03.2018 06:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2018 Poprawią na pewno, silniki;). Odejdą od wolnossących silników 1.8, 2.0. Montować będą silniki z turbiną o pojemniści 1.5 litra. Diesle podobnie jak to zrobił koncern VW odejdą w zapomnienie. Jeśli komuś silnik benzynowy nie do końca przypadł do gustu będzie mógł dopłacić do hybrydy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
budowlany_laik 29.03.2018 06:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2018 (edytowane) Ta hybryda będzie ładnie konkurować z RAV4 Hybrid (której nowa wersja wczoraj miała premierę, ale ma pozostać 2,5-litrowy benzyniak). Benzynowy ma mieć pojemność 2.0, a łączna moc zespołu 210-211 KM - układ z Accord Hybrid z USA. VW chyba nie odchodzi od diesli - tak czytałem. "Zdaniem Martina Müllera, firma nie odwraca się jednak od konwencjonalnych napędów, w tym silników Diesla. (I to mimo negatywnych dla koncernu efektów ujawnionej w 2015 roku tzw. afery Dieselgate – przyp. red) . Jak przekonywał w Berlinie szef niemieckiego potentata, nowoczesny silnik wysokoprężny trzeba traktować jako pomysł na rozwiązanie światowych problemów środowiska naturalnego, a nie jako zagrożenie dla niego. Jak stwierdził, Volkswagen tylko w 2018 roku przeznaczy prawie 20 mld EUR na rozwój wszystkich napędów tradycyjnych i modeli w nie wyposażonych. Całkowite nakłady na ten cel w ciągu kolejnych pięciu lat przekroczyć mają 90 mld EUR." za samar.pl Edytowane 29 Marca 2018 przez budowlany_laik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomaszs131 29.03.2018 07:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2018 Widać masz aktualniejsze informację.Swego czadu w którejś gazetce wyczytałem, że koncern VW odstępuje od produkcji diesli. Po ich wpadce z emisją spalin i coraz bardzie rygorystycznymi normami Euro, wydawało mi się to prawdopodobne Wracając do silników Hani to informacje, które wcześniej podałem uzyskałem od dilera Hondy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
budowlany_laik 29.03.2018 08:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2018 Tu można zobaczyć jak radzi sobie 1.5 turbo z CRV: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wg39070 29.03.2018 10:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2018 Tu można zobaczyć jak radzi sobie 1.5 turbo z CRV: Nasuwa się pytanie - ile taki silnik pożyje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
link2jack 29.03.2018 11:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2018 150 - 200 tysięcy powinien przelatać bezproblemowo. Jak ktoś rocznie robi nie całe 15-20 tysięcy km to wystarczy mu na 8-10lat. Czasy mercedesów z przebiegiem miliona km minęły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kemot_p 08.04.2018 07:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2018 Panowie, dostałem niedawno list z Hondy pt."Ważna kampania serwisowa dotycząca bezpieczeństwa".Piszą, że w niektórych samochodach stwierdzili wadę poduszki i zapraszają na bezpłatną wymianę napełniacza poduszki powietrznej.Słyszeliście o tej akcji? Dostaliście może taki list? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomaszs131 08.04.2018 07:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2018 Nie, może wkrótce dostanę. Nie napisali o które roczniki chodzi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kemot_p 08.04.2018 17:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2018 Nie, może wkrótce dostanę. Nie napisali o które roczniki chodzi? 2007-2013 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomaszs131 08.04.2018 17:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2018 W takim razie nie dostanę, mója Hania to rocznik 2015. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rhein 08.04.2018 19:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2018 (edytowane) Witam Mam CRV 2010 po lifcie. Rok temu dostałem list informujący o akcji serwisowej. Pojechałem do serwisu, umówiłem się na wizytę. Po tygodniu pojechałem na wymianę, bo musieli zamówić. Wymiana trwała może 1.5 godz.. W oczekiwaniu na odbiór autka nawiązałem rozmowę z gościem, który przyjechał na przegląd. Spytałem go o tą akcję Hondy, a on na to , że nic nie wie i listu nie dostał. Poradziłem mu aby podszedł i się spytał. I okazało się, że jest zakwalifikowany (serdecznie mi podziękował). Listu nie dostał, bo to był samochód kupiony z drugiej ręki.Także jeśli nie dostaliście listu wsiadajcie w bolidy i zasuwajcie do serwisu. Podajcie vin i tam sprawdzą czy się kwalifikujecie czy nie. A co do autka, też czekam na hybrydę CRV. A bardzo żałuję, że u nas nie jest dostepna Honda Ridgeline. Przydałaby się na moją nieutwardzoną i błotnistą drogę. Choć CRV bez trudu się przebijaSzerokiej drogi Edytowane 8 Kwietnia 2018 przez rhein Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomaszs131 23.09.2018 15:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2018 Auto jak na razie dobrze się sprawuje, jedyny wielki minus to kiepskie spasowanie kokpitu. Ciekaw jestem czy w trzeciej generacji podobny problem również występuję. W czwartej, po stronie pasażera każde auto ma taką szparę. Nie wiem jak sytuacja ma się w egzemplarzach przed liftem ale po liftowe wyglądają podobnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomaszs131 08.10.2018 21:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2018 Niestety Honda nie zaliczy debiutu kolejnej generacji na rynku za udany. Widać, że nie testują aut przed wprowadzeniem nowej generacji na rynek... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Robinson74 20.11.2018 20:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2018 Ja też rozważam zakup używanej Hondy CR-V III i zastanawiam się, czy są jakieś "żyjące" fora internetowe, na których jest sporo użytkowników udzielających rad i dzielących się doświadczeniem. Ciężko mi takie znaleźć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomaszs131 20.11.2018 20:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2018 Proszę bardzohttps://crv-team.pl/index.php?action=forum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wg39070 21.11.2018 08:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2018 Ja też rozważam zakup używanej Hondy CR-V III i zastanawiam się, czy są jakieś "żyjące" fora internetowe, na których jest sporo użytkowników udzielających rad i dzielących się doświadczeniem. Ciężko mi takie znaleźć. Odpowiedź jest prosta - jak coś się nie psuje to i forum zbędne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts