Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

CRV, ktoś jeździ? Opinie,wymiana doświadczeń.

Tomaszs131

Recommended Posts

Przy pompie ciepła i bezwładności OP sytuacja wygląda zupełnie inaczej. d7d jeździsz autem lub miałeś wcześniej doświadczenie z produktem marki Honda?

Pytam bo po Corsie, Passacie, 530d jest to moja kolejna przygoda z motoryzacją. Tym razem z motoryzacją kraju kwitnącej wiśni.

Edytowane przez Tomaszs131

• Odpowiedzi 273
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Niestety nie więc może nie znam problemu.

Samochody o których piałem to Opel, VW, Audi i Renault.

Klimatyzacja automatyczna po ręcznej zmianie siły nadmuchu lub kierunku nawiewu zawsze wchodzi w tryb manualny

Można wszystkim sterować zupełnie dowolnie .

Jest więc jednocześnie (w zależności od własnego wyboru) klimatyzacją ręczną lub automatyczną.

Jeździłem też samochodem z klimatyzacją ręczną i półautomatyczną (Opel i MB).

Jak dla mnie są bez porównania mniej komfortowe dla użytkownika.

Nie rozumiem pojęcia "jadę w kurtce zimowej i są pocę".

Może kurtka jest za ciepła bo jest dostosowana do warunków -10 st. C ?

Na krótkich trasach w samochodzie zawsze mam rozpiętą kurtkę (raczej lżejszą niż ciepłą) a w trasach zawsze jadę bez kurtki i zakładam ją po wyjściu z samochodu.

Poprawią na pewno, silniki;). Odejdą od wolnossących silników 1.8, 2.0. Montować będą silniki z turbiną o pojemniści 1.5 litra. Diesle podobnie jak to zrobił koncern VW odejdą w zapomnienie. Jeśli komuś silnik benzynowy nie do końca przypadł do gustu będzie mógł dopłacić do hybrydy.

Ta hybryda będzie ładnie konkurować z RAV4 Hybrid (której nowa wersja wczoraj miała premierę, ale ma pozostać 2,5-litrowy benzyniak). Benzynowy ma mieć pojemność 2.0, a łączna moc zespołu 210-211 KM - układ z Accord Hybrid z USA.

VW chyba nie odchodzi od diesli - tak czytałem.

"Zdaniem Martina Müllera, firma nie odwraca się jednak od konwencjonalnych napędów, w tym silników Diesla. (I to mimo negatywnych dla koncernu efektów ujawnionej w 2015 roku tzw. afery Dieselgate – przyp. red) . Jak przekonywał w Berlinie szef niemieckiego potentata, nowoczesny silnik wysokoprężny trzeba traktować jako pomysł na rozwiązanie światowych problemów środowiska naturalnego, a nie jako zagrożenie dla niego. Jak stwierdził, Volkswagen tylko w 2018 roku przeznaczy prawie 20 mld EUR na rozwój wszystkich napędów tradycyjnych i modeli w nie wyposażonych. Całkowite nakłady na ten cel w ciągu kolejnych pięciu lat przekroczyć mają 90 mld EUR."

za samar.pl

Edytowane przez budowlany_laik

Widać masz aktualniejsze informację.

Swego czadu w którejś gazetce wyczytałem, że koncern VW odstępuje od produkcji diesli. Po ich wpadce z emisją spalin i coraz bardzie rygorystycznymi normami Euro, wydawało mi się to prawdopodobne

Wracając do silników Hani to informacje, które wcześniej podałem uzyskałem od dilera Hondy.

• 2 weeks później...

Panowie, dostałem niedawno list z Hondy pt."Ważna kampania serwisowa dotycząca bezpieczeństwa".

Piszą, że w niektórych samochodach stwierdzili wadę poduszki i zapraszają na bezpłatną wymianę napełniacza poduszki powietrznej.

Słyszeliście o tej akcji? Dostaliście może taki list?

Witam

Mam CRV 2010 po lifcie. Rok temu dostałem list informujący o akcji serwisowej. Pojechałem do serwisu, umówiłem się na wizytę. Po tygodniu pojechałem na wymianę, bo musieli zamówić. Wymiana trwała może 1.5 godz.. W oczekiwaniu na odbiór autka nawiązałem rozmowę z gościem, który przyjechał na przegląd. Spytałem go o tą akcję Hondy, a on na to , że nic nie wie i listu nie dostał. Poradziłem mu aby podszedł i się spytał. I okazało się, że jest zakwalifikowany (serdecznie mi podziękował). Listu nie dostał, bo to był samochód kupiony z drugiej ręki.

Także jeśli nie dostaliście listu wsiadajcie w bolidy i zasuwajcie do serwisu. Podajcie vin i tam sprawdzą czy się kwalifikujecie czy nie.

A co do autka, też czekam na hybrydę CRV. A bardzo żałuję, że u nas nie jest dostepna Honda Ridgeline. Przydałaby się na moją nieutwardzoną i błotnistą drogę. Choć CRV bez trudu się przebija

Szerokiej drogi

Edytowane przez rhein

• 5 months później...

Auto jak na razie dobrze się sprawuje, jedyny wielki minus to kiepskie spasowanie kokpitu. Ciekaw jestem czy w trzeciej generacji podobny problem również występuję. W czwartej, po stronie pasażera każde auto ma taką szparę. Nie wiem jak sytuacja ma się w egzemplarzach przed liftem ale po liftowe wyglądają podobnie.

309c4a8826013ae9.jpg

b0a7a74f7ad742d7.jpg

• 3 weeks później...
  • 1 month później...
Ja też rozważam zakup używanej Hondy CR-V III i zastanawiam się, czy są jakieś "żyjące" fora internetowe, na których jest sporo użytkowników udzielających rad i dzielących się doświadczeniem.

Ciężko mi takie znaleźć.

Odpowiedź jest prosta - jak coś się nie psuje to i forum zbędne.