Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

CRV, ktoś jeździ? Opinie,wymiana doświadczeń.

Tomaszs131

Recommended Posts

Po stanie kierownicy nie poznasz przebiegu CRV-ki. Moja ma dużo, dużo większy przebieg, a kierownica wygląda jak u Ciebie :)

A masz skorzane fotele moze ? bo ja wlasnie patrze na te fotele i tak czuje ze tam wiecej tych km przejechanych choc ogolnie auto ok wyglada

Prawdopodobnie to wersja Executive.

Tak to jest ta wersja

• Odpowiedzi 273
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

W poście odniosłem się tylko do aspektu czysto estetycznego auta. O problemach Hani najnowszej generacji od dłuższego czasu wiedziałem. Nie jestem pewny jak sytuacja obecnie Przedstawia się naszym rynku, ale za Oceanem jest dramat. Niedogrzewanie silnika to tylko wirzchołek góry lodowej.

Właśnie dlatego zdecydowałem się na Hanię ze starą, sprawdzoną jednostką napędową i nie żałuję.

• 4 weeks później...
Kilka dni temu robiłem przymiarkę ze zbiornikiem o pojemności 61.5l przed samym montażem i pokrywa nad zbiornikiem lekko nie jest w lini z podłogą. Fachowiec stwierdził, że zetnie kilka mm po lewej jej stronie i będzie ok. Podnośnik się swobodnie zmieści, o podgięciu pływaka instalator wie i pewnie w moim przypadku do tego dojdzie. Na szczęście nie będę zmuszony dopłacić do większego (nie wiele) zbiornika. Sterownik, postwiłem na polską markę Stag. Zobaczymy jak będzie, przed montażem sprawdzę ułożenie zaworów.

Nie, ja nie chciałem wtrysków w kolektorze. W kolektorze mam dysze, a z wtryskami połączone są równiutkimi wężykami z listwą wtrysków lepsza regulacja dawki poprzez jak najbliższe mocowanie przy cylindrach

Otworki wierci się bez zdejmowania kolektora.