gogush 13.02.2019 17:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2019 Po stanie kierownicy nie poznasz przebiegu CRV-ki. Moja ma dużo, dużo większy przebieg, a kierownica wygląda jak u Ciebie A masz skorzane fotele moze ? bo ja wlasnie patrze na te fotele i tak czuje ze tam wiecej tych km przejechanych choc ogolnie auto ok wyglada Prawdopodobnie to wersja Executive. Tak to jest ta wersja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kemot_p 13.02.2019 17:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2019 A masz skorzane fotele moze ? bo ja wlasnie patrze na te fotele i tak czuje ze tam wiecej tych km przejechanych choc ogolnie auto ok wyglada Tak to jest ta wersja Tak, też mam wersję Executive, fotele skórzane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 13.02.2019 17:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2019 A masz skorzane fotele moze ? bo ja wlasnie patrze na te fotele i tak czuje ze tam wiecej tych km przejechanych choc ogolnie auto ok wyglada Tym to się w ogóle nie przejmuj - moja miała przebieg 2 tyś i już fotele były do wymiany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gogush 13.02.2019 18:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2019 Tym to się w ogóle nie przejmuj - moja miała przebieg 2 tyś i już fotele były do wymiany Skorzane ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 13.02.2019 18:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2019 Tak, wymienione poszycie w ostatni tydzień gwarancji - taką miałem umowę . (z plastikowej świni - oczywiście bo u mnie to skóra i al-kantara) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomaszs131 13.02.2019 18:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2019 (edytowane) Kierownica w IV generacji, niestety obszyta jest również skóra z plastikowej świni...P.S.W najnowszej generacji takiej chały już nie ma. Edytowane 13 Lutego 2019 przez Tomaszs131 P.S. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 13.02.2019 19:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2019 Tomek - mają chałę - silniki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomaszs131 13.02.2019 19:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2019 W poście odniosłem się tylko do aspektu czysto estetycznego auta. O problemach Hani najnowszej generacji od dłuższego czasu wiedziałem. Nie jestem pewny jak sytuacja obecnie Przedstawia się naszym rynku, ale za Oceanem jest dramat. Niedogrzewanie silnika to tylko wirzchołek góry lodowej. Właśnie dlatego zdecydowałem się na Hanię ze starą, sprawdzoną jednostką napędową i nie żałuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gogush 13.02.2019 20:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2019 Właśnie dlatego zdecydowałem się na Hanię ze starą, sprawdzoną jednostką napędową i nie żałuję. Dlatego jak szukałem to szukałem auta ze sprawdzoną jednostką a ze dojezdzam codziennie kawałek to padł wybór na i-DTEC Hondy (choc przypadkowo mi sie trafiła) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Robinson74 13.02.2019 22:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2019 O problemach Hani najnowszej generacji od dłuższego czasu wiedziałem.Czyli nie dotyczą one III ani IV generacji? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomaszs131 14.02.2019 05:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2019 Tak, starsze jednostki są dobrze znane użytkownikom. Od lat ich konstrukcja nie wiele się zmieniała co ma swoje odzwierciedlenie w trwałości jednostek napędowych. Benzyniaki świetnie się nadają do zagazowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomaszs131 08.03.2019 19:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2019 No i zapadła decyzja. W połowie miesiąca odstawiam Hania do garażu na montaż instalacji gazowej. Butla o wielkości 720*200*61.5 litra idealnie mieści się w miejsce koła dojazdowego. Wkrótce wrzucę fotki z montażu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 08.03.2019 19:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2019 Ja zamontowałem wczoraj:P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomaszs131 08.03.2019 19:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2019 No co Ty? Widzę, że się spóżniłem, ale jedno mnie cieszy, będziemy jeżdzić tym autem z uśmiechem na twarzy.Jaki zbiornik masz zamontowany, wtryski i sterownik? Jak pierwsze wrażenia, nie ma spadku mocy silnika? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 08.03.2019 20:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2019 Tomek, napiszę potem więcejLPG Tech, 58l,wtryski tech yeti,pełne wsparcie obdPrędkość max jestMoc jak byłaPrzejechałem 68km przełączanie po 500m przy +7*C Koszt instalacji 2,7kz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 08.03.2019 20:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2019 A jeszcze jedno, Tomek ten większy zbiornik nie pozwoli być równo pokrywie. A tak pozostaje wieszak na podnośnik, trójkąt, kamizelki i klucze. Warto jeszcze zwiększyć pojemność podginając pływak, ale robi to gazownik mieści się 50l. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomaszs131 08.03.2019 21:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2019 Kilka dni temu robiłem przymiarkę ze zbiornikiem o pojemności 61.5l przed samym montażem i pokrywa nad zbiornikiem lekko nie jest w lini z podłogą. Fachowiec stwierdził, że zetnie kilka mm po lewej jej stronie i będzie ok. Podnośnik się swobodnie zmieści, o podgięciu pływaka instalator wie i pewnie w moim przypadku do tego dojdzie. Na szczęście nie będę zmuszony dopłacić do większego (nie wiele) zbiornika. Sterownik, postwiłem na polską markę Stag. Zobaczymy jak będzie, przed montażem sprawdzę ułożenie zaworów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 08.03.2019 21:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2019 Ja też mam polską instalację. Stag-a mam parownik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomaszs131 08.03.2019 21:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2019 (edytowane) Miejmy nadzieję, że dokonaliśmy dobrego wyboru. Szerkości.P.S.A miałeś kolektor ściąganiety by nawiercić miejsce na wtryski gazu? Edytowane 8 Marca 2019 przez Tomaszs131 P.S. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 08.03.2019 21:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2019 Nie, ja nie chciałem wtrysków w kolektorze. W kolektorze mam dysze, a z wtryskami połączone są równiutkimi wężykami z listwą wtrysków lepsza regulacja dawki poprzez jak najbliższe mocowanie przy cylindrachOtworki wierci się bez zdejmowania kolektora. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts