Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

CRV, ktoś jeździ? Opinie,wymiana doświadczeń.

Tomaszs131

Recommended Posts

• Odpowiedzi 273
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Tomasz jak tam montaż gazu?

Ja dzisiaj zawalczyłem z instalacją Yanosika nowszej wersji bo stara coś kulała okazało się , że jeszcze spokojnie da się wer. 3.4.3.5 i spokojnie działa.https://apkpure.com/pl/yanosik-antyradar-korki-nawigacja-kamera/pl.neptis.yanosik.mobi.android/variant/3.4.3.5-APK

Odkryłem też możliwość edycji i ustawiania linii kamery cofania - to już kiedyś pisałem ale gdzieś mi umknęło. sprawdziłem też działanie przycisków po zalaniu colą.

p1.jpgp4.jpgp2.jpg

CityMatic, Ty to magik jesteś, ja jakoś tych tematów nie ogarniam.

Wczoraj odebrałem auto, na pierwszy rzut oka zmian w przyspieszaniu nie zauważyłem. Zdjęcia z instalacji mam na płytce. Instalator robi zdjęcia w trakcie prac i przy odbiorze samochodu przekazuje je na płytce klientowi. Żonka nie narzeka więc jest wszystko ok. Falowania obrotów na szczęście nie zauważyłem.

Serwis zerowy mam po przejechaniu 1000 km. W następnym tygodniu jadę Hanią do W-wy, przetestuje ją w trasie. Zbiornik wszedł nieco większy 720/200/ 61.5 l. Do pełna gazu wejdzie 56.3 l. Z wlewem zrobiłem tak jak mi doradziłeś.

4 (2).jpg2019-03-18-21799.jpg2019-03-18-21819.jpg2019-03-18-21818.jpg7.jpg

3.jpg

6.jpg

2019-03-18-21790.jpg

1 (3).jpg

2.jpg

Edytowane przez Tomaszs131
Łączenie postów.

• 2 weeks później...

Szukam pewnych informacji, o które dość trudno w internecie, więc może tutaj użytkownicy podzielą się informacją odnośnie swoich egzemplarzy.

Otóż chcę kupić CR-V i przeglądam ogłoszenia w Polsce i za granicą.

Zależy mi na funkcji "asystent ruszania na wzniesieniu" (hill start assist) i nie mam pojęcia jakie roczniki czy wersje wyposażenia CR-V już to posiadają.

Jak to jest w CR-V III?

Mam jeszcze takie pytanie do użytkowników CR-V ze skrzynią automatyczną.

Otóż, w tej chwili użytkuję stary samochód (nie Hondę), który teoretycznie wg parametrów przyspiesza od 0 do 100km/h w ciągu ok. 10s. Jak patrzę na parametry CR-V w automacie to niepokoi mnie czas ponad 12s. Wydaje mi się, że może to uniemożliwiać dynamiczne wyprzedzanie. Czy jest to powód do zmartwień czy może nie jest to właściwy parametr do rozpatrywania w kontekście konieczności szybkiego wyprzedzenia pojazdu?

Ja użytkuję CRV z 2013 roku ze starym dobrym silnikiem benzynowym 2.0 z założoną instalacją LPG. Jeżdżę nim drugi rok, oprócz materiałów eksplatacyjnych zero żadnych problemów. Mogę z czystym sumieniem każdemu polecić, dla rodziny 4 osobowej bardzo fajne i przestronne auto. Spalanie w granicach 11 l LPG, auto fajnie przyspiecza, wygodne i ciche. Niestety nie doradzę z automatem, bo mam manualną skrzynię.

• 3 years później...

Minęło już trochę czasu więc moja CRV pożegnała się ze mną była u mnie od stycznia 2016. Rocznikowo 2015 przejechała 96 tyś a więc niewiele może dlatego znalazła szybko nabywcę. Muszę przyznać , że ten silnik 2.0 i sposób samego wykonania auta przez lata przypadł mi do gustu, Co mogę napisać - jeszcze nigdy nie miałem auta tak długo to chyba przez pandemię, ale Hondzie muszę przyznać nic się nie popsuło, działała niezawodnie od pierwszego do ostatniego dnia i szczerze mogę polecić to autko.

Ostatnie zdjęcie:(

Honda.jpg