Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

pomysł na podłogę

olla87

Recommended Posts

Kochani, pomocy pliiissss..... pytałam o panele w innym poście, ale przeszedł bez echa, więc raz jeszcze: szukam pomocy w sprawie podłogi. Ogólnie rozkład pomieszczeń jest prosty - na środku hol, po lewej salon z aneksem kuchennym, na wprost łazienka a po prawej sypialnia. Zakochałam się ostatnio w marokańskich klimatach, stąd pomysł na takie panele : http://ruckzuck.pl/panele-pod/prestige/loft-cerama/loft-cerama.html . Czy ktoś widział je na żywo? Ma je? Może podzielić się opinią? A może widzieliście coś podobnego w innych firmach?

Potrzebuje pomocy odnośnie układania paneli. Czy przy takim ułożeniu domku powinnam:

1. Dać te panele w salonie, przedpokoju i sypialni aby wszystko było spójne

2. Mogę dać np. takie w kolorze santorini w salonie, w przedpokoju i łazience płytki ceramiczne biało-czarne a w sypialnie znów santorini lub light?

Czy w ogóle pomysł z nimi jest beznadziejny i lepiej ułożyć panele drewnopodobne, a w marokańskie wzory pójść tylko w przestrzeni pomiędzy szafkami kuchennymi i np. podłoga i wstawka jakaś w łazience?

Absolutnie nie na całość, może przy kuchennych szafkach, albo w części w przedpokoju. Jak pisze Elfir może warto zastanowić się i położyć takie kafle nad blatem, albo w łazience.

Pomieszczenia z dużą wierzchnią takiego wzoru mogą być przytłaczające i trudno będzie dobrać dodatki.

hmmm pewnie macie racje. Zatem postawię na marokański wzór między szafkami kuchennymi + w łazience.

A podpowiedzcie proszę, czy jeśli na środku mieszkania jest korytarz, a po lewej i prawej stronie pokoje - to panele powinny być wszędzie takie same, czy np. w korytarzu mogę dać płytki? - boję się, że wtedy wyjdzie to takie "poszatkowane", zwłaszcza, że zapewne drzwi pomiędzy pomieszczeniami będą w większości czasu otwarte na oścież