bujalski_michal 04.06.2017 15:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2017 Witam, jestem zainteresowany pewnym mieszkaniem. Proszę o pomoc w ocenie tego jak będzie wyglądało jego naświetlenie. Mieszkanie Prezentuje się następująco. http://m3skorupka.pl/project.php?typ=planes&id=83 Mieszkanie NR6. Proszę o sugestię, wady / zalety mieszkania. Zaznaczę że: od strony gdzie wychodzi okno kuchenne, za murkiem ogrodu jest w pobliżu lasek (zero ulic, pieszych, chodników) i drzewa nieco ponad wysokość piętra miejscami. Po lewej stronie rzutu widocznego na stronie natomiast będzie parking nowo powstałego kościoła, ale też w odległości ok 10m. także odrazu obok ogródka - zero ulic, pieszych, chodników. Za mieszkaniem przemawia do nas przede wszystkim rozstaw pomieszczeń, metraż na który nas stać, ilośc pokoi (3 pokoje, mamy już jedno 1,5 r dziecko, kto wie co będzie dalej ). No i ten zakątek z ogródkiem wydał nam się fajny zaciszny, i z taką namiastką "domu" z ogrodem . Martwi nas jednak że może to być ciemne mieszkanie. Czy ktoś obeznany w temacie, lub mieszkający w mieszkaniu z oknami w kierunku pn / zach, wesprze nas jakąś wypowiedzią? Będziemy Wdzięczni. Bujalski_Michał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaizen 04.06.2017 19:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2017 Proszę o sugestię, wady / zalety mieszkania. To, co teraz jest za oknem nie ma większego znaczenia. Sprawdź MPZP - wtedy będziesz wiedział, co przynajmniej w krótszej perspektywie może tam powstać (bo w dłuższej to MPZP może się zmienić). Wady mieszkania to IMO salon od północy, cień w oknach w sypialniach po południu, pokoje ze wspólnym balkonem, dużo miejsca zmarnowanego na przedpokój który ma prawie tyle m2, co salon. Ale największy minus, to dzwonnica za oknem. A znając deweloperów nie przyłożył się do izolacji akustycznej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafal3net 05.06.2017 10:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2017 nie wyglada zle, ja mam salon z aneksem od polnocy, duze okno balkonowe podwojne i jedno zwykle male okno pojedyncze i ciemno nie jest, nic mi cienia nie rzuca na ta sciane, inny budynek itp.a z ciekawosci po ile za metr tam cena?bo mieszkam niedaleko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bujalski_michal 10.06.2017 15:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2017 Cena na Rakowieckiej to 3800 zł/m2 obecnie.Sądzę że dalsze etapy osiedla po wybudowaniu tunelu do centrum miasta w przyszłym roku będą droższe.Aktualnie mam zarezerwoowane dwa mieszkania - które lepsze ?Prosze bardzo o sugestię.To mieszkanie nr. 6: http://m3skorupka.pl/project.php?typ=planes&id=85 Zaznaczę że: od strony gdzie wychodzi okno kuchenne, za murkiem ogrodu jest w pobliżu lasek (zero ulic, pieszych, chodników) i drzewa nieco ponad wysokość piętra miejscami.Po lewej stronie rzutu widocznego na stronie natomiast będzie parking nowo powstałego kościoła, ale też w odległości ok 10m. także odrazu obok ogródka - zero ulic, pieszych, chodników. Za mieszkaniem przemawia do nas przede wszystkim rozstaw pomieszczeń, metraż na który nas stać, ilośc pokoi (3 pokoje, mamy już jedno 1,5 r dziecko, kto wie co będzie dalej ). No i ten zakątek z ogródkiem wydał nam się fajny zaciszny, i z taką namiastką "domu" z ogrodem . Martwi nas jednak że może to być ciemne mieszkanie.Czy ktoś obeznany w temacie, lub mieszkający w mieszkaniu z oknami w kierunku pn / zach, wesprze nas jakąś wypowiedzią? Drugie mieszkanie to identyczny rozkład pomieszczeń niemalże, ten sam pion, jednakże 3 piętro z balkonem ok 11m2. Zarezerwowaliśmy też to drugie na 3cim piętrze, gdyż doszły nas słuchy że na parterze w miejscu lasku przed ogrodem może kiedyś powstać ulica / osiedle bo być może tereny pójdą na sprzedaż i osiedle z tej strony może być całkowicie rozgrodzone.Ze względu na te pogłoski pomyśleliśmy o 3cim piętrze gdzie jest piękny widok na korony drzew ale znowu tutaj dochodzą nas opinie gorąca od dachu, problemów związanych z przeciekaniem dachu itp.... Reasumując,które byście wybrali? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arek.G 12.06.2017 10:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2017 ... Martwi nas jednak że może to być ciemne mieszkanie. Czy ktoś obeznany w temacie, lub mieszkający w mieszkaniu z oknami w kierunku pn / zach, wesprze nas jakąś wypowiedzią? ... Mam mieszkanie gdzie okna są po pn-zach i pd-wsch. Pokoje od pn-zach nie nagrzewają się za bardzo bo słońce bardzo późno zagląda to tych pokoi. Jeśli masz duże okna to nie powinno być problemu z jasnością w pokojach. Za to rano nie będziesz miał uporczywego słońca U mnie układ pn-zach i pd-wsch idealnie się sprawdza bo od pd-wsch mam kuchnie, salon i ogród - późnym popołudniem mam cień w ogrodzie i mogę odpocząć, a rano słońce nie świeci mi prosto w twarz gdy wstaję. Mam bardzo jasno bo w mieszkaniu ma b. duże okna i całe mieszkanie jest prześwietlone na wylot Jedni lubią jak jest jasno, drudzy jak jest ciemniej... sam zdecyduj co Ci bardziej pasuje Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agamemnon91 12.06.2017 11:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2017 Dla mnie salon inaczej jak na południe nie wchodzi w grę, to indywidualna preferencja, ja np lubie jak słońce dostaje się do mieszkania, to już nie kwestia samego naświetlenia pomieszczenia, a samej przyjemności z tego, że słońce wpada do środka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
delfinea25 12.06.2017 19:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2017 tak naprawdę to ciężko coś powiedzieć na podstawie planu. wiele też zależy od aranżacji, wykończenia. To ty tam byłeś, widziałeś co masz w środku i za oknem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts