yaro137 11.06.2017 20:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2017 Na parterze zamierzam dać drewnopodobny gres w formie przypominającą deski. Będzie to korytarz i dalej jadalnia i salon. Problem w tym, że korytarz jest prostopadle do jadalni a jadalnie prostopadle do salonu. Salon i jadalnia mają wyjścia na taras i dalej na ogród. Jak tu ustawić te deski, aby to dobrze wyglądało? W jakim kierunku powinny iść? Zaznaczam od razu, że żona absolutnie nie chce żeby szły po skosie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 11.06.2017 20:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2017 przykład z forum (widac fragment koryatrzyka):http://i.imgur.com/Zy2yxcJl.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 11.06.2017 20:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2017 a tu układ w jodełkę: http://martaiuki.mojabudowa.pl/pliki/martaiuki/image/2014-02-15_15_21_47.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dwiecegly 11.06.2017 20:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2017 Fugami prostopoadle do okien. Jak okna są na dwóch ścianach to ważniejsze są te gdzie słonce pada dłużej na podłogę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Juniorka 11.06.2017 21:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2017 Ja nie zwracałam uwagi na to, gdzie są okna, tylko na to, by deski optycznie poszerzały pomieszczenie, czyli raz wychodziły równolegle do okna, a raz prostopadle. I naprawdę nie miało znaczenia jak światło pada Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yaro137 12.06.2017 06:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2017 (edytowane) A to ciekawe, bo salon jest u mnie dość długi a wąski. Czyli żeby go optycznie poszerzyć deski w poprzek. Czy taki układ poszerza tak wąskie pomieszczenie jak kortytarz? Co do światła to akurat najwięcej okien jest od strony południowej, ale największe okno w salonie od zachodu. Śłońce mniej więcej tak samo długo wchodzi przez obie ściany. Latem, w szczycie idzie mniej więcej pod kątem 45st do jadalni i salonu. Niełatwa więc sprawa Edytowane 12 Czerwca 2017 przez yaro137 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dwiecegly 12.06.2017 14:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2017 Jak śłonce jest nisko (zachod) to płytki ułożone róznolegle do zrodla swiatla zle wyglądają (widać krzywizne). Każdy długi gres jest krzywy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yaro137 12.06.2017 14:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2017 Dzięki bardzo. Czyli optymalnie jeśli faktycznie w salonie byłyby prostopadle do okna rozsuwanego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Juniorka 12.06.2017 20:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2017 Yaro, tak, optycznie można poszerzyć i salon i korytarz . Ja po doświadczeniach z pierwszym mieszkaniem potem w kolejnych już odważnie zlecałam kładzenie desek czy płytek deskopodobnych, tak by rozszerzały pomieszczenia, a nie patrzyłam na okna, bo one naprawdę nie ma znaczenia. Ale zrobisz jak uważasz, bo sam pewnie zauważyłeś, że w wielu sprawach zdania są najczęściej podzielone. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts