tomtom30 12.06.2017 21:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2017 Witam,niestety ale przespalem temat papy... hydraulik na parterze rozłożył na beton folię-styropiam-ogrzewanie podłogowe...Czy można z tym coś jeszcze zrobić? Dodatkowo zabezpieczyć przed wylaniem glownej posadzki?Czy da się z tym jakoś żyć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
admiralbar 12.06.2017 21:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2017 Teraz to juz chyba nic, bo nie bedziesz tego wszystkiego zrywal zeby dac pape. Ja bym zapomnial o temacie bo martwienie sie nic nie da. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaizen 12.06.2017 22:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2017 Jak nie ma betonu wylanego ,to co za problem z rozebraniem i zrobieniem prawidłowo? IMO izolacja pozioma od zewnętrznej krawędzi ocieplenia, ciągła przez cały budynek to podstawa. Wtedy izolacja pionowa i pozioma poniżej ma IMO pomijalne znaczenie - może wszystko stać w wodzie i nasiąkać i straty energetyczne będą niewielkie a materialnych zero. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomtom30 13.06.2017 04:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2017 Myślicie, żeby to wszystko pozrywac i położyć pape?Zzastanawia mnie to w jaki sposób łączy się reraz zrobiona "izolacja" - papa wystajaca spod murów z folią z podłogi... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrek0m 13.06.2017 05:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2017 Ja bym zostawił, oczywiście forumowi teoretycy będą twierdzili, że popełniłeś straszliwy błąd. Fakt, że dużo zależy od warunków gruntowych, wysokości wód, czy dom stoi w wodzie? Założywszy najniekorzystniejszy wariant, że ławy stoją w wodzie, beton nasiąknie wilgocią to co dalej? Wilgoć podejdzie pod styropian i co? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
admiralbar 13.06.2017 08:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2017 Myślicie, żeby to wszystko pozrywac i położyć pape? Zzastanawia mnie to w jaki sposób łączy się reraz zrobiona "izolacja" - papa wystajaca spod murów z folią z podłogi... Chlopie daj spokoj, bedziesz placil za zerwanie, zmarnowany material i polozenie jeszcze raz bo ktos na forum napisal ze trzeba klasc pape. Ok warto, ale w Twoim przypadku wydatki jakie poniesiesz beda zbyt duze. Mnie zrobili zle wieniec na budowie. Forumowe grono pisalo ze chalupa zaraz sie zawali, spece ktorzy nie byli na budowie tak samo namawiali na rozbiorke. A kumaty konstruktor (ktory mial grube tematy pod soba) przyjechal, popatrzyl i mowil zeby zostawic. A pape z folia laczy sie lepikiem na zimno. Nie przez zgrzanie oczywiscie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Duży Boban 22.06.2017 06:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2017 Dobrze masz zrobione. I nie dawaj żadnego lepiku bo od niego styropian się rozpuszcza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts