Bart1983 13.06.2017 07:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2017 Witam serdecznie.Na przeciw moich okien deweloper postawił ładny budynek z mieszkaniami na sprzedaż. Jesteśmy jednym z tych mieszkań zainteresowani wraz z żoną.Wziąłem na spotkanie kolegę który trochę w budowlance siedzi tzn prowadzi wraz z osobą z rodziny firmę budowlaną, ale jest bardziej po stronie papierkowej roboty.Jest to mieszkanie na parterze z ogródkiem, 64m2 i 4 pokoje.Znajomy zwrócił uwagę, że 3 ściany z 4 pokoju w górnych partiach (szkoda że nie zrobiłem zdjęć) są jeszcze mokre - zapytano kierownika budowy kiedy nakładano tynki, odpowiedział że na jesień a mokre miejsca są w miejscu gdzie leży beton i dlatego długo schnie. Ściana na której występują mokre miejsca jest od strony wschodniej i słońce jest również trochę ograniczone przez drzewa które obok płotu stoją. Jest zapewne również możliwe, że może po prostu się coś lać po ścianie i zalewa...Zeszliśmy do piwnicy i garażu podziemnego by zobaczyć co tam jest... niedaleko wejścia ukazał nam się spory otwór w posadzce i wysoko w postawiona w niej woda - zapewne zalane fundamenty. Znajomy stwierdził że na pewno trzeba na to zwrócić uwagę...Nie chce mu truć, chcę też zapytać w innych miejscach osób, a wiem że jest tu sporo fachowców.Będę wdzięczny za uwagi, co o tym wszystkim sądzić ? Pozdrawiam, Bartek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 13.06.2017 09:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2017 dom powinien od jesieni wyschnąć. Gdzieś zalewa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts