Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

płyta indukcyjna- regulacja

Sylw.

Recommended Posts

Jest jeszcze inne rozwiązanie, u mnie skala cyfr od 1-9, wybieram od razu konkretny stopień, rozwiązanie bardzo wygodne. Ale przyznaję, że nie miałam do czynienia z suwakiem, więc nie mogę*porównać. +/- mam w piekarniku, jest też*ok, bo nieskomplikowane. Wychodzi na to, że każde rozwiązanie to tylko kwestia przyzwyczajenia? :)

A mam jeszcze pytanie : czy jak jest pod płytą indukcyjną szuflada ze sztućcami to czy prawdą jest, że te sztućce są ciepłe (zdaniem niektórych parzące) od korzystania z płyty indukcyjnej?

Nie są gorące, są ciepłe, ale też nie od razu i nie przez cały czas, tylko wtedy, gdy się sporo na indukcji gotuje albo dłuższy czas jej używa. Ja mam szufladę ze sztućcami pod indukcją (chyba większość ludzi tak ma) i w niczym mi to nie przeszkadza ;)

Interona a ta skala cyfr to pewnie w droższych modelach? Ja patrzę na Elektroluxy.

Wrzuciłam w Google i pierwszy model z brzegu to Bosch za 1330 zł (https://www.ceneo.pl/43842828#), więc nie tylko w tych droższych modelach jest skala cyfr 1-9.

Na spokojnie sobie poszukaj, sporo modeli znajdziesz.

Mam Amicę z regulacją suwakiem i wyświetlanie cyfrowe.

Suwakiem mogę wybrać od razu max lub minimum moc bez konieczności klikania plusem lub minusem

ja też mam możliwość wybrania od razu maksymalnej mocy, bo kliknięcie na "-" (minus) przełącza automatycznie do 9.

Trzymanie dłużej palca na + lub - powoduje płynne przechodzenie do wyższej/niższej mocy - bez konieczności naciskania co chwilę.

Edytowane przez Elfir