art_composites 19.06.2017 04:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2017 Cześć. Chciałbym poruszyć temat oferty Columbus Energy, która w ramach comiesięcznego abonamentu instaluje nam Zestaw Fotowoltaiczny.Na internetach są różne opinie, ciekaw jest czy ktoś Was może podpisał z nimi umowę ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agamemnon91 19.06.2017 12:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2017 Czy to nie przypadkiem zakup fotowoltaiki na raty? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maciejos36 19.06.2017 19:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2017 W pewnym sensie tak. Klient po jakimś czasie staje się właścicielem. Niestety są pewne kruczki, o których się nie wspomina w reklamach a które mają wpływ na opłacalność całej zabawy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
art_composites 20.06.2017 04:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2017 Pewnie chodzi o co roczny możliwy wzrost tego abonametu ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maciejos36 21.06.2017 05:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2017 Też. Ale ta podwyżka z tego co pamiętam ma stały, niekoniecznie inflacyjny charakter. Do tego można wykupić instalację wcześniej , ale trzeba zapłacić firmie część lub całość spodziewanych zysków do końca umowy. Trzeba wiedzieć, co się bierze na dach i na jakich warunkach. Jakby nie patrzeć udostępniamy firmie miejsce, firma oprócz dojenia nas ma też różne korzyści typu amortyzacja sprzętu czy odliczenia VAT. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RafalRS 11.09.2017 18:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2017 Też. Ale ta podwyżka z tego co pamiętam ma stały, niekoniecznie inflacyjny charakter. Do tego można wykupić instalację wcześniej , ale trzeba zapłacić firmie część lub całość spodziewanych zysków do końca umowy. Trzeba wiedzieć, co się bierze na dach i na jakich warunkach. Jakby nie patrzeć udostępniamy firmie miejsce, firma oprócz dojenia nas ma też różne korzyści typu amortyzacja sprzętu czy odliczenia VAT. to jest firma wałex.Tak jak z solarami na wodę,kupujesz instalkę to kosztuje 7 tysi a jak z 50% dotacją to bierzesz kredyt na 20 patoli i oni połowę spłacą.Był u mnie przedstawiciel na hasło wezmę za gotówkę się wypłoszył Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sławomir Zając 17.10.2017 11:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2017 to jest firma wałex.Tak jak z solarami na wodę,kupujesz instalkę to kosztuje 7 tysi a jak z 50% dotacją to bierzesz kredyt na 20 patoli i oni połowę spłacą.Był u mnie przedstawiciel na hasło wezmę za gotówkę się wypłoszył Bzdury. Za jedną instalację zapłaciłem gotówką - zero problemów. Zauważyłem, że ta firma ma bardzo wiele nieprzyjaznych i nieprawdziwych komentarzy w internecie. Prawie mnie to zniechęciło do współpracy, ale przekonało mnie mnóstwo zdjęć z zakończonych instalacji na ich fanpage`u. Skontaktowałem się więc z ich klientami - łącznie znalazłem chyba z 8 osób przez facebooka. Wszyscy zadowoleni. Dam znać za kilka miesięcy jak oceniam skuteczność paneli i czy jestem z nich zadowolony - za kilka dni montaż. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rk80 19.10.2017 18:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2017 Bzdury. Za jedną instalację zapłaciłem gotówką - zero problemów. Zauważyłem, że ta firma ma bardzo wiele nieprzyjaznych i nieprawdziwych komentarzy w internecie. Prawie mnie to zniechęciło do współpracy, ale przekonało mnie mnóstwo zdjęć z zakończonych instalacji na ich fanpage`u. Skontaktowałem się więc z ich klientami - łącznie znalazłem chyba z 8 osób przez facebooka. Wszyscy zadowoleni. Dam znać za kilka miesięcy jak oceniam skuteczność paneli i czy jestem z nich zadowolony - za kilka dni montaż. Montaż za kilka dni a Pan już zapłacił gotówką z góry?? Odważny Pan jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kerad85 19.10.2017 21:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2017 Myślę, że wykonanie musi być na dobrym poziomie, to za duża firma, żeby sobie pozwolić na fuszerki.Natomiast ja widzę inny problem. Mam od nich wycenę. Cena chyba najwyższa ze wszystkich wycen, natomiast komponenty do najwyższej klasy nie należą. No, ale skądś te dobre wyniki firmy, którymi się chwalą co kwartał muszą wynikać ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miroszach 21.10.2017 22:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2017 Pracuję w branży budowlanej przez całe życie zawodowe, trochę się naoglądałem już tych molochów z różnej perspektywy, Najbardziej się im opłaca brać małych podwykonawców, którym mało płacą, śmietankę biorą dla siebie, a robota jest tak wykonana jak ci podwykonawcy się postarają. Na szkoleniach ostrzegany byłem też o tzw "hungry sharks", którzy po iluś tam latach po inwestycjach do sądu pozywają nie tylko podwykonawców ale i inwestorów, projektantów i kogo tylko można. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stachu72 08.01.2018 12:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2018 A są tu jacyś klienci Columbsu? Gdałem z doradca z ich firmy. Polecal nowe panele. Czarne i lepsze.Na wiosce obok widzialem tylko niebieskie. ktos ma te czarne z Columbsu i moglby cos powiedzieć? Faktycznie lepiej to d\ziała? szukam [prządnego wykonawcy bo zalezy mi na oszczędnościach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcinbbb 08.01.2018 13:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2018 Mam Monokryształy Suntech 275W 4 busbary, w porównaniu z niebieskimi (poliktyształ ) Tecsun 275W te drugie pracują o wiele dłużej jednak z bardzo niewielką mocą rzędu 30W przez około 2h dłużej. Różnica prawie żadna ale aby pokazać różnice wklejam zrzuty: Niestety aplikaca Goodwe nie działa więc będzie z PVM: Instalacja 3,3kW około 14:30 poddała się i zakończyła produkcę to jest monokryształ A teraz 1,6 na polikryształach Widać że ta pracowała jeszcze do około 16 jednak z jaką mocą... w skali roku ile to będzie 10kWh albo nawet nie. Odnośnie Columbusa nie wiem nie znam się, nie moja bajka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rafamat 09.01.2018 14:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2018 A są tu jacyś klienci Columbsu? Gdałem z doradca z ich firmy. Polecal nowe panele. Czarne i lepsze.Na wiosce obok widzialem tylko niebieskie. ktos ma te czarne z Columbsu i moglby cos powiedzieć? Faktycznie lepiej to d\ziała? szukam [prządnego wykonawcy bo zalezy mi na oszczędnościach. Podbijam, bo sam szukam. Jestem na etapie przeglądania ofert - zestawie i sam podrzucę, ale jak coś już wiecie, dajcie znać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stachu72 10.01.2018 10:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2018 ok, tamte mają 290W to może produkcja byłaby wyższa, podobno z tych czarnych (mono) różnica jest głównie w te słoneczne dni, to by sie zgadzalo, więcej pewnie energii będzie z tego jak lepiej będą działać raz za czas jak przyświeci niż z tej godziny przed zachodem słońca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
HubertBo 10.01.2018 11:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2018 Też szukam opini o Columbus Energy. Planuje na swoim dachu. Sasiad mi poelcał. Sam ma i oszczędza. Pokazywał rachunki za ostatni rok. A panele dzialaja już dwa. Ktoś miał jeszcze doczynienia? Warto sie umowic i poswiecić czas? Ile trwa montaż - tak jak obiecują - jeden dzien? Zalezy mi na czasie. Pracuje jako kierowca w rozjazdach i nie mam kiedy doglądać ekipy, a jak będą to faktycznie fachowcy to zona sobie poradzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rafamat 10.01.2018 14:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2018 ok, tamte mają 290W to może produkcja byłaby wyższa, podobno z tych czarnych (mono) różnica jest głównie w te słoneczne dni, to by sie zgadzalo, więcej pewnie energii będzie z tego jak lepiej będą działać raz za czas jak przyświeci niż z tej godziny przed zachodem słońca. tylko w słoneczne? @HubertBo - polecam przejrzeć ich facebooka - mają tam trochę opinii od klientów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcinbbb 10.01.2018 14:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2018 Moim zdaniem Columbus to zamienił strykek... Zamienicie rachunki za prąd na ich kredyt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stachu72 11.01.2018 11:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2018 Moim zdaniem Columbus to zamienił strykek... Zamienicie rachunki za prąd na ich kredyt. Z jednej strony może tak, ale koszt i tak niższy i w moim przypadku realnie oszczędzam jakieś 200zl na mies. Robie wycene jeszcze u innych i zobacze czy ktos cos lepszego zaproponuje. No i najlepiej z gwaranacja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaizen 11.01.2018 13:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2018 Z jednej strony może tak, ale koszt i tak niższy i w moim przypadku realnie oszczędzam jakieś 200zl na mies. Oszczędzasz tyle? Znaczy o tyle zł miesięcznie mniej średnio w roku wypłynie Ci z rachunku bankowego do ZE i Columbusa, niż wpłynęłoby do samego ZE? Podzielisz się cyferkami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rafamat 11.01.2018 14:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2018 Z jednej strony może tak, ale koszt i tak niższy i w moim przypadku realnie oszczędzam jakieś 200zl na mies. Robie wycene jeszcze u innych i zobacze czy ktos cos lepszego zaproponuje. No i najlepiej z gwaranacja. Wow! Naprawdę? jakie masz rachunki? Moim zdaniem Columbus to zamienił strykek... Zamienicie rachunki za prąd na ich kredyt. Z tego co sie zorientowałem to za niski rachunek za prąd, jest opłata. Potem panele zostaja na dachu i powinny działać dalej. Jest to jakaś opcja dla tych co nie mają gotówki od razu. I dla tych co maja wykopane w kosmos rachunki. Dylemat brzmi za co płacić? - rachunki czy abonament na panele. Ciekawe czy banki maja kredyty pod takie inwestycje. I jak to ogarnał Columbus? Ma swoją kasę? Jestem w trakcie umawiania się z doradcą od nich - zobaczymy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts