autorus 01.04.2019 05:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2019 Czy etixx jest już produkowany w pośrednich grubościach? Celowałem w 25 a tu albo 20 albo 30cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fighter1983 01.04.2019 05:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2019 Czy etixx jest już produkowany w pośrednich grubościach? Celowałem w 25 a tu albo 20 albo 30cm. nie. 15/20/30 i nie ma planow zeby pojawilo sie 25 w tym roku. a tej grubosci najbardziej brakuje. Lambda White od swisspor jezeli chcemy najblizej jakosci Etixx Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_arek_ 13.08.2019 13:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2019 Gdzieś o oko, ucho się obiło że Swisspor wypuścił nowego rywala dla Etixxa - lambda mega white .... Fighter wiesz coś w temacie ?? Chciałem kupic Etixa gdzieś lokalnie, ale w CAŁYM zapyziałym Szczecinie nikt tego nie ma - żadnego innego Knaufa też!! Toz to chore Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fighter1983 13.08.2019 13:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2019 Gdzieś o oko, ucho się obiło że Swisspor wypuścił nowego rywala dla Etixxa - lambda mega white .... Fighter wiesz coś w temacie ?? Chciałem kupic Etixa gdzieś lokalnie, ale w CAŁYM zapyziałym Szczecinie nikt tego nie ma - żadnego innego Knaufa też!! Toz to chore wiem, przyszlo dopiero co na maila.. jest juz nawet tego cena, kosmos, ale przyszla tez od razu korekta tej ceny ze beda to rozliczac w bonusie. nie czytalem bo swisspor mi pisze 3 maile dziennie na temat lambdy super white. chca nam spalic maile i telefony. i po co latasz gdzies tam jak to u nas dzila dobrze ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Regius 13.08.2019 20:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2019 wiem, przyszlo dopiero co na maila.. jest juz nawet tego cena, kosmos, ale przyszla tez od razu korekta tej ceny ze beda to rozliczac w bonusie. nie czytalem bo swisspor mi pisze 3 maile dziennie na temat lambdy super white. chca nam spalic maile i telefony. i po co latasz gdzies tam jak to u nas dzila dobrze ??? Możesz zdradzić coś więcej na temat lambdy mega white np. jakieś szczegóły techniczne? Na stronie Swisspora od dłuższego czasu jest tylko informacja, że to nowość i że niedługo będzie w sprzedaży. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fighter1983 13.08.2019 20:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2019 (edytowane) Możesz zdradzić coś więcej na temat lambdy mega white np. jakieś szczegóły techniczne? Na stronie Swisspora od dłuższego czasu jest tylko informacja, że to nowość i że niedługo będzie w sprzedaży. mam klauzule "do Twojej wiadomosci" wiec musze sie zastosowac. ale tak:wszystko to co w etixxie plus: biala powierzchnia, plus inny rozmiar (wiekszy) , wiecej grubosci 10/15/20/25 tylko krawedz prosta, duza gestosc, deklarowana waga wyzsza niz najlepsze styropiany, tolerancja wymiarowa grubosci: +- 1mm Parametr TR tez bardzo bardzo wysoki. cena kosmos bedzie w okolicach 260 netto m3 jak nie wiecej... zalezy jak tam ten bonus korektowy wymysla. sprzedaz rusza od 26.08 eeee masz juz normalnie na stronie: karta techniczna, w sumie rozbieznosc bo w KT ze grubosci od 15-25 ze skokiem co centymetr a w cennikach i info handlowej 10/15/20/25 https://www.swisspor.pl/files/5d35a38665e07_DWU%202%202019%20LAMBDA%20MEGA%20WHITE%20od%2015.pdf Edytowane 13 Sierpnia 2019 przez fighter1983 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agb 13.08.2019 20:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2019 Przecież to prawie 90 zł netto więcej od etixxa... Niezależnie od ceny Knauf mnie jakoś bardziej przekonuje od swissa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fighter1983 13.08.2019 20:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2019 Przecież to prawie 90 zł netto więcej od etixxa... Niezależnie od ceny Knauf mnie jakoś bardziej przekonuje od swissa. przyjdzie gupi co kupi Jak wychodzil Etixx to tez sie wszyscy pukali w glowe "a po co to a na co to takie drogie?" i dalej etixx w wielu miejscach jest tak odbierany i nie slyszeli nawet o nim. a tak powaznie to chyba cena wywalona na start i patrza czy cos sie wogole sprzeda Tak obiektywnie: na chwile obecna nie widze jakichs wiekszych zalet miedzy Lambda White a Mega White zwlaszcza ze Lambda White nie byla jakims duzym WOW wg mnie. Swiss powinien wg mnie zrobic tak: wycofac lambde white, wprowadzic na jej miejsce W TEJ SAMEJ cenie co Lambda White ta Mega White o.. i wtedy mocno wyprzedziloby to Etixxa Plus dla swiss-a ze jest 25-tka bo tej grubosci najbardziej brakowalo w Etixx no ale jest jak jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fighter1983 13.08.2019 21:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2019 (edytowane) jeszcze jedna rzecz w sumie bardzo istotna. i to zarowno przy etixx jak i przy Lambda Mega White pochwalil sie i jeden i drugi producent wieksza plyta (1200x600 oraz 1250x600) i takie sobie wymyslili, tyle ze trzeba bylo zapytac... Knauf- rozumiem byl prekursorem, wymyslili etixx-a jako pierwszy tej klasy styropian - nie pomysleli - zrobili - jest Ale swiss juz mogl zapytac o to... wykonawcow i to takich ktorzy pracuja na Etixx i maja cos do powiedzenia, po co powielac ten sa blad. A bledem jest: zbyt duzy rozmiar z 2 powodow: 1 - plyta o tych rozmiarach w duzych grubosciach (Etixx 30cm) bardzo trudno jest obslugiwac na rusztowaniu jest duza i nieporeczna a z klejem - bardzo ciezka 2 - maszyny termiczne ktorych my wykonawcy uzywamy do ciecia drutem oporowym nie daja rady z tym rozmiarem, wiec co z tego ze stabilnosc wymiarowa, ze super rowny... jak nie mozna go ladnie przycinac bo maszynki te ktore mamy nie ogarniaja tego rozmiaru powyzej 120cm. a nikt nie bedzie wymienial tak o sobie maszyn do ciecia za 2500zl i wiecej tylko dlatego ze ktos sobie wymyslil ze wieksze styro bedzie fajne. http://pliki.med-bud.pl/elewacje/styrodrut.mp4 to maszynka do ciecia eps/xps Maszynka 1250 dostawka do "elek" 1000 wlacznik nozny 250 Komplet porzadnej maszyny do ciecia dla wykonawcy na 1 ekipe: 2500zl niby niewiele, ale patrzac czym tna na elewacjach te styropiany... to taka jak na tym filmie to juz i tak prezydent. max. grubość cięcia 30 cm max. długość cięcia 112-114 cm Owszem... mozna wybrac model wyzej (chociaz ten i tak juz robi robote) ale... ciezszy, wiekszy, sporo drozszy. Wiec co z tego ze kupimy porzadne styro, jak wykonawca go nie potnie na takiej maszynce, nie mowiac juz o prostszych. A tu film kolegi "Sznurek" wycina "elki" http://pliki.med-bud.pl/elewacje/sznurekelka.mp4 oraz robi sobie z 20cm 2x po 10 http://pliki.med-bud.pl/elewacje/sznurek2010.mp4 no i naturalnie dociecie w skosie wg skosu na dachu: http://pliki.med-bud.pl/elewacje/sznurekskos.mp4 Sznurek czyli Mateusz to swietny wykonawca a zarazem kolega po fachu z Wielkopolski, zatem chociaz niezwykle rzadko polecam wykonawcow, bo to roznie z tym bywa - ten robi robote. "Sznurek" Mateusz 721-668-808 I zazwyczaj wiecej pracuje a nie tylko filmy kreci Edytowane 13 Sierpnia 2019 przez fighter1983 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agb 14.08.2019 07:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2019 A ja z kolei potrzebowałem ostatnio płyty o szerokości 60cm i Etixx był jak znalazł Poza tym knaufa, w tym etixxa mam w 3-4 dni. Ciekaw jestem jak będzie ze swissem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaizen 14.08.2019 07:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2019 2 - maszyny termiczne ktorych my wykonawcy uzywamy do ciecia drutem oporowym nie daja rady z tym rozmiarem Czy coś stoi na przeszkodzie, żeby przeciąć taka (czy nawet pięciometrową) płytę przeciąć wzdłuż przystawką do elek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_arek_ 14.08.2019 11:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2019 wiem, przyszlo dopiero co na maila.. jest juz nawet tego cena, kosmos, ale przyszla tez od razu korekta tej ceny ze beda to rozliczac w bonusie. nie czytalem bo swisspor mi pisze 3 maile dziennie na temat lambdy super white. chca nam spalic maile i telefony. i po co latasz gdzies tam jak to u nas dzila dobrze ??? Moja Ania robiła rozeznanie cenowo ofertowe, co by nam transport nie zabijał ceny.. no ale jak to z większością rzeczy w naszym regionie lipaaaa... Skoro mówisz, że u Was będzie dobrze w takim razie już pisze na @ zapytanie o ofertę... Także liczymy że faktycznie będzie dobrze, albo nawet nawet bardzo dobrze :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaromkv 14.08.2019 15:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2019 Dzisiaj dotarło do 30 m3 Etixxa. Z transportem 300km od fabryki to koszt 217 zł/m3 Płyty proste, kąty ok. Wygląda naprawdę fajnie. W piątek była wpłata i dziś już u mnie. Ktoś kleił go na piankę.. jakieś porady ? Będę ocieplał sam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fighter1983 14.08.2019 19:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2019 Moja Ania robiła rozeznanie cenowo ofertowe, co by nam transport nie zabijał ceny.. no ale jak to z większością rzeczy w naszym regionie lipaaaa... Skoro mówisz, że u Was będzie dobrze w takim razie już pisze na @ zapytanie o ofertę... Także liczymy że faktycznie będzie dobrze, albo nawet nawet bardzo dobrze :P jezeli dzisiaj nie dostales od razu odpowiedzi od Konrada to niestety dopiero wracamy w poniedzialek. Milego weekendu !!! 4dni odpoczynku wszystkim zycze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_arek_ 17.08.2019 08:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2019 Czyli czekam do poniedziałku bo nic nie było, poprosiłem tez o ofertę na Swissa Lambda White Zastanawiam się czy na prawdę warto brać Etixxa ?? Już nawet nie chodzi tu o $$ tylko właśnie o jego problematyczność pod jakimś tam względem, głównie chodzi o to docinanie po długości.... Moja maszynka tego akurat też nie ogarnie... Ciężko wyczuć czy będzie tego cięcia dużo, nie dużo ale właśnie po co później się wqrwiać że nie można sobie ładnie czegoś dociąć. No chyba, że to nie aż taki problem i można jakąć piłką ogarnąć ?? Panowie praktycy jak to w waszym przypadku wyglądało ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agb 17.08.2019 09:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2019 Stosowałem u siebie etixxa i knaufa 032. Etixx fajny, ale 30zl/m3 bym nie dołożył żeby poszedł na całą elewację. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_arek_ 18.08.2019 12:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2019 Znaczy się dawałeś dwa rożne styro u siebie ?? Jak to podzieliłeś, tak z ciekawości zapytam.... Też myślałem żeby u siebie na cześć mieszkalna dać jakiś lepsiejszy a na szczyty (poddasz nieużytkowe) dać coś gorszego, ale nie wiem czy to aż tak duża różnica w $$ wyjdzie... Trzeba by to przeliczyć jeszcze. Faktycznie zapomniałem o "zwykłym" Knaufie. Wypada on lepiej od Swissa pod względem wykonania wyrobu ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agb 18.08.2019 20:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2019 (edytowane) Znaczy się dawałeś dwa rożne styro u siebie ?? Jak to podzieliłeś, tak z ciekawości zapytam.... Też myślałem żeby u siebie na cześć mieszkalna dać jakiś lepsiejszy a na szczyty (poddasz nieużytkowe) dać coś gorszego, ale nie wiem czy to aż tak duża różnica w $$ wyjdzie... Trzeba by to przeliczyć jeszcze. Faktycznie zapomniałem o "zwykłym" Knaufie. Wypada on lepiej od Swissa pod względem wykonania wyrobu ?? Daję 4 różne styro, 2 różne wełny i XPS na cokół Najpierw był knauf 032 na ściany. Bo 031 wtedy się nie opłacał. Teraz chyba jeszcze bardziej się nie opłaca. Na gzyms potrzebowałem czegoś o szerokości 60cm, więc tutaj etixx pasował idealnie. Potem potrzebowałem czegoś grubego (dla zachowania efektu wizualnego), więc miał iść jakiś 038-040, przypuszczalnie znowu knauf. Ale akurat pojawił się swisspor 032 w dobrej cenie, więc wziąłem. Zabraknie mi jeszcze po kilkanaście m3 na elewację i ocieplenie stropu. I tutaj planuję styropmin 030 EPS80, bo jednak jest twardszy niż inne elewacyjne (aczkolwiek wydaje mi się, że etixx ma podobną twardość). Wszystko co zostanie z elewacji spokojnie pójdzie na strop. Wełny - jedna ściana ppoż i jedna z drewnem - dwie różne wełny. Edytowane 19 Sierpnia 2019 przez agb literówka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaromkv 19.08.2019 10:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2019 Ostatnio w Castoramie z ciekawości przyglądałem się jakieś grafitowej 20- tce i powiem wam, że ten Knauf to niebo a ziemia. Ten grafit z Castoramy wydawał się "śliski" w dotyku. Nie wspomnę o kantach. Nie widziałem innych ale ten Knauf naprawdę ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agb 19.08.2019 12:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2019 W "mojej" grafit jest w takim stanie, że nadaje się co najwyżej na ocieplenie budy dla psa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts