norbert73 21.06.2017 09:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2017 (edytowane) Witam,mam zamiar w te wakacje zmienic dach na domku jednorodzinnym.Mam już zakupioną blachodachowke wraz z wszystkimi "akcesoriami".Potrzebuje jeszcze drewno,ale kompletnie nie mam pojecia co dokladnie kupic i jakie przekroj krokiew, itd.Co ile cm maja byc krokwie,co ile łaty.Dodam jeszcze nie ma zalanego wienca,wszystko jest z drewna,ale tego zmienial nie bede. Dach dwuspadowy o wymiarach 10m.szer.x5m. długość jednego spaduProszę o podpowiedz co,ie i o jakich wymiarach mam kupic,z gory dziekuje. Edytowane 21 Czerwca 2017 przez norbert73 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mareks77 22.06.2017 11:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2017 (edytowane) Zazwyczaj zmiana dachu lub inaczej pokrycia dachowego wiąże się tylko z wymianą dachówki lub blachodachówki, oraz ewentualnie łat których rozstaw musi być dostosowany do nowego pokrycia. Nie ma mowy o wymianie krokwii itp. Brak wieńca nie świadczy o charakterze więźby dachowej gdyż jest ich w tym przypadku wiele. Sprecyzuj zakres prac i rodzaj domu lub zatrudnij fachowca. Edytowane 22 Czerwca 2017 przez Mareks77 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts