justcav 24.06.2017 19:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2017 Witam, mam wylany fundament pod ogrodzenie klinkierowe ok. 50m.bgłębokość 120-150 cm,szer. 40, zbrojone na dole, pręt 4x 12mm, Dzisiaj dowiedziałem się, że powinny być dylatacje przez całość fundamentu... i d..a Czy ciąć co 10 m.b. fundament, tylko na grubość tarczy flexa? Czy odpuścić temat? Daję papę podkładową 2,8 mm, czy dawać ją podwójnie? Kto ma ogrodzenie z klinieru bez dylatacji? Zb. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mareks77 29.06.2017 08:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2017 (edytowane) Nie masz w ogrodzeniu żadnej furtki i bramy w miejscach których będzie taka przerwa.U siebie mam co prawda tylko 25m bez dylatowania i jak na razie nic się z tym nie dzieje.Nie wiem jak chcesz fleksą przeciąć te 40 cm na całej grubości. czy tylko wykonać rowki i tym samym miejsca o mniejszej wydajności w których potem to pęknie ale moim zdaniem zostaw tak jak jest Edytowane 29 Czerwca 2017 przez Mareks77 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
justcav 03.07.2017 07:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2017 dz. zostawiam jak jest... najwyżej samo się zdylatuje... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts