Wojtek4444 26.06.2017 16:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2017 Witam, dzisiaj zamontowano mi w łazience podwieszaną miskę wc i gdy na niej się usiądzie to miska lekko się ugina. Nie jest to mocno zauważalne. Siadając samemu nie czuje się uginania. Widoczne jest to, gdy patrzy się z boku, kiedy siada inna osoba (testowane przez osoby szczupłe 70-80 kg). Sprzęt jaki został zastosowany: http://www.lazienkaplus.pl/pl/stelaz-podtynkowy-do-wc-up100-delta-h112-geberit-duofixbasic-111153001,50514,129,i.html http://www.lazienkaplus.pl/pl/uszczelka-wygluszajaca-geberit-156050001,669,131,i.html http://www.lazienkaplus.pl/pl/zestaw-miska-wc-wiszaca-z-deska-wolnoopadajaca-roca-nexo-a346640000-a801330n04,474488,89,i.html Załączam też zdjęcia które były robione podczas remontu. Czy takie poruszanie jest naturalne dla podwieszanego wc i nie mam czym się martwić, czy miska nie powinna uginać się w ogóle i coś należy poprawić? Proszę o pomoc i z góry dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaizen 26.06.2017 17:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2017 Na górze ten stelaż nie został do niczego przykręcony? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojtek4444 26.06.2017 17:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2017 Myślę, że jest tak jak na zdjęciu. Pewności nie mam czy zostało to dokręcone bo nie byłem obecny w momencie dokręcania płyt kg. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Antymateria 26.06.2017 17:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2017 U mnie wyglądało to tak: Nogi zostały zalane wylewką a góra dodatkowo przymocowana śrubami do ściany. U Ciebie to wszystko mocowane jest do płyt OSB? Jeżeli jest to przykręcone na górze czarnymi śrubkami - pytanie na ile stabilna jest ta cała ściana? Kibelek może się też kiwać ze względu na zły montaż - można o tym znaleźć kilka wpisów na forum lub "googlu". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojtek4444 26.06.2017 18:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2017 Tak ściany są wzmocnione płytami osb. Mam odczucia i wrażenia jakby ściana była dość solida, a to uginanie jakby pochodziło z samej miski. Ale tutaj właśnie pytam Was, bo to są tylko i wyłącznie moje subiektywne wrażenia, a w dodatku nie mam porównania z innymi toaletami podwieszanymi. Rozumiem, że raczej nie powinno być żadnego uginania. Nie wiem czy to kwestia montażu stelaża czy przy tej uszczelce/wygłuszeniu może to jest zbyt słabo skręcone. W stosunku do tego zdjęcia co widać stelaż to ściana była lekko pogrubiona i doszedł tam jeszcze jedne profil, by zabudować całość. Z drugiej strony łazienki mam dokręcone płyty i zaszpachlowane łączenia, więc chyba jest szansa to poprawić nieinwazyjnie, czyli bez demontażu płytek? Załączam zdjęcie od drugiej strony (na zdjęciu brak połączenia płyt, ale na łączenia były zaszpachlowane). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Antymateria 26.06.2017 18:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2017 Niedawno szukałem wpisów w necie o bujających się sedesach ROCA. Teraz nie mogę tego znaleźć. Pamiętam, że w tym co znalazłem była informacja, że np. niektóre modele ROCA do mocowania miski do stelaża stosuje jakieś plastikowe elementy, które nie każdy potrafi dobrze zamontować/dokręcić. Stąd później kiwanie kibelka. Moja ekipa od łazienki określiła to prosto "Jak ktoś tego nie umie montować to niech gęsi idzie paś a nie w tym biznesie robić". Może ten wątek się przyda:http://forum.muratordom.pl/showthread.php?129625-buja-si%C4%99-sedes-montowany-na-stela%C5%BCu-gdzie-jest-b%C5%82%C4%85d Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojtek4444 26.06.2017 19:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2017 Czytałem ten wątek co podałeś w linku, dość podobny problem. A co do misek Roca, to podczas montażu padały takie słowa, że łączą się tam plastikowe i metalowe elementy i, że przez to może się troszkę uginać. Z początku nie wydawało mi się to problemem, ale gdy zacząłem to testować to nabrałem wątpliwości - stąd właśnie pytanie na forum. Czyli powinienem domagać się poprawki w montażu oraz raczej to wina niestarannego dokręcenia miski, aniżeli źle umocowanego stelaża? A i jeżeli mogę prosić to uspokojenie, gdyby jednak wymagana była ingerencja w sposób montażu stelaża, to czy będzie można spokojnie to edytować od drugiej strony, nie od strony położonych w łazience płytek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts