revi551 26.06.2017 21:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2017 Witam, mam pytanie odnośnie folii do izolacji pionowej ścian fundamentowych. Gdzie ją uciąć i co zrobić aby woda się pod nią nie dostała? Chodzi mi o sytuację taką jak na tym zdjęciu : http://cdn28.mowimyjak.smcloud.net/s/photos/t/31731/folia-do-pionowej-izolacji-scian-fundamentowych-jaka-wybrac_714239.jpg . Wiem, że w przypadku folii kubełkowej są specjalne panele, które się montuje przy górze, a jak jest ze zwykłą folią?Z góry dziękuję za pomoc i pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaizen 26.06.2017 21:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2017 Folia (a tym bardziej kubełkowa) nie uchroni od wody. Jak Ci zależy, to dobra papa termozgrzewalna.Listwa do kubełkowej co ma dać, jak łączenia tej folii nie są szczelne, od dołu też woda może pod nią wejść a prawdopodobieństwo jej perforacji w innym miejscu graniczy z pewnością? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
revi551 26.06.2017 22:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2017 Chodzi mi o to, że folia wystaje z ziemi i nie wiem co mam z nią zrobić czy uciąć czy cokolwiek. Odnośnie folii kubełkowej miałem na myśli, że daje się na nią taką listwę : https://olxpl-ring07.akamaized.net/images_tablicapl/82928183_1_644x461_listwa-do-mocowania-folii-kubelkowej-fundamentowej-jaslo.jpg i ma się święty spokój, a zwykła folia sobie luzno lata i włąsnie tu jest moje pytanie bo nie wiem co z nią zrobić , czy uciąć przy gruncie czy coś innego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaizen 26.06.2017 22:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2017 Się samo nic nie daje - listwa kosztuje. Jak znajdzie się pomysł, znajdzie się nabywca, to się produkuje i sprzedaje. Niezależnie od sensu. Jak już dałeś folię, to bym wywiną na fundament a na nią dopiero położył papę. Pomóc nie pomoże, ale nie zaszkodzi i rozwiąże problem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts