zwireqq 29.06.2017 19:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2017 (edytowane) Witam Chciałbym zamontować drzwi przesuwne chowane w ściane Problem taki, że wymiary tego skrzydła drzwi potrzebowałbym 235cm wysokości i 105-110 szerokości a dodatkowo przeszklenie i wysoki połysk. Dołączam prostą wizualizację jaką zrobiłem żeby lepiej nakreślić temat I teraz moje pytanie brzmi następująco, czy ktoś ma informacje gdzie zrobiliby mi takie drzwi na zamówienie w takiej konfiguracji (same skrzydło bez ościeżnicy) Lub inaczej, czy ktoś mógłby mi doradzić jeśli chciałbym takie drzwi wykonać sam bo na dobrą sprawę potrzebuję jakiejś płyty ciętej na wymiar o grubości drzwi a system prowadnic moge dokupić osobo Z jakiego materiału płyty byłyby najlepsze i gdzie mógłbym dostać takie płyty w wysokim połysku cięte na wymiar? Jeśli ktoś miałby jakieś pomocne informacje lub linki byłbym wdzięczny. Dodam, że siedzę nad tym cały dzień i nie mogę znaleźć w internecie nic podobnego. Edytowane 29 Czerwca 2017 przez zwireqq Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaizen 29.06.2017 20:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2017 Skrzydło to nie problem - porozmawiaj z wykonawcami szaf na wymiar czy frontów meblowych.Problemem będzie kaseta. Chyba, że chcesz to zrobić też na prowadnicach do szaf wnękowych i kombinować z obudowaniem na zwykłych profilach do kartongipsu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 30.06.2017 19:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2017 Z popularnych firm drzwiowych połysk robi tylko DRE (mają pokrycie jakimś laminatem). Może za jakąś dopłatą zrobią wyższe.. Z mniej znanych - Lagrus (mdf lakierowany ) ale też pewnie lepsi stolarze. Ale ja bym szukał u meblarzy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
patent.x 30.06.2017 20:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2017 Dre chyba też robiło wyższe drzwi na wymiar. Nie pamiętam szczegółów. Zamówienie skrzydła u stolarza, jest dobrym pomysłem. Wcześniej możesz kupic system przesuwny, żeby od razu go spasowali. Sporo tego jest na rynku. Znane to Eclisse daje do Polskone, Leon, daje do Dre i Erkado. Są też u nich w ofercie kasety do zabudowy przy/w ścianie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazwoj 06.07.2017 14:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2017 Popatrz sobie za frontami meblowymi na allegro. Po 200zł za 1m2 masz biały połysk w lakierze. Od razu powiem Ci, że mam takie i nie jest to jakiś super szczyt techniki lakierniczej, bo wykończoną masz jedną powierzchnię (za drugą pewnie dopłata). Wewnętrzna strona jest tylko pomalowana na biało ale nie masz tam tego błyszczącego bezbarwnego lakieru. Poza tym sam wymiar drzwi sugeruje droższy transport i to już może wyjść Ciebie drogo.A co do kaset to tak jak pisze kolega wyżej. Wejdź na Leona albo Eclisse. Najpopularniejsze firmy robią na tym swoje drzwi przesuwne.http://www.leon-drzwi.pl/oferta/drzwi-chowane-w-sciane-kaseta-premium/http://www.eclisse.pl/ Musisz znać wagę skrzydła oraz jego wymiary i grubość. Dopiero dzwoń po kasetę aby coś dobrać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
semiramida 06.07.2017 17:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2017 dre nie robi suwanych podwyższanych. podwyższane mogą być tylko na zawiasach... i takie mam, a zlecenie na suwane wyzsze czeka na stolarza... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazwoj 18.07.2017 12:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2017 Komplet takich drzwi składa się ze:-skrzydła-ościeżnicy (tunelu lub odboju)-kasety-okuć Możesz podpytać producenta o samo skrzydło w wersji wyższej oraz dowiedzieć się jakich kaset używa (zapewne Leon albo Eclisse). Później dzwonisz do producenta kaset i pytasz się czy ma jakąś kasetę pod takie konkretne drzwi (wyższe). Do tego trzeba jeszcze ugadać u producenta drzwi opcję ościeżnicy dłuższej pod wyższe drzwi ale z takim zaznaczeniem aby nie robił tam zawiasów (będzie tzw tunel). Jakoś to można poskładać w całość - wystarczy podzwonić i wiedzieć z czego składa się zestaw drzwi przesuwnych. Ściąga w linku:http://erkado.pl/?ch_przesuwne=nascienne-informacje-2Na dole pod tym czarnym paskiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
patent.x 09.08.2017 23:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2017 dre nie robi suwanych podwyższanych. podwyższane mogą być tylko na zawiasach... i takie mam, a zlecenie na suwane wyzsze czeka na stolarza... Nie byłem pewny z wyższymi przesuwnymi od Dre nie miałem z nimi tyle doświadczenia. Mazwoj dał Ci dobry pomysł. Możesz sam poskładać. Gwarancję będziesz miał na każdy element z osobna. Najlepiej wszystko skompletować w jednym miejscu i tak kupić montaż. Mniejszy vat plus w przypadku reklamacji masz wszystko w jednym miejscu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts