Doli. 13.07.2017 22:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2017 Nie wiem czy cena dobra. U nas za sso wychodzi samej robocizny ok 280zł/m2 - bez dachu, ale zamiast ław płyta (i ze stropem). U znajomych tyle wyszło z dachem na ławach. Jak masz 45m2 to wychodzi ponad 12tys zł za robociznę, podzielić na 3 i dodać trochę (bo w końcu on jest majster, a Twoja rodzina to pomocnicy) i wyjdzie 5-6tys, a że to Lublin, a u nas drogi Wrocław, to gość chce 4tys. Najlepiej ustalić ceny z kilkoma murarzami, tak jak Ci ktoś sugerował, i wybrać najlepszy stosunek ceny do jakości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mareks77 14.07.2017 10:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2017 (edytowane) Ceny w różnych rejonach są różne. Ze swojej strony mogę powiedzieć ze jeśli owy murarz wykona fundamenty, ściany nośne i strop za kwotę 4 tyś zł to brać i nie wybrzydzać.Pytanie brzmi tylko czy rola pomocników ograniczy się tylko do podawania i docinania bloczków suporeksu, oraz wiązania i układania zbrojenia.Dalsze wydatki na posadzki i tynki można wstępnie określić w przybliżeniu na 23 - 30 zł/m2 razem z materiałem, ale do tego etapu myślę że należy wykonać instalację elektryczną , grzewczą, więźbę dachową i pokrycie więc kwota całości uzbiera się całkiem spora dwucyfrowa a razem z materiałem 2 z przodu to bardzo optymistyczne określenia dla SSO Edytowane 14 Lipca 2017 przez Mareks77 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olla87 14.07.2017 19:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2017 Hmm czyli myslicie, że do etapu położenia paneli i wniesienia mebli zmieściły się w kwocie 40tys? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olla87 14.07.2017 19:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2017 Oczywiście z dachem już po całości to jest : nad dobudowana + istniejącą częścią Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Doli. 14.07.2017 19:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2017 Hmm czyli myslicie, że do etapu położenia paneli i wniesienia mebli zmieściły się w kwocie 40tys? Tak jak Ci ktoś wcześniej pisał, policz sobie 45m2 x 1500,00zł/m2. 40tys zł to to nie jest... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olla87 16.07.2017 21:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2017 Podcina to skrzydła ale... cóż, próbujemy. Mam nadzieję, że jak nie w 40 to w 50tyś się zmieściły jednak...kurczę musimy. Jeśli komuś się to udało to czekam na słowa ku pokrzepieniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts