lamcpp 30.06.2017 05:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2017 Ułożyłem ostatnio kostkę pod podjazd, został mi jeden rząd przy drzwiach wejściowych do domu i mam problem jak ten rząd wykończyć. W tej chwili pod drzwiami wejściowymi jest styropian, na to położona papa. Czy jakoś zabezpiecza się ten styropian, (sąsiedzi dali wylewkę, ale mam tylko max 2 cm wolnego miejsca jeśli chodzi o wysokość, więc nie wiele), czy po prosu dać tam kostkę niech przylega do styropianu? Macie jakieś pomysły na estetyczne wykończenie tego fragmentu? Albo dac jakąś folię, tylko co na folię, żeby to ładnie wyglądało? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcin_5 30.06.2017 06:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2017 Ja u siebie dałem wygiętą blachę z nierdzewki a pod nią sklejka i xps Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mareks77 30.06.2017 06:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2017 (edytowane) Z fotki wynika że nawet cała kostka tam nie wejdzie i będziesz musiał ciąć styropian. Te parę centymetrów to luka nie tylko pomiędzy styropianem drzwi ale także między ścianą.Trzeba było to zaplanować aby przy ścianie (cokoliku) i drzwiach wyszła cała kostka i wtedy styropian z siatką i klejem wykończył byś np. płytką granitową lub inną okładziną.Może zrób taki jaki masz cokolik, jeżeli są to cegły, płytki klinkierowe lub żywica można obłożyć tym.W takim przypadku przy ścianie nic nie zrobisz więc zasyp to piaskiem lub miałem granitowym..... natomiast w lukę przy styropianie wklej styropian lub twardy lub styrodur i pokryj okładziną która będzie na cokoliku budynku.Wycięcie styropianu i włożenie tam jednego rzędu bruku spowoduje większy mostek cieplny. Edytowane 30 Czerwca 2017 przez Mareks77 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olek-fryc 30.06.2017 06:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2017 Nie radziłbym kładzenia kostki bezpośrednio na styropian bądź folię. W tym miejscu najlepiej powinna być wylewka bądź inna twarda warstwa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KT_ 07.08.2017 13:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2017 Styropian musi być zabezpieczony przed czynnikami zewnętrznymi, a jednocześnie lepiej nie obciążać go kostką czy płytkami, bo ulegnie odkształceniu i nie będzie pełnić swoich funkcji, więc wylewka byłaby w tym przypadku najlepszym rozwiązaniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts