Daniellus 02.07.2017 13:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2017 Witam Koleżanki i Kolegów Mam taką koncepcję aby tynki zachodziły na podłogi w części betonowe, w części drewniane i niewykończone listwami. Niestety wykonawca, tynków z którym współpracuje oznajmił mi właśnie, że nie wie jak to wykonać technicznie.Na chwilę obecną sytuacja wygląda następująco: podłogi betonowe wylane są "na gotowo" w pozostałej części domu posadzki przygotowane pod ułożenie deski. Dom jest w większości otynkowany tynkiem gipsowym diamant, ponad podłogami betonowymi pozostawione ok 20cm bez tynku, w pozostałej części ok 5cm. I teraz najważniejsze jak zrobić ten tynk aby był zawieszony nad podłogą i zakrywał dylatacje między podłogą i ścianą. Wiem, że tynk nie może łączyć się z tymi podłogami, ponieważ będzie pękał. Jak to zrobić aby tynk wyglądał dobrze i nie trzeba było stosować cokołów?? Zależy mi na efekcie jak na załączonym zdjęciu. http://www.plarchitekci.pl/pl/pokaz/wnetrza_apartamentu_dwupoziomowego__poznan.html,1,249,1,0#12 Bardzo proszę o pomoc w temacie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 02.07.2017 18:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2017 kleisz nad podłogą (docelowa wysokość wykonania) metalową listwę C i od niej w górę tynk.Na forum coś takiego ma chyba M.A.G. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Daniellus 11.07.2017 17:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2017 dziękuję za informacje; w międzyczasie nastąpiła zmiana koncepcji i zostaną założone listwy mdf lub z tworzywa licujące z tynkiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
E-Rzecznik Śnieżka 23.07.2017 20:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2017 Szanowny Panie, dobrym rozwiązaniem wydaje się montaż stalowej listwy, która będzie wykończeniem podłogi. Nad listwą można nałożyć tynk. Do wykończenia ścian polecam użycie gotowej masy szpachlowej ACRYL-PUTZ® FS 20 FINISZ. Zaletą gładzi jest bardzo dobra przyczepność do podłoża, wytrzymałość oraz łatwość szlifowania. Pozdrawiam serdecznie,E-rzecznik FFiL Śnieżka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts