TAR 08.04.2021 12:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2021 no prosze Cie, seksistowska? serio? raczej wzielam pod uwage prawdopodobienstwo / statystyke kurcze ale nic juz nie pisze, bo zapesze i zaraz sie okaze, ze nagle wszyscy faceci na FM sami piorą i susza i jeszcze wkladaja naczynia do zmywarki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
giman 08.04.2021 16:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2021 okaze, ze nagle wszyscy faceci na FM sami piorą i susza i jeszcze wkladaja naczynia do zmywarki ... szorują toalety, wyrzucają śmieci, gotują ,... to nie w każdym domu tak jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 08.04.2021 21:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2021 no prosze Cie, seksistowska? serio? raczej wzielam pod uwage prawdopodobienstwo / statystyke kurcze ale nic juz nie pisze, bo zapesze i zaraz sie okaze, ze nagle wszyscy faceci na FM sami piorą i susza i jeszcze wkladaja naczynia do zmywarki Nic z tego ... nie piorę, nie suszę, zmywam (głownie po sobie) sporadycznie ... jak działają te urządzenia polegam na opinii żony. ... generalnie "z prac domowych" to głównie wydaję tylko dania z kuchni (choć i żona czasami w garnuszkach zamiesza) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Antyspam 09.04.2021 06:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2021 no prosze Cie, seksistowska? serio? raczej wzielam pod uwage prawdopodobienstwo / statystyke kurcze ale nic juz nie pisze, bo zapesze i zaraz sie okaze, ze nagle wszyscy faceci na FM sami piorą i susza i jeszcze wkladaja naczynia do zmywarki Mnie tam wszystko w domu można robić, żona mi pozwala Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gogush 03.05.2021 16:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2021 if22 kup jakakolwiek suszarkę ale bez pompy ciepła Potwierdzam, pompa ciepła to do grzania albo chłodzenia nie do suszarki , a suszarkę to najlepiej kondensacyjną (niestety jest energożerna , ale za to prosta w naprawie, te z PC nie opłaca się naprawiać) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaizen 03.05.2021 17:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2021 Potwierdzam, pompa ciepła to do grzania albo chłodzenia nie do suszarki , a suszarkę to najlepiej kondensacyjną (niestety jest energożerna , ale za to prosta w naprawie, te z PC nie opłaca się naprawiać) Największy problem z tymi z PC (które fakt, są bardziej energooszczędne od kondensacyjnych - ale te ostatnie i tak pod tym względem deklasują wywiewowe) jest zapychanie się wymiennika. A ponieważ krąży w nim czynnik chłodniczy, to są niedemontowalne i nie da się ich wyjąć i dokładnie wyczyścić. Niby producenci robią mechanizmy "samoczyszczenia" - ale to polewanie skroploną wodą wymiennika niewiele zmienia. Tu trzeba co najmniej prysznica z solidnym strumieniem albo i myjki ciśnieniowej, żeby porządnie domyć. Oczywiście marne szanse, żeby suszarka z PC się zepsuła na gwarancji (choć oczywiście się zdarza). Ale szanse na to, żeby nabijały takie przebiegi jak kondensacyjne są zerowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barliniak 04.05.2021 09:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2021 Poruszony Twoimi opowieściami o notorycznie zapychających się wymiennikach w suszarkach postanowiłem zaglądnąć do mojej suszarki z takowym wymiennikiem i po przebiegu ponad 250 cyklów suszenia i muszę powiedzieć: mogę spać spokojnie bo u mnie selfcleaning działa dobrze i wymiennik jest czysty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaizen 04.05.2021 09:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2021 (edytowane) Poruszony Twoimi opowieściami o notorycznie zapychających się wymiennikach w suszarkach postanowiłem zaglądnąć do mojej suszarki z takowym wymiennikiem i po przebiegu ponad 250 cyklów suszenia i muszę powiedzieć: mogę spać spokojnie bo u mnie selfcleaning działa dobrze i wymiennik jest czysty. Gratulacje. A jak to sprawdziłeś? Rozebrałeś? Można też poczytać komentarze serwisantów na Elektrodzie. Edytowane 4 Maja 2021 przez Kaizen Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barliniak 05.05.2021 08:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2021 Nie mam Whirpoola nie musiałem rozbierać całej suszarki aby zobaczyć jak wygląda wymiennik.Wystarczyło lusterko na teleskopie u mnie działa ten system chociaż też nie dopuszczam do zasyfienia filtrów które są dwa jeden po drugim i są czyszczone po każdym suszeniu.Chwila większej uwagi i pracy po suszeniu 2 min i to się przekłada na dłuższą żywotność urządzenia a sporo ludzi po prostu olewa ten temat a jeszcze jak przeczytają ,że samoczyszcząca suszarka to już robią całkowity odbój.Te filtry pooblepiane ,że aż dziw bierze ,że te suszarki jeszcze coś suszą.Plazmy też się miały wypalać i takie tam a ja piłuję swoją 14rok i nic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts