ejno 08.07.2017 06:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2017 Dzień Dobry, Posiadam balkon 9m2 pod którym jest pomieszczenie. Obecnie balkon został wyrównany nivoplanem i obecnie zastanawiam czym to wykończyć. Chciałbym żeby to była już docelowo ostatnia warstwa tania i dobra , Zastanawiałem się nad folią w płynie ale czytając to i inne fora wywnioskowałem że to jest zły pomysł. Proszę o jakieś sugestie. Dziękuję i Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
creative_21 08.07.2017 19:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2017 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ironsmith 09.07.2017 09:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2017 też jestem na etapie hydroizolacji ale nad garażem (taras) i powiem szczerze że tanio i dobrze się nie zrobi, czytałem ostatnio o membranie epdm lub natrysku polimocznikiem nie jest to tanie ale ty masz tylko 9m2 ja ok 40m2 i mnie zaboli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mareks77 09.07.2017 10:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2017 Robiąc kilkukrotnie taras i balkon u siebie i innych jako izolację podpłytkową zawsze stosowałem Mapelastic czyli dwu składnikową hydroizolację firmy Mapei, lub ostatnio gotową masę uszczelniającą Atlas Premium.Klei Adesilex P9 lub Atlas Plus.Jak narazie nic się z tym nie dzieje. Izolacja pod jastrych to zwykła papa termozgrzewalna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jnow1 09.07.2017 15:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2017 Wykończ kamiennym dywanem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ejno 10.07.2017 04:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2017 (edytowane) Wykończ kamiennym dywanem. Jak to mniej więcej wychodzi cenowo za m2? Robiąc kilkukrotnie taras i balkon u siebie i innych jako izolację podpłytkową zawsze stosowałem Mapelastic czyli dwu składnikową hydroizolację firmy Mapei, lub ostatnio gotową masę uszczelniającą Atlas Premium. Klei Adesilex P9 lub Atlas Plus. Jak narazie nic się z tym nie dzieje. Izolacja pod jastrych to zwykła papa termozgrzewalna. Mówisz żeby naciągnąć mapelasticem i zostawić to? Można na to ewentualnie położyć deski balkonowe? A co powiecie na temat tego: Sikafloor Balkon&Garaż RAL 7035 Edytowane 10 Lipca 2017 przez ejno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jnow1 10.07.2017 06:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2017 Kamienny dywan od 250zł /m2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ejno 10.07.2017 06:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2017 A beton można ewentualnie wykończyć samym Disbothan 446? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mareks77 10.07.2017 11:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2017 Jeśli zamierzasz robić deski balkonowe kompozytowe to musiał byś dać pierw legary. Masz tam tyle miejsca bo grubość wzrośnie powyżej 7 cm.Jeśli taka opcja jest realna to tylko porządna papa termozgrzewalna.na to dwie warstwy legarów na stopkach i deski. Jak powierzchnia jest równa to można jeszcze zrobić posadzkę żywiczną poliuretanowąBędzie łatwa w czyszczeniu, antypoślizgowa. Zainwestujesz raz i będzie praktycznie niezniszczalna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ejno 10.07.2017 13:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2017 Jak powierzchnia jest równa to można jeszcze zrobić posadzkę żywiczną poliuretanową Będzie łatwa w czyszczeniu, antypoślizgowa. Zainwestujesz raz i będzie praktycznie niezniszczalna. No to deski odpadają... Masz na myśli sikafloor 400N? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mareks77 11.07.2017 06:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2017 (edytowane) Sikaflor 400 to raczej swego rodzaju izolacja poliuretanowa, ja natomiast miałem na myśli Noxan farba antypoślizgowahttps://www.noxan.pl/posadzki/posadzki-antyposlizgowe.html to wersja śliskahttps://www.noxan.pl/posadzki/zywica-epoksydowa-posadzka-podloga-1005.html lub wersja antypoślizgowa z piaskiem kwarcowym:https://www.noxan.pl/bhp/posadzka-kwarcowa-antyposlizgowa-na-zewnatrz.html Edytowane 11 Lipca 2017 przez Mareks77 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts