Michalgosc 20.11.2017 19:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2017 Panowie czy okap kuchenny macie połączony do swoich airpack-ów? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbiggy 25.11.2017 22:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2017 Ja się dowiedziałem że ramek nie będzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
link2jack 26.11.2017 07:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2017 Panowie czy okap kuchenny macie połączony do swoich airpack-ów? Można było by podłączyć okap do wentylacji ale wg mnie okap stracił by sens. Zbyt mały ciąg. U mnie okap ma boczny wyrzut przez ścianę a anemostat wentylacji jest zaraz przy "kominie" okapu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JanWerbinski 26.11.2017 10:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2017 Panowie czy okap kuchenny macie połączony do swoich airpack-ów? Okap ma kilka razy większą wydajność od typowego ustawienia centrali. Nie ma sensu zasyfiać przewodów tłuszczem. Dlatego podłączam na zewnątrz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Michalgosc 26.11.2017 13:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2017 Dziękuję, juz przerobiłem wątki o tych okapach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slawekb1406 05.12.2017 21:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2017 Właśnie jestem po uruchomieniu 300 home. Centrala stoi nad klatka schodowa w nieogrzewanym ale ocieplonymstrychu. Dom z lat 40-tych, strop drewniany ocieplony 30cm pianki. Slychac kazdy krok. Jak stoje doslownie nad centrala, centrala na full, nic nie slychac. Może to moje subiektywne odczucie, ale kiedy testowalem nikogo nie było w domu, kompletna cisza (oprócz delikatnego szumu z anemostatów) . Takze moim zdaniem sprawdza się fakt, że nowe centrale są ciche. Ale to moje odczucie, kazdy ma inny słuch. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kabzin82 06.12.2017 15:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2017 Zbliża się u mnie moment zakupu centrali, na 90% zdecydowany jestem na Airpack 400, kwestia czy stara wersja czy home. Pytanie do użytkowników home i osób znających temat opłaca się dopłacać do wersji home? W ofercie którą dostałem to ok. 1000 PLN brutto różnicy. Chciałem jeszcze moduł CF zatem to kolejny wydatek i cena robi się wysoka...Przy okazji dopytam, czy obie wersje mają w standardzie system przeciwzamrożeniowy FPX czy trzeba za to dopłacać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alter2000 10.12.2017 19:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2017 Skoro nie ma ramek to czy przynajmniej te filtry a nowym Airpacku sa jakies standardowe i mozna je latwo kupic na rynku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayek 11.12.2017 10:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2017 Mam Home 400 i jestem w sumie zadowolony. Wprawdzie nie mam porównania bo to jedyny reku jaki miałem FPX mam i nic za niego nie płaciłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arek z Żar 16.12.2017 23:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2017 Zbliża się u mnie moment zakupu centrali, na 90% zdecydowany jestem na Airpack 400, kwestia czy stara wersja czy home. Pytanie do użytkowników home i osób znających temat opłaca się dopłacać do wersji home? W ofercie którą dostałem to ok. 1000 PLN brutto różnicy. Chciałem jeszcze moduł CF zatem to kolejny wydatek i cena robi się wysoka... Przy okazji dopytam, czy obie wersje mają w standardzie system przeciwzamrożeniowy FPX czy trzeba za to dopłacać? 400 home szumi sobie (bardzo cicho) na moim poddaszu od ok 2 tygodni, system przeciwzamrożeniowy jest w standardzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tulisko 17.12.2017 05:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2017 300-tki, 400-tki..... A co z zapowiadaną 180-tką? Użytkuje już ktoś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oszczednyGrześ 17.12.2017 09:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2017 300-tki, 400-tki..... A co z zapowiadaną 180-tką? Użytkuje już ktoś? Będzie 200tka luty, marzec. U mnie jest prototyp jeszcze w wydaniu pierwotnym 180. Działa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vesperos 30.12.2017 17:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2017 A czy nowa wersja nie ma wbudowanego CF? To by wyjaśniało trochę, wyższą cenę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oszczednyGrześ 30.12.2017 17:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2017 A czy nowa wersja nie ma wbudowanego CF? To by wyjaśniało trochę, wyższą cenę. Nie ma. Były takie zamierzenia ale ostatecznie zrezygnowano. Jak na razie wszystkie home jakie znam radzą sobie świetnie. Cena zmieniona poprzez lepsze izolacje, układ , 100% bypass Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vesperos 30.12.2017 18:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2017 A czy ten cały CF jest wart swej ceny? Fajnie że na wyświetlaczu można widzieć wartości przeplywow ale czy potrzebne jest ciągle poprawianie bilansowania? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oszczednyGrześ 30.12.2017 18:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2017 A czy ten cały CF jest wart swej ceny? Fajnie że na wyświetlaczu można widzieć wartości przeplywow ale czy potrzebne jest ciągle poprawianie bilansowania? Kiedyś cf sam raczej uważałem za niepotrzebny wydatek ale później okazało się że centrale z cf miały lepsze osiągi. Nie wspominając o kontroli bilansowania wentylacji co ze względu na liczbę czynników na nią wpływających ma znaczenie. Choć dawniej cf'ow nie było i wentylacje działały i działają nadal. Pytanie kto jakie ma wymagania... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vesperos 30.12.2017 18:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2017 A czy u innych producentów występują podobne rozwiązania? Czy to unikalna funkcja? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oszczednyGrześ 30.12.2017 19:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2017 A czy u innych producentów występują podobne rozwiązania? Czy to unikalna funkcja? Występują. Np. Zehnder ma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_John 31.12.2017 12:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2017 VentAxia też ma, ale polski dystrybutor takich modeli nie sprzedaje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
matiEX 02.01.2018 18:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2018 Witajcie, od września jestem użytkownikiem wersji Home 300. Generalnie jestem zadowolony. Centrala cicha, działa bez zarzutów. Teraz zima trochę mam suche powietrze w domu ale to chyba nie wina ręku. Co do usterek to zgłosiłem wyświetlający sie błąd s30 to po kilku dniach przyjechał serwisant i wymienił wentylator. Wszystko sprawnie i bezproblemowo. Problem mam natomiast z filtrami. Sukcesywnie co 2 miesiące wymieniałem prefiltry bo były dosłownie czarne. Dziś sprawdziłem filtr (nawiewny) jak przejeżdżam palcami pomiędzy żeberkami jest osmolony, na palcach zostaje czarny, tłusty nalot. Jak ma tak być że po 4 miesiącach mam wymieniać wszystko za 200zl to trochę słabo. Ktoś ma jakieś dobre źródło lub rozwiązanie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts