plusfoto 22.06.2020 08:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2020 35 watogodzin przez ile? Minutę? Nie czepiajmy się szczegółów skoro wiadomo o co chodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
peter08 26.07.2020 09:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2020 Witam, Dzis pojawil sie u mnie na rekuperatorze wykrzyknik,filtry wymienione niedawno,co moze byc przyczyna? https://imgur.com/a/JF4dIjM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pracusele 10.08.2020 06:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2020 Witam, Czy możecie podpowiedzieć i doradzić jakie temp ustawić w baypasie i czy ma być tryb1 przy obecnych temp i włączonej klimatyzacji. By wpadające powietrze było chłodzone tym aktualnym w budynku to BP ma być wyłączony? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
samboman 23.08.2020 09:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2020 Witam, Dzis pojawil sie u mnie na rekuperatorze wykrzyknik,filtry wymienione niedawno,co moze byc przyczyna? https://imgur.com/a/JF4dIjM Sprawdź w ustawieniach jaki masz dokładnie komunikat. Jakie filtry dokładnie zamontowałeś i kiedy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
samboman 23.08.2020 09:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2020 Dwa i pół roku używam oryginalnych filtrów załączonych z rekuperatorem. Zmieniłem jedynie tą watkę na rzepach. Za to zmieniam prefiltry G3 na czerpni i wyrzutni - średnio po 3 miesiącach zaczynają mieć opory. Raz w roku zmieniam prefiltry kanałowe G4 na czerpni i wyrzutni. Centrala nigdy nie sygnalizowała konieczności wymiany filtrów. Koszty eksploatacyjne filtrów przez 2,5 roku - do 20 zł. Jak zrobiłeś prefiltry kanałowe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tommypear 31.08.2020 18:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2020 Panowie jutro mam miec robione pomiary. Jakie powinny byc wartosci na nawiewach a jakie na wywiewach ?Na ile % powinna byc ustawiona wentylacja przy pomiarach ?Czy to prawda ,ze reku powinna chodzic non stop na 100% ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_John 31.08.2020 21:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2020 PN-83/B-03430 Wentylacja przy pomiarach powinna być ustawiona na takim biegu jak będzie pracować przez większość swojego czasu.Centrala powinna pracować nie więcej jak 75%Jeśli musi pracować na 100% (gdyż w innym przypadku nie wychodzą pomiary) to skopana jest instalacja, albo dobrana jest zbyt mała jednostka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jkmp 04.11.2020 17:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2020 Witam, Dzis pojawil sie u mnie na rekuperatorze wykrzyknik,filtry wymienione niedawno,co moze byc przyczyna? https://imgur.com/a/JF4dIjM Tutaj dorzucę swoje 3 grosze - kupiłem AirMobile do sterowania AirPack4 - PORAŻKA, nie polecam. Od początku mam taki wykrzyknik, a lista komunikatów pusta. Nie wszystkie funkcjonalności działają, działa dość wolno i wszystko przechodzi przez zewnętrzna chmurę - żeby cokolwiek zmienić potrzebne jest działające połączenie z internetem. Z ciekawości rozebrałem pudełko i jest to RPi z modbus... Największą porażką jest brak sterowania w sieci lokalnej - bez chmury. Powinno być jakieś API wystawione przez ten AirMobile w sieci - wtedy była by to fajna opcja. Ale widzę technicznie rozwiązanie utkwiło w poprzedniej epoce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pracusele 20.01.2021 06:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2021 Możecie polecić sklep gdzie kupujecie filtry? czy te od peflex moga być?https://cennik.peflex.pl/rekuperacja/filtry-do-rekuperatora-thessla-green-airpack-home-8937#393,395 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_John 20.01.2021 08:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2021 Zamienniki filtrów do central Airpack mają za duże opory przepływu i centrala wyświetla błędy w krótkim czasie po wymianie.Lepiej stosować oryginalny filtr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tryllu 25.01.2021 09:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2021 Zamienniki filtrów do central Airpack mają za duże opory przepływu i centrala wyświetla błędy w krótkim czasie po wymianie. Lepiej stosować oryginalny filtr. Nasze nie mają - robimy w laboratorium pomiary oporu (spadku ciśnienia) w funkcji przepływu powietrza. Mają praktycznie identyczne parametry jak filtry oryginalne. To nie jest tak, że filtry oryginalne do rekuperatorów mają jakieś cudowne właściwości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcin225 25.01.2021 10:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2021 Nasze nie mają - robimy w laboratorium pomiary oporu (spadku ciśnienia) w funkcji przepływu powietrza. Mają praktycznie identyczne parametry jak filtry oryginalne. To nie jest tak, że filtry oryginalne do rekuperatorów mają jakieś cudowne właściwości Te Wasze to jakie dokładnie? gdzie sprzedajecie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_John 25.01.2021 11:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2021 Nasze nie mają - robimy w laboratorium pomiary oporu (spadku ciśnienia) w funkcji przepływu powietrza. Mają praktycznie identyczne parametry jak filtry oryginalne. To nie jest tak, że filtry oryginalne do rekuperatorów mają jakieś cudowne właściwości Oczywiście, że nie. Aczkolwiek, sam opór to tylko połowiczny sukces. Filtry mają filtrować, więc bardziej interesuje mnie tkanina jakiej używacie do ich produkcji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Roman Filtry 25.01.2021 15:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2021 Oczywiście, że nie. Aczkolwiek, sam opór to tylko połowiczny sukces. Filtry mają filtrować, więc bardziej interesuje mnie tkanina jakiej używacie do ich produkcji. Korzystamy z materiałów filtracyjnych produkowanych w Europie, a nie w Chinach, w większości z syntetycznych materiałów filtracyjnych (a nie włókna szklanego) które są dużo bardziej stabilne i wytrzymałe niż włókno szklane. W przypadku Thessli to jest EN779 M5 / ISO16890 ePM10 60%. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alter2000 28.03.2021 16:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2021 Pojawiły się jakieś ramki do filtrów Home, czy nie ma na to szans? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JanWerbinski 30.09.2021 10:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2021 To dobry wynik, te 7W na elektronikę to w trybie "standby"? ComfoAir Q350 ma 1,3W w "standby". Ciekawe ile mają Reqnety...? Dodam jeszcze, że to zużycie generują trzy płytki: Basic, CF+ i Expansion. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JanWerbinski 30.09.2021 10:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2021 Jak zrobiłeś prefiltry kanałowe? II stopień Kupiłem na Allegro takie skrzynki z dwoma króćcami 200mm. W środku przybita spinaczami mata filtracyjna. I stopień to mata wsadzona w czerpnię oraz lejki na anemostatach wywiewu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alter2000 09.02.2022 22:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2022 Allegro, sprzedawca Termokontrol. Kupiłem te zamienniki oryginalnych filtrów je jakoś rok temu, ale dopiero w zeszłym tygodniu je założyłem i po tygodniu wyświetla się komunikat, że filtry do wymiany. Już chyba nie sprzedają ich na Allegro, pewnie za dużo było reklamacji. Wygląda na to, że to kompletny bubel. Oryginalne wytrzymały ponad rok... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Owczar 09.02.2022 23:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2022 U siebie mam teraz wkłady z filtryaero.pl Działają jak oryginały - nie ma póki co żadnych problemów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Robaczywy 11.02.2022 09:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2022 Również mam te zamienniki i wszystko ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts