klew 24.02.2020 08:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2020 Jak to jest z syfonem w airpackach home? Potrzebny, czy nie? Montażysta nie zamontował, bo powiedział, że do tych modeli się już nie stosuje. Muszę i tak wymienić jedno pęknięte kolanko do odpływu, więc przy okazji mogę zasyfonować. To 5 minuty. Pytanie tylko czy potrzebne? Ja nie mam syfonu i mój montażysta stanowczo przy tym obstawał. Nigdy z wentylacji nic mi nie śmierdziało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agb 24.02.2020 09:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2020 Śmierdzieć nie będzie, bo jest nadciśnienie i z odpływu wieje. Zastanawiam się tylko czy powinno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
meqi 17.03.2020 12:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2020 Witam,Czy ktoś pomoże sam zmontowałem reku. Rury sztywne ocieplone 3cm + srebroSkrzynki rozprężne i kanały po stropie + 15 cm grafitCzerpnia-wschódWyrzutnia -północReku ThesllaGreen Air Pack Home 400 + CF + Air++Temp czerpnia +6,5Nawiew + 17,3Wywiew +18jest jeszcze jedna temp nie wiem czy to baypass 19,8Generalnie odpaliłem i tyle żadnych ustawień, kalibracji itp.. Reku stoi w kotłowni , dom jak na razie nie zamieszkały w trakcie wykończenia.Jak na razie ustawienia 20%- 80 m3/h Zerknijcie czy temp są ok co i jak poustawiać Obecnie w domu mam ustawione 21st C Czy temp wywiew i nawiew są ok?z góry dzięki za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Futurepl 03.04.2020 12:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2020 Witam wszystkich. zamontowano mi reku airpack4 300h. mam parę pytań które mnie nurtują. może jesteście i w stanie pomóc? A więc: 1.widzę po waszych zdjeciach ze na wyswietlacz Air++ macie wyswietlone niebeskie tło a ja mam białe. czy to inna wersja czy może to coś oznacza? 2.wam na regulatorach(na ekranie odczytu temp.) pokazuje linię bypass, A mi nie. 3.gdy jest włączone(aktywne) gwc wyświetla mi napis czarny na górze wyświetlacze ale jeśli dam pasywny nic się nie dzieje i nadal jest czarny . 4. czy da się sprawdzić na panelu czy jest moduł CF założony. Gdy patrzę na informacje które są pod napisem THESLAGREEN to tam jest niby wypisania wersja oprogramowania modułu CF v. 90.25 ale nie dokupowałem tego modułu. 5. skąd rekuperator wie że jest czas letni lub zimowy? poprzez przełączanie moje manualne w Trybie automatycznym czy może ma gdzieś wprowadzone od kiedy do kiedy jest czas letni albo zimowy? I jak narazie to chyba tyle bardzo bym był wdzięczny za odpowiedź ,bardzo mi by to ułatwiło współpracę z tą machiną. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agb 03.04.2020 12:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2020 1. Nowsze oprogramowanie panelu ma białem tło.5. Czas ustawia się ręcznie jak i zmienia. Nie dzieje się to automatycznie. Przynajmniej w AirL+, ale podejrzewam, że w Air++ podobnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaizen 03.04.2020 13:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2020 Witam wszystkich. zamontowano mi reku airpack4 300h. Może wynika to z tego, że Airpack4 to nie jest Airpack Home? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sasparella 05.04.2020 20:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2020 Proszę osoby siedzące w temacie o inf jakie są podstawowe różnice między Airpack v4 a Airpack home. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
busy_beaver 22.04.2020 20:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2020 W projekcie mam dobrany rekuperator AirPack Home 500. Czytam sobie dokumentacje i jest tam informacja o możliwości montażu panelu sterowania AirS z przełącznikiem 6-położeniowym.Czy dobrze rozumiem, że mogę sobie zamontować taki panel np w kuchni i gdy coś się przypali to włączyć by kuchnia została szybko przewietrzona ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_John 23.04.2020 00:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2020 W projekcie mam dobrany rekuperator AirPack Home 500. Czytam sobie dokumentacje i jest tam informacja o możliwości montażu panelu sterowania AirS z przełącznikiem 6-położeniowym. Czy dobrze rozumiem, że mogę sobie zamontować taki panel np w kuchni i gdy coś się przypali to włączyć by kuchnia została szybko przewietrzona ? Każda centrala ma bezpotencjałowe wejście dla włącznika przewietrzania. Nie potrzebujesz specjalnego panelu czy przełącznika. Wystarczający jest zwykły włącznik dzwonkowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Owczar 23.04.2020 07:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2020 Jak to jest z syfonem w airpackach home? Potrzebny, czy nie? Montażysta nie zamontował, bo powiedział, że do tych modeli się już nie stosuje. Muszę i tak wymienić jedno pęknięte kolanko do odpływu, więc przy okazji mogę zasyfonować. To 5 minuty. Pytanie tylko czy potrzebne? Też nie mam. Montażyści na moją prośbę jeszcze konsultowali i ostateczna odpowiedź brzmiała niepotrzebny. Zastanawiam się tylko co w przypadku jak np centrala przez brak prądu stanie na godzinę. czy potem mnie nie uraczy tymi zapachami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agb 23.04.2020 07:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2020 Mój właśnie twierdził, że przy wyłączonej wentylacji może pójść z kanalizacji. I tak muszę wymienić 2 pęknięte kolanka, to sobie zrobię ten syfon. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Owczar 23.04.2020 08:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2020 Tylko czy zwykły syfon będzie ok? Czy lepiej dać np kulowy? W sytuacji gdy wyłączy się jak nie ma skroplin, to zwykły może nic nie dać, bo zapewne woda z niego odparuje w czasie pracy centrali. To jest dość specyficzna sytuacja. Początkowo chciałem podłączyć reku pod UPS, ale zimą z systemem przeciwzamrożeniowym to musiałby być duży UPS. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agb 23.04.2020 08:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2020 Przed wszystkim się nie zabezpieczy. W razie takiej sytuacji po prostu odepnę od kanalizacji A 2 dodatkowe kolanka to pewnie 5 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_John 23.04.2020 09:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2020 Bezwzględnie daj syfon. To jest przecież łącznik do siedliska bakterii. Niepracujące instalacje, mają tendencje do wytwarzania podciśnienia w układzie w wyniku ciągu grawitacyjnego. Kulowy pewniejszy, bo spełnia swoją funkcję nawet na sucho. Są też tzw. syfony "suche", "przelotowe", "do klimatyzacji" też spełniają swoją rolę, bo nie używają wody jako korka. Właściwie, to nie powinno się ich nazywać syfonem, a zaworem zwrotnym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JanWerbinski 08.06.2020 07:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2020 Ja mam obecnie zamienniki od Termokontrol. Użytkuję je 3-ci m-c i żadnych zgłoszeń od centrali nie było Mam airpacka 400V. Dwa i pół roku używam oryginalnych filtrów załączonych z rekuperatorem. Zmieniłem jedynie tą watkę na rzepach. Za to zmieniam prefiltry G3 na czerpni i wyrzutni - średnio po 3 miesiącach zaczynają mieć opory. Raz w roku zmieniam prefiltry kanałowe G4 na czerpni i wyrzutni. Centrala nigdy nie sygnalizowała konieczności wymiany filtrów. Koszty eksploatacyjne filtrów przez 2,5 roku - do 20 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JanWerbinski 08.06.2020 07:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2020 Jak to jest z syfonem w airpackach home? Potrzebny, czy nie? Montażysta nie zamontował, bo powiedział, że do tych modeli się już nie stosuje. Muszę i tak wymienić jedno pęknięte kolanko do odpływu, więc przy okazji mogę zasyfonować. To 5 minuty. Pytanie tylko czy potrzebne? Zrobiłem syfon z kilku kolanek fi 32. Latem wysycha i można go zalać wodą, co wystarczy na kilka miesięcy. Jeżeli pozostałe syfony w domu są sprawne to wyschnięty syfon przeszkadza jedynie w sytuacji kiedy rekuperator zostaje wyłączony np. podczas prac remontowych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobbudowniczy11 13.06.2020 23:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2020 Witam, potrzebuję pomocy w podłączeniu panelu Air++ do centrali AirPack4 300h. Do tej pory miałem zainstalowany rekuperator z modułem CF, który działał na auto bez żadnego panelu sterowania. Okazyjnie kupiłem panel Air++ ale po podłączeniu do centrali na wyświetlaczu tylko kręci się kółko (jakby myślał) i nic poza tym nie wyświetla. Co może być przyczyną? Czyżby kupiony panel był uszkodzony a może coś muszę zrobić o czym nie wiem. Kabel od panelu sprawdzałem i jest dobry. W tylnej części Air++ są jakieś zworki i włączona jest tylko 1. Nie chcę nic popsuć więc wolę zapytać. Proszę o pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Owczar 14.06.2020 06:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2020 Podłączasz zgodnie z instrukcją? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobbudowniczy11 14.06.2020 08:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2020 Nie miałem dołączonej instrukcji do panelu ale znalazłem w internecie. Wyłączyłem rekuperator, podłączyłem kabel z panelem do rekuperatora pod gniazdo oznaczone nr 12 Air++ i włączyłem rekuperator. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
.Paco. 14.06.2020 10:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2020 Panowie a jak ta aplikacja do thessli ??- bo na androidzie ma kiepskie opinie,ze to jakas masakra - czy tak jest rzeczywiscie? Bo jestem przed zakupem i myslalem o airmobile zamiast air++ - aby miec pelna elastycznosc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts