Stasiu 12.07.2017 19:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2017 Witam forumowiczów , postanowiłem sobie wybudować domek - altankę w Bieruniu Starym , teren na działce to piasek (grunty kat V) , i zastanawiam się nad fundamentem , konstrukcja ma być lekka albo jakiś ytong , albo pustak z rynku lokalnego , dach to łaty i blachodachówka , domek o wym. 5 x 7 m i wysoki na 2,5 m z 3 okna i drzwi , czy ktoś może mi doradzić jak zrobić pod taką konstrukcje fundament , dodam że na sąsiedniej działce stoi garaż 5 x 7 m i wysoki na 2,7 m z pustaka , jego fundament to wykopany "rów" o wym 40 x 40 cm i zalany zaprawą z betoniarki bez zbrojenia i stoi tak ponad 25 lat , ściany nie pękają i nic się niedobrego z nim nie dzieje , czy mogę też zastosować taki sposób , czy jednak zrobić coś bardziej masywniejszego , był bym wdzięczny za rady Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Stasiu 13.07.2017 20:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2017 na prawdę nikt mi nie pomoże Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mareks77 16.07.2017 11:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2017 Możesz zastosować taki sam sposób tylko pytanie czy u ciebie są identyczne warunki gruntowe.Najlepiej ściągnij wierzchnią warstwę ziemi urodzajnej jeśli takowa istnieje i faktycznie wykop rów po obwodzie ścian planowanego garażu.40 cm szerokości i 40 wysokości to aż za nadto i w skrajnych warunkach można na tym postawić parterowy domek jednorodzinny.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Stasiu 16.07.2017 23:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2017 mój domek od garażu będzie stał 10 metrów , więc warunki identyczne czyli sam piach , i tak chyba zrobie 40 x 40 cm parę drutów i zaleje ale betonem nie będę się bawił w robienie zaprawy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts