Bayanos 12.07.2017 21:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2017 Mam pytanie. Chciałbym zainstalować stelaż WC do zabudowy ciężkiej, głębokość 12cm, wkuwając go w stojącą ścianę nośną. Uwarunkowane jest to małą przestrzenią. Ściana gruba na 24 cm. Szerokość stelaża 50 cm., wys. 80. Czy wystarczy podkuć scianę, czy należy wrzucić nadprożę? Mieszkanie nowe w bloku 3 piętro na 5. Pytam hipotetycznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krzysiek88 13.07.2017 05:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2017 chcesz to sobie wstaw. i pamiętej!!! nie podpinaj tego wężykiem!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bayanos 13.07.2017 16:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2017 chcesz to sobie wstaw. i pamiętej!!! nie podpinaj tego wężykiem!!!! Nie ma głupich pytań, są durne odpowiedzi... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krzysiek88 13.07.2017 19:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2017 Po takim pytaniu o nadproże na prawdę sądziłem, że możesz to wężykiem podpiąć. Przepraszam, wolałem wcześniej ostrzec Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bayanos 13.07.2017 22:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2017 Po takim pytaniu o nadproże na prawdę sądziłem, że możesz to wężykiem podpiąć. Przepraszam, wolałem wcześniej ostrzec A zdanie jakieś na ten temat posiadasz czy może jesteś na tyle samotny, że Twoje jedyne zajęcie to męczenie ludzi niezrozumiałymi postami na forum budowlanym? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krzysiek88 14.07.2017 08:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2017 Ja bym nie dawał, ale nie jestem architektem, też Ci nie bede doradzał co mozna a co nie mozna w konstrukcji ogolnej budynku. Ludzie nie takie cuda robia i sie nie boja, a inni sa dokladni i szczegolowi. Nie oburzaj sie kolego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaizen 14.07.2017 08:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2017 W bloku nie możesz bez zgody wspólnoty ruszać ścian konstrukcyjnych. Więc albo dostaniesz odmowę, albo żądanie załączenia projektu/opinii konstruktora.W domu nie byłoby problemu a nadproże zbędne. Chociaż to jeszcze zależy od materiałów i czy akurat nie trafisz w słup. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts