swierol 13.07.2017 15:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2017 Witam. Troche szukalem informacji na ten temat ale albo zle szukalem lub poprostu nie znalazlem. Planuje postawic maly domek rekreacyjny. Dzialka juz jest z frontem od polnocy. Jester na etapie wyboru projektu (raczej gotowy)Moje pytania czy tez watpliwosci brzmia nastepujaco:1. Czy dom z kalenica ustawiona rownolegle do drogi musi rzeczywiscie byc tak usadowiony?2. Czy majac WZ na dzialce, na ktorej nie ma wyznaczonej lini zabudowy moge go postawic w kazdym miejscu na dzialce? Oczywiscie biorac pod uwage ustawowe odleglosci od granic dzialki Biore pod uwage dwa projekty Sosenka 2 mozliwe ze z minimalnym powiekszeniem wzdluz lub Hemaria DM 6633 lekko poszerzona.Pytam poniewaz bardziej podoba mi sie Sosenka a chcialbym ja ustawic Tarasem w kierunku zachodnim. Tylko czy to mozliwe?Pozdrawiam Mateusz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 13.07.2017 17:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2017 Czy dom z kalenica ustawiona rownolegle do drogi musi rzeczywiscie byc tak usadowiony?tak, jeśli to jest wymóg WZ lub MPZP.Jeśli dom jest zaprojektowany jako "kalenicą do drogi" to może być ustawiony dowolnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
swierol 13.07.2017 17:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2017 W WZ nie ma nic na temat usytuowania kalenicy, jest tylko wzmianka o maxymalnej dlugosci elewacji frontowej. Prawdopodobnie bede mogl go tak ustawic. Dziekk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts