onepablo 19.07.2017 18:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2017 oo a która klatka ? także z brzegu ? ten układ co podałaś mi teraz jest idealny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anika1003 19.07.2017 18:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2017 Nie wiem która klatka. Zajmuję się zawodowo tym. Jestem architektem.Nie wchodziłam w szczegóły, ale chyba to moje mieszkanie, jest trochę większe. Chociaż się nie wydaje na pierwszy rzut oka.Poza tym, przeanalizowałam inne klatki i pierwsze piętra i tam wszędzie było Twoje mieszkanie powiększone o ten pokój. Do tego w tym miejscu była kuchnia. Szkoda, że nie kupiłeś takiego od razu. Nie wiem, czy Twoje już stoi. Byłam tam jakoś miesiąc temu. Widziałam, że te przy drodze się jeszcze budują.Do tego, to co ja przerabiam, to ma inne okno- nie narożne i tutaj cały pies pogrzebany... przez to jest lepiej ustawne.Jak masz możliwość jeszcze zmiany i wyboru innego, to bym się właśnie zastanowiła nad takim. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
onepablo 19.07.2017 18:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2017 moje mieszkanie jest na 1 pietrze tak jak i twoje, w 1 poscie pokazywalem bylo mniejsze deweloper zgodzil sie je powiekszyc.Mieszkanie jest wybudowane instalacja elektryczna polozona takze nie zabardzo moge zrezygnować, a chce to mieszkanie wlasnie ze wzgledu na to okno narozne i ten taras. twoje ostatnie ulozenie mieszkania mi przypasowało i tak raczej zostanie ewentualnie kanape z tv cos moze zmienie ale to juz jak bd gotowe mieszkanie dziekuje za pomoc, pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
onepablo 21.07.2017 10:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2017 bylem dzis ustalilem wszystko takze moge jeszcze zmienic co nieco w ustawieniu i elektryce zrobilem projekt calego mieszania i tak to bym widzial, poprawcie jak cos zle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 21.07.2017 11:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2017 przejście szafki-wyspa może być za wąskie. Wygodne to 90 cm min. A jest teraz jakieś 60 cm - ledwo otworzysz drzwi lodówki lub piekarnika. Stół to chyba jakiś wąski blat - 60 cm. Rozrysuj sobie mieszkanie w skali 1:50. Wytnij z papieru kształty mebli, które chcesz wstawić także w skali 1:50. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
onepablo 21.07.2017 14:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2017 no masz racje wywale tą wyspe i wstawie stół w to miejsce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 21.07.2017 19:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2017 teraz trochę przesadziłeś z rozmiarem stołu Chyba, że ma być 1,2 mx 2 m Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
onepablo 21.07.2017 20:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2017 140x80 Tak mi się narysowalo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
onepablo 22.07.2017 19:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2017 ostateczna wersja dla tych co czytają temat salon mial 19m2 ale powiekszylem go o 12m2 - 31m2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mamik 23.07.2017 05:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2017 Zaproponowałabym kilka zmian - w pokoju dziecka szafę ustawiłabym na przeciwko okna (tak jak jest w sypialni rodziców), bo poprawia to proporcje pokoju, ale przede wszystkim dużo łatwiej jest korzystać z szafy, której wnętrze dobrze doświetla okno, - łóżko zamieniłabym miejscami z biurkiem, po zmianie łóżko nie będzie przylegać do ściany z telewizorem (ciszej), biurko tak ustawione względem drzwi jest bardziej komfortowe, bo nie wchodzi się siedzącemu na plecy, - w łazience pralka nie moze stać przy wannie, jeśli miałby zostać taki układ, tj. wanna na wprost wejścia, to przynajmniej trzeba zamienić umywalkę z pralką, - cześć dzienna Wiem, że dyskusje o układzie w tej części już trochę trwają, jednak jakoś mi to rozmieszczenie zgrzyta Którędy jest wyjście na taras? Na pierwszym rysunku jest strzałka na "górnym" oknie, z innych rysunków wygląda jakby było na "prawym". Jakie są wymiary okna w tej powiększonej części, przy którym stoi kanapa? W ostatniej wersji, jeśli dobrze rozumiem, ciąg kuchenny przy oknie zamyka wysoki słupek z piekarnikiem - takie rozwiazanie powoduje zaciemnienie blatu roboczego, co bardzo przeszkadza w codziennym życiu, przez trzy czwarte roku, żeby zrobić kanapkę, będziecie musieli zapalać światło w kuchni. Spróbowałabym inny układ części dziennej. Teraz nie mam możliwości narysować, może wystarczy opis - zabudowa w kuchni w narożniku tak jak jest obecnie, ale tylko niskie szafki, lodówkę i piekarnik w słupku postawiłabym "plecami" do pokoju dziennego, przodem do prawej ściany (tej z płytą grzewczą), powstałaby taka trochę "ściana-wyspa", bo z przejsciami z dwóch stron, ale ściana wysoka, zabudowana do sufitu, szeroka na około 120 cm, tak aby zmieścić lodówkę i słupek z piekarnikiem, - na uzyskanej w ten sposób ściance od strony części wypoczynkowej powiesiłabym tv, kanapę umiesciłabym przy dłuższej ścianie (bez okna), dzięki czemu dodatkowo zyskujemy dostęp do okna i chyba odsłaniany grzejnik - stół ustawiłabym krótszym bokiem przy ścianie "górnej", w pobliżu okna/drzwi tarasowych. Przy takim ustawieniu powieksza się nam przestrzeń dzienna, zyskujemy sporo blatu roboczego, dodatkowo relatywnie dobrze doświetlonego światłem dziennym. Stół postawiony z boku dodatkowo umożliwia oddzielenie nieco strefy posiłków, ale też ułatwia bycie dziecka z mamą czy tatą w czasie prac w kuchni, bo łatwiej jest posadzić dziecko przy stole z malowankami i zakazać wejścia w strefę gotowania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
onepablo 23.07.2017 14:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2017 Mógłbyś mi to rozryzsowac? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mamik 23.07.2017 15:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2017 Chyba szkic odręczny będzie najszybciej , mam nadzieję, że teraz widać o co mi chodzi Po zwymiarowaniu będzie widać, czy zabudowę z lodówką i piekarnikiem przesunąć w stronę kuchni, czy w stronę kanapy Może skrócić trochę zabudowę kuchni, aby wejście było wygodniejsze - to już są detale Na ścianie lodówki, na którą się wchodzi można dać lustro, albo zrobic galerie zdjęć lub obrazków Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
onepablo 23.07.2017 18:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2017 Wejście na taras jest na wprost. Lodówka nie będzie zabudowana.Nie pasuje mi taki układ salon napenwo zostaje tak jak narysowalem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mamik 23.07.2017 19:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2017 lodówka w mojej propozycji nie jest zabudowana, jest wolnostojąca, stoi przy ścianie, na której wisiały też telewizor Tyle tytułem wyjaśnienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
onepablo 23.07.2017 21:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2017 A dlaczego prlaka nie może być obok wanny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mamik 24.07.2017 08:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2017 Teoretycznie urządzenia elektryczne powinny być oddalone od tych z wodą o 60cm, poczytaj sobie w necie, sporo o tym jest mozna dyskutować, czy pralka przy umywalce moze być, to też jednak woda i prąd po sąsiedzku poza aspektem bezpieczeństwa, wygodniejsze jest umywalka odsunięta od ściany, a dając umywalkę pomiedzy wannę a pralkę masz wygodny dostęp z dwóch stron. Są też w sieci obrazki, jaka powinna być minimalna odleglosc umywalki od ściany, aby wygodnie z ńiej korzystać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
onepablo 24.07.2017 11:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2017 Planuję umywalkę na blacie. A pralkę zabudowa boki i górę robiąc jakies pułki nad nią.Czytałem właśnie i dużo osób się wypowiada że mają tak i nic się nie dzieje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts