Robinson74 24.04.2019 11:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2019 Pompa Tagred TA500 do mauzera sprawdzi się bardzo dobrze. Ale do brudnej wody raczej się nie nadaje. Do tego trzeba pompy dopuszczające zanieczyszczenia do 30-40mm wielkości. Poza tym ona cały czas chodzi jak jest włączona do prądu. Po opróżnieniu mauzera też by chyba chodziła i pewnie by się spaliła, więc trzeba pamiętać o wyciąganiu wtyczki z gniazdka. Ale mam jeszcze takie pytanie. Czy zakładając jakąś regulowaną końcówkę na koniec węża, która zwęży przepływ, żeby zwiększyć ciśnienie, jest ryzyko spalenia tej pompy TA500? Bo jak ściskam wąż i strumień wody zmienia się w "sikawkę" to jednak odgłos jaki wydaje pompa ulega zmianie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Robinson74 17.08.2019 19:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2019 Teraz ja mam pytanie o pompy z Leroy Merlin. Czy ktoś używa tego: Pompa głębinowa PPG 280 280 W 1020 l/h STEINBERGhttps://www.leroymerlin.pl/nawadnianie/pompy-i-hydrofory/pompy-glebinowe/pompa-glebinowa-ppg-280-280-w-1020-l-h-steinberg,p402410,l1828.html lub tego: Pompa zanurzeniowa Q4003A-1 7000 l/h 400 W AQUACRAFThttps://www.leroymerlin.pl/nawadnianie/pompy-i-hydrofory/pompy-odwadniajace/pompa-zanurzeniowa-q4003a-1-7000-l-h-400-w-aquacraft,p402537,l2163.html Jeśli tak, to czy można prosić o opinię? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
NobelM 03.04.2020 11:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2020 Wlasnie wróciłem z budowy, ruska pompa z wyjsciem 3/4 cala zaciśnięte pół metra węża 3/4 a potem zwężenie i 40 mb węża 1/2 cala.To wszystko spięte na agregacie prądotwórczym. Na końcu pistolet z regulacją strumienia.Woda leci pod pięknym strumieniem a pistolet po ustawieniu pięknie rosi powierzchnię stropu. Z perspektywy tego dnia to trochę bym zmienił, wzialbym 30 metrów zamiast 40 i teraz 3/4 a nie 1/2 cala. Pompa przymocowana do studni sznurkiem, wąż 40 mb za 30 zł, i zostawiłem to wszystko na budowie, nie wyobrazam sobie wyciagania drogiej pompy i drogiego węża 5 razy dziennie do podlewania....jak ukradna to będę stratny 160 zł. Jaki agregat polecasz do takiej pompy ruskiej? Osobiście kupiłem jakiś najtańszy (1,5kV moc nominalna 800W) i ciśnienie jest bardzo słabe (pompa ruska pompuje 9m w górę studni). Zastanawiam się jakiej mocy powinien być agregat, żeby ciśnienie było takie jak "z gniazdka" przy takiej pompie. Z góry dzięki za odpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kryzys 05.04.2020 08:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2020 (edytowane) Pompa ruska jeśli jest to membranowa to spokojnie wyciśnie nawet do 80 metrów , wydajność ma niewielką przypuszczalnie ok 600 litrów na godz ale za to ciśnienie daje bardzo duże , u mnie taka juz 5 lat leży w studni i pompowała nawet piach jak sznurek się zerwał .ps , na nich piszą różne bzdury na temat mocy że 250 czy 450 czy 600 Watt , one wszystkie mają ok 250 Watt mocy i podobną wydajność reszta to fantazja sprzedających , to nawet5 interesujące zagadnienie że jedna pompa może mieć nawet na tabliczkach 500W 1500W lub nawet giganci podają 3200W , sęk w tym że robi je wszystkie takie same jeden producent a sprzedaje kilku sprowadzających,jakiś kraft&dele,bass i tak dalej i dalej. Edytowane 5 Kwietnia 2020 przez kryzys Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts