Łukasz91 17.07.2017 22:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2017 Cześć, czy da się wyciszyć pomieszczenie w taki sposób, aby dźwięki piły tarczowej, frezarki i innych elektronarzędzi były niesłyszalne dla współmieszkańców z pokoju za ścianą i z piętra. Chciałbym w domu przeznaczyć pomieszczenie na warsztat, które niestety jest położone obok pokoju, w którym spędzamy zwykle czas, a z drugiej strony nad tym pomieszczeniem jest pokój, w którym zdarza się nam przesiadywać. Budynek jest dosyć stary, pamięta czasy PRLu, jeśli to ma jakieś znaczenie. Czy są jakieś skuteczne maty wygłuszające czy wełny, które zapewnią komfort domownikom? Fajnie jakby to rozwiązanie nie opróżniło mojego portfela do zera Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pawel_13 24.07.2017 09:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2017 Same maty i wełny niewiele ci dadzą. Jeśli chciałbyś na poważnie do tego podejść (żeby efekty były zadowalające) potrzebny byłby Ci prawdziwy projekt dźwięko- i wibroizolacji. Ale to są drogie rzeczy. I z doświadczenia wiem, że klienci indywidualni po wstępnej wycenie rezygnują z realizacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 24.07.2017 10:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2017 Nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Łukasz91 02.08.2017 11:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2017 Dzięki za odpowiedź. Pozostaje mi zaaranżowanie innego miejsca na warsztat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts