klaudia.g. 19.07.2017 11:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2017 (edytowane) Witam, Pisałam jakiś czas temu o pomoc w doborze układu funkcjonalnego. Nie zawiodłyście! Jednak z powodu nie doprecyzowania mojego pytania wasze pomysły nie wpisały się w moje powiedzmy 'oczekiwania'.. Dlatego liczę na Was kochane po raz kolejny - doprecyzowując moje pytania. Przedstawiam Wam plan mojego przyszłego - krzywego - mieszkania. Dopiero teraz zdaję sobie sprawę jak ciężko ustawne jest. Mieszkanie ma ok 63m2. Czego od niego chcę? -2 pokoje, nie klitki -salon z otwartym aneksem kuchennym, -łazienka min 5m2 -duża szafa wnękowa na wejściu Sama projektów mam już co najmniej 10, ale w każdym nie da się zgrać wszystkiego razem. A to pokoje po 8m2 (olaBoga!) , duży problem mam z umieszczeniem TV. Zostaje mi mała ścianka 1,5 obok drzwi i jakoś mi to nie wygląda. Dlatego wrzucam Wam pusty plan mieszkania, propozycja planu od dewelopera oraz jedną z moich propozycji (podoba mi się pomysł wnęki na prysznic w łazience i wnęki w kuchni w której schowam lodówkę, słupek z piekarnikiem i szklaną gablotkę - pomysł zaczerpnięty z waszych rad , nie podoba mi się sciana z telewizorem i mini pokoje) Wejście do mieszkania jest na górnej ściance. Na dolnej są drzwi tarasowe. Podłącze do kanalizy po prawej stronie i na tej cąłej ścianie jest też woda. Proszę podzielcie się swoim doświadczeniem i wiedzą, bo mnie zaczyna ogarniać już panika. Edytowane 11 Września 2017 przez klaudia.g. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anika1003 19.07.2017 13:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2017 (edytowane) 1. Na ile osób jest to mieszkanie?2. Dlaczego wchodzi się od razu do salonu? Tym bardziej na kanapę? Ja sobie nie wyobrażam że siedzę przed tv (chora, niewyglądająca, skąpo ubrana itd. nie ważne), a ktoś otwiera drzwi i wszystko z progu widać... Kiepsko. 3. Brak szaf przy wejściu, chociażby żeby odłożyć kurtkę.4. Co zyskujesz w propozycji B mając taki korytarz do wc? 5. I przepraszam, ale gdzie jest wejście do mieszkania? Patrząc na rysunek, czytam że na dole po środku przy stole w wersji A- bynajmniej dla mnie tak wynika jako dla architekta, chociaż jest tam jakby okno, ale tego nie widać dokładnie. Edytowane 19 Lipca 2017 przez anika1003 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anika1003 19.07.2017 13:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2017 EDIT: Bo jeśli jest na górze w tym korytarzu z do wc, to cofam punkt 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anika1003 19.07.2017 13:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2017 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alicyja 19.07.2017 16:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2017 (edytowane) 1) 2) Edytowane 19 Lipca 2017 przez alicyja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 19.07.2017 18:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2017 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klaudia.g. 20.07.2017 05:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2017 (edytowane) anika1003 1. 2 osoby dorosłe z myślą o 1 dziecku w przyszłości 2. Wejście jest od góry. Wchodzi się na ściane za którą stoi kanapa, więc nie jest się od razu na widoku 3. Szafa znajduje się po lewej stronie na końcu korytarza4. Niby nic ale co zyskam przesuwając drzwi bliżej? Wąskie wejście do lazienki? Tak to moze coś powieszę na ścianach w przedsionku (obrazy) 5. Na dole są drzwi balkonowe - wyjście na taras Przepraszam za niejasności ale jestem totalnym laikiem Edytowane 20 Lipca 2017 przez klaudia.g. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klaudia.g. 20.07.2017 06:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2017 (edytowane) anika1003 Podoba mi się pomysł z szafą wnękową na wejściu, jednak boje sie ze miejsce na kanapę będzie za małe, Zaraz wrzucę do homestylera i sprawdzę jak długie będą ściany. Jedyny duży minus to to że nie ma tu miejsca na stól dla 4 osób, na czym by mi zależało. Edytowane 20 Lipca 2017 przez klaudia.g. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klaudia.g. 20.07.2017 06:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2017 (edytowane) alicyja Dzięki! To do mnie przemawia każdy z tych dwóch projektów ma coś co bym wykorzystała. Niestety drugi wiąże się z zamkniętą kuchnią ale trzeba iść czasami na jakiś kompromis. Edytowane 20 Lipca 2017 przez klaudia.g. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alicyja 20.07.2017 08:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2017 3) 4) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klaudia.g. 20.07.2017 08:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2017 Wow! Super pomysły. Mam nadzieję że nie wystąpi komplikacja wymiarów, ale wygląda to naprawdę dobrze. Dziękuję Ci bardzo dobra kobieto Zapytam się tylko jeszcze co oznacza oznaczenie na ścianie w przedsionku to obok przejścia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alicyja 20.07.2017 09:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2017 Naprzeciwko wejścia do mieszkania jest doświetlenie korytarza w postaci ażurowej ścianki, matowej szyby lub luksferów ale to nie jest konieczne.Jak będziesz rysować (w homestylerze) to zacznij może od łazienki - w wersji 1. ma ok.255x240cm(w części z prysznicem), w wersjach 2, 3 i 4 - ok. 280x160cm. I na Twoich rzutach ściany wyglądają na zbyt grube - muszą mieć te 15cm? Ja rysowałam o grubości 12cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klaudia.g. 20.07.2017 11:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2017 Fajna opcja Muszę sprawdzić w umowie kupna czy nie ma tam wzmianki o grubości ścian, chyba że z automatu wskoczyło mi 15cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts