maliniak87 19.07.2017 21:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2017 WitamChciałbym zakupić działkę do której prowadzi droga w której jest 7 udziałowców, przed zakupem chciałbym rozwiązać sprawę z mediami i ustalić warunki zwrotu kosztów za wykonanie przyłączy, ja i przyszły sąsiad będziemy wykonywać wszystkie przyłącz (woda, kanalizacja, prąd ). Następne działki czekają na nabywców i tutaj chciałbym w przyszłości otrzymać zwrot poniesionych kosztów przez przyszłych nabywców. Trochę czytałem o komitetach/stowarzyszeniach ale nie wiem jak to jest jeżeli nie ma jeszcze docelowych nabywców ziemi. Obecni właściciele nie mają ochoty partycypować w kosztach bo oni czekają ze sprzedażą działek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaizen 19.07.2017 21:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2017 Jak zgodzą Ci się na to, żebyś za własne pieniądze położył media to kładź, nie czekaj. Znajdzie się jakiś co wyjedzie albo awanturnik, i będziesz miał problem nie tylko z obciążeniem kosztami, ale też z położeniem sobie przyłącza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maliniak87 20.07.2017 18:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2017 Jeżeli mam się teraz martwić o zgodę to czy jest możliwość żeby przy spisywaniu umowy dołożyć zapisek o prowadzeniu przyłączy w działce z udziałami? Czy jeżeli położę przyłącza za własne pieniądze to pózniej żeby ktoś się podłączył musi mieć moja zgodę i czy to jest zgodne z prawem żeby pózniej ktoś nie przyszedł na gotowe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts