Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

"NS łowca potraw kulinarnych"


Recommended Posts

Nazywam mego ulubieńca trochę inaczej :) np miszcz, tfurca, kulinarny clown ;) ... bardzo mnie się również podoba "kosmita kulinarny" :) ;)

 

Rozumiemy i wiemy również, że miszcz katuje swą rodzinę i znajomków swymi kulinarnymi wynalazkami i wariacjami (czym co jakiś czas raczy się tutaj chwalić) :( ... być może jemu to jakąś radość sprawia ale czy aby napewno konsumentom ? :(

 

Gotującego "dla kasy" nazywamy kucharzem :) ... to taki zawód (gdybyś nie wiedział) ;) ... gotujących dla przyjemności możemy nazywać różnie (w zależności od ich talentu i umiejętności) :)

 

ps - mentor miszcza przesyła mu pozdrowienia :D

 

59edcdb7d3050893eea17adff9f9de76.jpg

 

“No właśnie”, i postnie dla przyjemności.

 

Będzie zupa...

https://s31.postimg.org/9budhvll7/zupar1.jpg

 

I kasa , na zakupy świateczne...

https://s31.postimg.org/52pnft5i3/zupar2.jpg

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • Odpowiedzi 126
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Nazywam mego ulubieńca trochę inaczej :) np miszcz, tfurca, kulinarny clown ;) ... bardzo mnie się również podoba "kosmita kulinarny" :) ;)

 

Rozumiemy i wiemy również, że miszcz katuje swą rodzinę i znajomków swymi kulinarnymi wynalazkami i wariacjami (czym co jakiś czas raczy się tutaj chwalić) :( ... być może jemu to jakąś radość sprawia ale czy aby napewno konsumentom ? :(

 

Gotującego "dla kasy" nazywamy kucharzem :) ... to taki zawód (gdybyś nie wiedział) ;) ... gotujących dla przyjemności możemy nazywać różnie (w zależności od ich talentu i umiejętności) :)

 

ps - mentor miszcza przesyła mu pozdrowienia :D

 

59edcdb7d3050893eea17adff9f9de76.jpg

 

I co, lepiej Ci? Nie zebździłeś się?

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

I co, lepiej Ci? Nie zebździłeś się?

To jest argument Panie niespecjalna wazelinko :)

Poziom wam się wyrównuje :D ... miszcz ciągnie w dół ? :)

 

 

ps - kopia zdjęcia pochodzi z wariacji miszcza :)

http://forum.muratordom.pl/showthread.php?246997-Wariacje-kulinarne-NS&p=7379219&viewfull=1#post7379219

Edytowane przez Chef Paul
ps
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Nie dziw się .Prawdziwy Chef Paul pokazał podróbie. Fakulca. Pajac pomylił Chefów.:D:D:yes:.Moczą się w owocach morza.To dwa pajace z usa........:yes::D

Najlepszego życzę i powrotu do zdrowia z okazji świąt przesilenia wiosennego :) ...

 

ps - jeżeli psychiatra już nie pomaga, skorzystaj z usług ortopedy :) ;)

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Siemano. Dlaczego są w usa? A no dlatego, że tamci zeżrą wszystko co oni ugotują. Taki to naród z dżungli.

 

"Znafca" dał głos. :rotfl:

 

A tymczasem zakwas organiczny dochodzi do końca. Wędzonka na bulion jest już również gotowa. Schab ze świniaka wolnowybiegowego i gicz z angusa organicznego 2x wedzona. Co za zapach!

 

wedzonka.jpg

 

ps. obecnie segreguję składniki na białą kiełbase.

Edytowane przez Władca Przysmaków
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

"Znafca" dał głos.

 

A tymczasem zakwas organiczny dochodzi do końca. Wędzonka na bulion jest już również gotowa. Schab ze świniaka wolnowybiegowego i gicz z angusa organicznego 2x wedzona. Co za zapach!

 

wedzonka.jpg

 

ps. obecnie segreguję składniki na białą kiełbase.

 

"Zakwas organiczny" czyli najzwyklejszy śląski żur, anusie!

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

"Zakwas organiczny" czyli najzwyklejszy śląski żur, anusie!

 

Zboża z uprawy eko, znafco zakichany.:rotfl:.

 

Czosnek również organiczny, tak jak majeranek,pieprz, gorczyca, seler. Sól różowa wiadomo jaka...

 

 

ps. woda butelkowane, źródlana i certifikowana.

Edytowane przez Władca Przysmaków
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Siemano. Dlaczego są w usa? A no dlatego, że tamci zeżrą wszystko co oni ugotują. Taki to naród z dżungli.

Oczywiście, oczywiście :) niespecjalna wazelinka stosuje obecnie receptury i wskazówki miszcza :) ... a jeszcze tak niedawno wybrzydzał na przypalone dania którymi miszcz tak się przechwalał, tłumacząc "pajacowi wg" źe się nie zna i poprosił o "palenie gumki" :) (podać cytaty ?) :)

 

"naród z dżungli" ostatnio jakby olał "to przedmurze chrześcijaństwa" :) ...

 

Ego niektórych oszołomów jest wprost proporcjonalne do stanu ich debilizmu :)

 

ps - oczywiście odpowiedzi merytorycznych na poprzednie moje wpisy brak :) ... gówno na talerzu, gówno w głowie :) ... zaraziłeś się ? :) ;) ... a może IQ miszcza tak na ciebie wpływa ? :) ;)

Edytowane przez Chef Paul
Dopisek
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Chleba naszego powszedniego w dzungli upiekliśmy sobie wg3970.

 

chleb_wlasny.jpg

 

Spelt czyli orkisz oczywiscie organiczny, cały bez wybielania. Foremka nie jest organiczna bo metalowa, ale markowa. Ziarenka również organiczne, Co za kolor, co za smak, co za zapach, co za naturalnośc.....Palce lizać!

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Zboża z uprawy eko, znafco zakichany.:rotfl:.

 

Czosnek również organiczny, tak jak majeranek,pieprz, gorczyca, seler. Sól różowa wiadomo jaka...

 

 

ps. woda butelkowane, źródlana i certifikowana.

 

Tłumaczenie osobie "którą nie jedną babę zagiął by w kuchni" nie ma najmniejszego sensu :)

On jest obecnie niespecjalną wazelinką miszcza :) ... zakolegowali się wpatrując w tradycyjny ogień :) ... a miszcz ściągnął go do swego poziomu (IQ i sprytu 50 - spryt w jakich jednostkach mierzony ? :) w Om ? :)

 

ps - co drugi dzień wielkoprzemysłowe parówki, chemia spożywcza i tekturowe talerzyki :)

Jacy łowcy, takie trofea :D

Edytowane przez Chef Paul
ps
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Tłumaczenie osobie "którą nie jedną babę zagiął by w kuchni" nie ma najmniejszego sensu :)

On jest obecnie niespecjalną wazelinką miszcza :) ... zakolegowali się wpatrując w tradycyjny ogień :) ... a miszcz ściągnął go do swego poziomu (IQ i sprytu 50 - spryt w jakich jednostkach mierzony ? :) w Om ? :)

 

ps - co drugi dzień wielkoprzemysłowe parówki, chemia spożywcza i tekturowe talerzyki :)

Jacy łowcy, takie trofea :D

 

O, o! właśnie!

 

 

Jedną chwileczke , coś zrobie do wódeczki... oczywiście postnego. Diabelskie śledzikie, ostre jak sam s.......n!

 

postnie1.jpg

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Prosto z dzungi nie z fabryki.

 

postnie2.jpg

 

Super szybko, super smacznie , do super zimnej wódki. Wszystko naturalne bez chemii. Jajka eko, majonez własnej roboty z opisanych jaj. Olej eko, cayenne pepper oczywiście eko, plus eko przyprawy...

 

Bęc!

 

ps a-ha , wódka eko ma się rozumieć

Edytowane przez Władca Przysmaków
ps a-ha
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Prosto z dzungi nie z fabryki.

 

postnie2.jpg

 

Super szybko, super smacznie , do super zimnej wódki. Wszystko naturalne bez chemii. Jajka eko, majonez własnej roboty z opisanych jaj. Olej eko, cayenne pepper oczywiście eko, plus eko przyprawy...

 

Bęc!

 

ps a-ha , wódka eko ma się rozumieć

 

Taaa, wszystko eko jak diabli. Z nazwy chyba. Krowa karmiona kiszonką z trawy, która jest nawożona już nie da eko mleka. Przykłady można mnożyć. Moi rodzice i teściowie mieszkają na wsi, robota w polu obca mi nie jest i wiem co piszę. Nawet leszcz złowiony w Wiśle eko nie jest, bo syfy z pól trafiają do rzek. Ale napis cuda czyni i mnoży cenę przez dwa. Smacznego.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Odpowiedz w tym wątku

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.




×
×
  • Dodaj nową pozycję...