PawelSK 26.07.2017 11:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2017 Witam Jestem zainteresowany budową domu link niżej.Insteresuje mnie stan pod klucz. Kupuje meble i mieszkam . intesuje mnie tylko sam dom. Bez żadnych mebli .https://www.extradom.pl/projekt-domu-pesto-WOF1102 Pozdrawiam Paweł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
admiralbar 26.07.2017 12:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2017 Kolego, ale to chyba pytanie do firm budujących pod klucz nie na forum. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Konsultant Viessmann 26.07.2017 13:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2017 Witam, ja mogę pomóc jeśli chodzi o system grzewczy - zapraszam po bezpłatną i kompleksową wycenę TUTAJW razie jakichkolwiek pytań pozostaje do dyspozycji!Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cypryski 26.07.2017 14:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2017 Witam Jestem zainteresowany budową domu link niżej. Insteresuje mnie stan pod klucz. Kupuje meble i mieszkam . intesuje mnie tylko sam dom. Bez żadnych mebli . https://www.extradom.pl/projekt-domu-pesto-WOF1102 Pozdrawiam Paweł Pytasz o coś czy tak tylko sobie napisałeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gatean 26.07.2017 17:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2017 Przecież w tytule wyraźnie pyta o wycenę, swoją drogą też się chętnie dowiem, fajny domek parterowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 27.07.2017 10:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2017 Ale każdy chociaż trochę myślący człowiek wie, że do szczegółowej wyceny potrzebny jest kosztorysant który zapozna się ze szczegółowym projektem budowlanym, przygotuje przedmiar robót i spis materiałów. Zapozna się w warunkami gruntowymi, kosztami i dostępnością przyłączy w okolicy. Pozna oczekiwania inwestora względem planowanych materiałów wykończeniowych. Jak sobie wyobrażacie wyceniać dom na bazie ogólnikowego rzutu koncepcyjnego? Ogólnikowo wg stawek GUS to będzie 2,5 tyś-3 tyś/m2 pow. całkowitej. Kosztorysowanie projektu to kilkugodzinna praca. Naprawdę jesteście naiwni myśląc, że ktoś wam to zrobi za darmo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pod 27.07.2017 10:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2017 Zrób trzy wyceny niezależne, wybierz tą najdroższą, dodaj 30% i na końcu jeszcze dodaj kilkanaście/dziesiąt tyś na rzeczy, które wyjdą w praniu typu niepewny grunt na działce, problem z doprowadzeniem przyłącza, beznadzijeny wykonwaca po którym trzeba robić od nowa itp itd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts