Elfir 12.01.2019 13:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2019 śmietniki graniczące ze sobą były dopuszczalne prawnie od dawna. U nuxe był problem, że sąsiad śmietnika w granicy nie miał. I zgodnie z przepisami musiała ustawić kubły 2 m od granicy, co wypadało tuż przy furtce.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joana_ 12.01.2019 13:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2019 Ja wiem, ale ja mam przy granicy, mimo,że sąsiad ma z innej str. Zapytaliśmy, czy nie ma nic przeciwko. Nie wiem jaka u Nuxe jest sytuacja z sąsiadem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 12.01.2019 14:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2019 sąsiad nie ma tu nic do gadania, to prawo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 12.01.2019 15:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2019 (edytowane) Natomiast mam wrażenie, że nie będzie chciał nam dostarczyć servo-drive do szafki pod zlewem. Czy warto o to walczyć? Nie wiem jaki to może być koszt. Gdzieś na forum czytałam, że jest to dość awaryjne i że szafki potrafią się wysuwać w niekontrolowany sposób. czółko szafka z servo (u mnie blum) to najlepsza szafka w mojej kuchni, uzywam od pazdziernika 2016, nic sie z nia nie dzieje złego. mimo naprawde czestego uzywania i czasem niekontrolowanego otwierania z reki przez gosci dziala jak brzytwa. nawet jak kiedys serwo sie spali to kupie drugie granaty kuchenne przepiekne, a rysunek na scianie super Edytowane 13 Stycznia 2019 przez TAR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 13.01.2019 08:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2019 Też mam serwo pod zlewozmywakiem made in IKEA. Multum razy dziennie używamy, bo tam stoją kubełki segregacyjne. Instalowaliśmy sami już nie pamiętam 2 czy prawie 3 lata temu. Jakoś nic nie chce się popsuć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kjuta 23.01.2019 06:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2019 nuxe ślicznie wyszło! pozwolę sobie zapisać zdjęcie dobrze ? kredens przepiękny podziwiam za ścianę w pokoju dziecięcym, matko tyle czasu, cierpliwości i przemyślenia poszczególnych etapów, czapki z głów za efekt! co tam dalej ? jak ostatecznie łazienkę zrobiłaś ? chodzi mi o zasłonięcie okna u mnie w końcu gaz się zainstalował, w lutym docieplenie poddasza i garażu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nuxe 06.02.2019 20:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2019 (edytowane) Zapomniałam pokazać lustro. Szklarz zaproponował, że wklei lusterka sam. Na nic się zdało tłumaczenie, że umiem, bo koleżanki z internetu napisały mi co robić. No cóż - uległam mu... Teraz poluję na czarną konsolę. Musi mieć szufladki. Znalazłam ładną ale niestety jest biała. No i moja kuchnia w całości. Teraz mam już super warunki do pieczenia chleba. Na żywo ta ilość bieli nie razi ale chciałabym zrobić coś z oknami. Ze względu na drzwi tarasowe i siedzisko będą musiały chyba być rolety mocowane w świetle okna. Edytowane 6 Lutego 2019 przez nuxe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 06.02.2019 21:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2019 (edytowane) Kup czarną farbę Fusion i, jak Mania, pomaluj tę konsolo-komodę. Ale blat zostaw jaki jest Będzie piękna. Możesz jej jeszcze dodać srebrne skarpetki. Fusion to takie farby, które nie „siedzą" na wierzchu, tylko jakby wżerają się w powierzchnię mebla i wiążą się z nią. Rodzaj farby akrylowej, z mineralnymi pigmentami i wbudowaną warstwą ochronną. Dzięki temu nie trzeba zabezpieczać lakierem czy woskiem, jak w przypadku farb kredowych. Poza tym ładnie się rozprowadzają i łatwo. Znajoma napisała mi o wydajności tej farby, bo ja jej jeszcze nie używałam, a tania nie jest: „Niecałe 100 zł za opakowanie półlitrowe. Starczyło na szafę wnękową (2 panele i boczna ścianka), łóżko i jestem w trakcie malowania komódki. Myślę że się uda zmieścić. Farba jest bardzo wydajna. Jako podkładu użyłam ich Ultra Grip za kolejne 100 zł, ale można użyć innego. Nie zużyłam nawet 1/4 opakowania.” Gdybyś była zainteresowana, podam ci linki do kilku sklepów w PL, które mają w stałej ofercie. A „skarpetki” na nóżki oczywiście na ul. Długiej Kuchnię masz prześliczną, ale brakuje mi jakiegoś pendant dla kredensu. Coś co stworzy z nim harmonijną parę w kolorze granatowym. Edytowane 6 Lutego 2019 przez pestka56 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joana_ 07.02.2019 18:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2019 O widzę,że już Pestka napisała o farbie, to samo chciałam Ci zaproponować, przemaluj. Albo Fusion, albo Tikkurilla, Vesila forumowa malowała nią stoliczek i też chwaliła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 08.03.2019 18:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2019 Żebyśmy się tak trochę powkur**** , że inni mają a my nie https://thehouseofsilverlining.com/modern-kitchen-big-reveal/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 08.03.2019 19:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2019 Elfir, perełkę podlinkowałaś. Przepiękna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 09.03.2019 12:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2019 Mnie sie najbardziej podobają te dębowe szafy-witryny w kuchni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 09.03.2019 13:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2019 Ta z witryną szczególnie ładna. Ta druga skrywa wielką lodówkę Ta jest w innym stylu, ale ciągle do niej wracam, żeby chociaż popatrzeć http://blakeslondon.com/industrial-chic/n880w4o142dr17staqplji7kujzxdh Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 09.03.2019 14:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2019 fajne realizacje...Praktycznie sam kamień (lub spiek) na blatach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 09.03.2019 17:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2019 Ale jakby upchnąć taką kuchnię w 10-12 m2 byłoby mizernie. Straciłaby urodę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nuxe 07.05.2019 21:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2019 Nic mi się nie chce. Nic a nic. I nic się u mnie nie dzieje. Dom leży odłogiem... Komody nie kupiłam bo boje się, że zniszczę ją tym malowaniem na czarno. Teraz realizuję się w ogródku warzywnym. Żeby mi wieczorami ciemno nie było zamówiłam sobie lampę na taras. Mam nadzieję, że na żywo też będzie mi się podobała i będę mogła dokupić jeszcze kinkiety na ścianę frontową. Mieliśmy robić bruk i taras ale przegoniłam wykonawcę, bo mi podniósł wycenę z 24 tys do 40 tys. za 110 m2. A jeszcze wszystko przeciągał, że nie doszliśmy nawet do etapu projektowania. No trudno wymyślę coś sama. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nuxe 07.05.2019 21:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2019 Płytki chciałabym mieć duże 80x40 lub 80x80, jasne: białe lub szare. Ścieżki proste, nerki i fale nie wchodzą w grę. Moje inspiracje dla frontowego ogrodu: ale nie wychodzi mi ułożenie tego w coś sensownego. Na razie zrobiłam takie coś: Uff, ja tego nawet za rok nie zrobię ;( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 08.05.2019 08:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2019 Zrobisz Ja nauczyłam się kłaść płytki(nawet z trawertynu i brukować ścieżki kamieniami z naszego ogrodu. To żadna filozofia. Oczywiście ciężkie te kamienie są, ale poza tym nie ma problemu. Na allegro jest teraz wyprzedaż płytek 60x60 ogrodowych. Są w różnych kolorach. Link na priv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 08.05.2019 08:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2019 80x80 ma Libet maxima Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 08.05.2019 10:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2019 Ładne są, ale cena już mniej ładna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts