nuxe 14.09.2017 16:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2017 W łazience ruszył temat płytek z kwiatkami, wygląda to tak: płytki są ładne, ale ta łazienka jest taka mdła - jakoś spodziewałam się innego efektu. Jutro dojdą czarne listwy, oby było lepiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 14.09.2017 16:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2017 Fuga się nie zgrywa między płytkami szarymi a białymi. Szkoda, ze pomiędzy nie ma listwy dystansowej, która by to zamaskowała Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nuxe 14.09.2017 16:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2017 Pewnie byłoby lepiej, tylko że listwę (czarną) dajemy wokół lustra więc nie chciałam dublować. Może sytuację uratuje blat, który będzie niżej. Wcześniej planowałam żeby blat był biały, ale teraz to myślę o czarnym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 14.09.2017 16:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2017 masz zacięcia do sprzątania? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nuxe 14.09.2017 17:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2017 no dobra, to blat dam jasny ale może szafkę czarną. I koniecznie kinkiet musi być czarny. Może takie: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nuxe 18.09.2017 06:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2017 Dziś wygląda to tak, domalowałam lustro żeby beton tak nie straszył: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 18.09.2017 12:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2017 Takiego efektu się spodziewałaś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nuxe 18.09.2017 15:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2017 Tak, jak doszły kwiatki z drugiej strony i obsadzili wannę to teraz już lepiej to widzę. Jedynie żałuję że szare płytki nie są ciemniejsze. Nadal nie wiem jaki kolor powinien mieć blat i czy szafkę robić wrzosową czy inną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 18.09.2017 17:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2017 Wrzos do niczego chyba pasować nie będzie?Myślałam, że miała być czarna, lakierowana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nuxe 18.09.2017 18:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2017 (edytowane) W projekcie szafka była wrzosowa. W międzyczasie okazało się, że mozaika po dokładnym obejrzeniu jest błękitna. Chodzi o te szkiełka, akurat jest ich najwięcej. Sama nie wiem, może zrobić niebieską szafkę... Edytowane 18 Września 2017 przez nuxe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nuxe 22.09.2017 15:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2017 Dostaliśmy próbkę niebieskiej fugi od przedstawiciela Kerakollu. Zrobiliśmy test na mozaice i nie wygląda to dobrze. Zostaje nam więc opcja szarej fugi, tak jak radziłyście lub biała. Przedstawiciel namawia nas na białą, ale i tak da nam próbkę szarej żeby sprawdzić. Co do szafki to błękit odpada. Zostaje wrzos lub szary. Co myślicie o tej szafce i fudze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Viann 22.09.2017 16:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2017 Grafitowa wygląda najbardziej elegancko i się tak szybko nie znudzi. Zawsze można dodać jakieś wrzosowe dodatki, które łatwo jest w razie czego wymienić. Fuga do mozaiki szara Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nuxe 23.09.2017 18:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2017 (edytowane) U nas pogoda listopadowa więc zdjęcie elewacji słabe. Mamy już położony tynk na dwóch ścianach w górnej części. Jeśli w przyszłym tygodniu będzie pogoda to może skończą całość. Kolor ładny ale gdyby był ciut ciemniejszy to też nie byłoby źle. A wracając do łazienki, to szafka ma być matowa czy w połysku? Na 90% będzie grafit ale po drodze pojawił się nieśmiały głos w sprawie granatu. Nie pasuje mi to, bo granat i róż jest zarezerwowany do sypialni. Edytowane 23 Września 2017 przez nuxe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kjuta 26.09.2017 10:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2017 nuxe (notabene lubię ten zapach ) fajny kolor tej elewacji, wydawało mi się, że wybierałaś dwa kolory ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nuxe 26.09.2017 17:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2017 Biały jest na całości a szary tylko na listwach wokół dolnych okien i pod okapem. Ten szary to Kiesel14 i wydaje mi się, że lepszy byłby Basalt14. Natomiast prace nad elewacją stoją prawie w miejscu, bo z całej ekipy został tylko jeden pracownik - szef Wojtek, no i walczy teraz dzielnie ze sztukaterią. Tak swoją drogą to jakość tej sztukaterii pozostawia sporo do życzenia i zdecydowanie nie jest ona zrobiona z EPS200. Raczej nie polecę tej firmy. A do tego nasi budowlańcy źle wybudowali nam ten środkowy wykusz - jest za wysoki o 25 cm. uff.. Cała nadzieja w panu Wojtku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kjuta 27.09.2017 09:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2017 fajny ten kolor na listwach wokółokiennych, pamiętasz jaki miałaś wzór tej listwy w przekroju, oznaczenie modelu ? ja ciągle zastanawiam się czy wybrać prosty wzór - kąty proste czy jednak jakiż z wgłębieniem bądź wybrzuszeniem skąd masz listwy zamawiane ? jak masz łączenia listew robione ? możesz zrobić zdjęcie z bliska poproszę ? sztukateria wymaga precyzji i czasu, na pewno warto czekać na efekt, ja dopiero będę miała koniec elewacji za 3 tygodnie, na razie mam gruntem pokryte i zastanawiam się jednak, czy nie za ciemno, ze strony południowo zachodniej jest ok, natomiast wschodniej i północy zdecydowanie ciemniej, Ty masz już tynk czy to dopiero grunt ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nuxe 27.09.2017 20:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2017 (edytowane) Długo dumaliśmy nad tymi listwami i ostatecznie wybraliśmy delikatny wzór http://www.luxusdecor.eu/produkt/1482/listwa_wokolokienna_lw10 wymiar: 120x35. Tak jak pisałam nie specjalnie polecam tę firmę, bo listwy są bardzo delikatne i na 99% nie jest to EPS200. Taki sam wzór ma http://perfectstyr.com.pl/sztukateria-elewacyjna/39-listwa-wokolokienna-lw31.html i możliwe, że u nich te listwy będą solidniejsze.Jak będziesz zamawiała sztukaterię to poproś, żeby przysłali Ci słoiczek żywicy, którą malowali listwy. Robotnicy będą mogli później zabezpieczyć końce listew.Zapytam jutro jak panowie robili łączenia listew, wydaje mi się, że na piankę. Na froncie mamy tylko grunt, tynk zrobią jutro. Edytowane 27 Września 2017 przez nuxe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kjuta 28.09.2017 06:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2017 (edytowane) a jak zamawiałaś listwy ? w sensie potrzebne było jeszcze jakieś nacięcie ich w czasie przyklejania ? ja mam dokładnie pod wymiar okien, gzymsów itd zamawiane łącznie ze ścięciem 45 stopni w miejscach łączenia listew pod kątem prostym (przynajmniej tak powinnam mieć, dopiero listwy są wyceniane) będę miała akrylowanie łączeń wraz z kwarcowaniem w celu całkowitej eliminacji widocznych łączeń Poproszę o tę żywicę - dzięki za wskazówki ja na razie grunt mam taki [ATTACH=CONFIG]397663[/ATTACH] w dolnym prawym rogu jest malutki kawałek drugiego kontrastowego koloru do sztukaterii, martwię się ciągle że jednak drugi kolor jest ciut za ciemny o na tym zdjęciu lepiej widać jaśniejszy kolor [ATTACH=CONFIG]397664[/ATTACH] Edytowane 4 Października 2017 przez kjuta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kjuta 04.10.2017 19:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2017 nuxe i co tam ? elewacja skończona ? szafkę dobrałaś do łazienki ? śle pozytywną energię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nuxe 05.10.2017 11:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2017 Elewacja jest skończona, czekam aż przestanie padać żeby zrobić foto. Ładnie wyszło, choć chyba wolałabym ciut ciemniejszy kolor, taki z poziomu jasności 90 a nie 92, który wybrałam. Pan Wojtek od elewacji uratował też wykusz/attykę i już nie rzuca się tak w oczy błąd budowlańców. W łazience gościnnej mało się niestety działo, praca idzie żółwim tempem. Wybrałam fugę do mozaiki - naszym zdaniem idealną. Testowaliśmy niebieską, perłowo-szarą i stalową, ale najlepiej przy tych niebieskawych szkiełkach wyglądała zimna biel. Natomiast nie jestem zadowolona z fugi, którą daliśmy do płytek 3D - przy fudze w kolorze ciepłej bieli dosłownie się w niej utopiły. Wybór białej wydawał się jak najbardziej naturalny i automatyczny - no i skończyło się wtopą. Kjuta, gdzie kupujesz sztukaterię? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts