nuxe 21.10.2017 09:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2017 Plafon w realu, wygląda dość poprawnie. Pewnie jak tylko wymyślę jakiego typu dać pozostałe oświetlenie elewacji, to wymienię go na inny żeby bardziej pasował. A z tym oknem w łazience to raczej pójdę w stronę drewnianych żaluzji. Sprawdzałam już shutersy - 1400 zł/m2. Skąd oni biorą te ceny? W projekcie miałam właśnie shutersy ale dopiero teraz zauważyłam, że będą wisiały nad wanną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 21.10.2017 21:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2017 (edytowane) Projektanci... EH. Nie upilnujesz. Plafon jest całkiem fajny. Powtarza kształ kwadratów z naświetla przy drzwiach. Pasuje i cokolwiek jeszcze umieścisz na elewacji będzie do tego plafonu pasować Edytowane 21 Października 2017 przez pestka56 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nuxe 22.10.2017 10:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2017 Mam ostatni tydzień urlopu i muszę załatwić sprawę tych żaluzji oraz parapetów wewnętrznych. Do tego bierzemy się za urządzenie pokoju gościnnego. Pokój ma 10m2 i jest od strony północnej. Chciałabym żeby był w wesołych pastelowych kolorach. Luźną inspiracją jest to zdjęcie: Chciałam zamówić tapetę, ale te co mi się podobają są w kosmicznych cenach - 400-500 zł Byłam w Leroyu ale nic ciekawego nie widziałam. Podpowiecie mi coś z tym pokojem? Łóżko będzie chyba takie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 22.10.2017 18:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2017 Sprawdź tapety tutaj https://innetapety.pl/tapety-roslinno-kwiatowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nuxe 23.10.2017 09:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2017 pestka56 dziękuję. Już ze dwadzieścia razy wybrałam tapetę i tyle samo razy się rozmyśliłam. Czyli nic nie mam. Przy okazji obejrzałam sporo zdjęć z tapetami w sypialni więc mam już trochę bardziej wyrobione oko. I raczej muszę się przygotować na koszt 200-300 zł za rolkę, ale na szczęście potrzebne są mi dwie sztuki. A gdybym popłynęła i wybrała tapetę za 500 zł/szt to wezmę jedną i zrobię coś takiego: Wybiorę się jednak do sklepu i obejrzę je na żywo. A jak nic nie znajdę to pójdę w takie klimaty: Tylko ten wzór nie będzie pasował mi do stylu "polski mieszczański"... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 23.10.2017 10:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2017 Pierwsza fotka Nawet bym się nie zastanawiała nad innym rozwiązaniem. SUPER to wygląda. Byłaś kiedyś w wątku Mania1220 (Domek z dziecinstwa) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 23.10.2017 16:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2017 tapety w muzeum wnętrz mieszczańskich: http://www.gedanopedia.pl/images/c/cd/Duża_Jadalnia_w_Muzeum_Wnętrz_Mieszczańskich_Domu_Uphagena%2C_lata_20._XX_wieku.JPG http://www.mhk.katowice.pl/images/artykuly/wystawy/stale/wnetrza-mieszczanskie/galeria/sypialnia_u_sasiadow_na_pokojach_i_w_kuchni.jpg http://pedeka.pl/upload1/images/Blog/Kraków/aekrak.jpg http://www.toposx.pl/wp-content/gallery/dom_uphagena_gdansk/image004.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nuxe 26.10.2017 19:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2017 (edytowane) Elfir, dziękuję za zdjęcia. Zaintrygował mnie sposób wieszania obrazów na zdj. 2 i 5 - dlaczego linki są wyprowadzone tak wysoko? Moje poszukiwania tapety zakończyły się wielkim wstrząsem i zostały przerwane na 2-3 dni, aż mi rozum wróci. Otóż w sposób nieplanowany zachwyciłam się tapetą, którą normalnie uznałabym za brzydactwo i na starcie skreśliła, gdybym nie zobaczyła jej na żywo. Wszystko jest nie tak, nie ten wzór, nie te kolory i nie ta cena. Obejrzałam wcześniej wytypowane tapety i nic. Teraz liczą się tylko te ptaszki. Proszę pomóżcie mi wrócić na drogę tapety w kwiatki! Mam też inne zmartwienie - zrobili mi część podłogi w kuchni i nie możemy wymyślić jaki kolor płytki dać na opaskę, tj. pomiędzy czarnym paskiem (7cm) a ścianą. Pierwotnie miał być szary, taki jak w holu, żeby było jakieś powiązanie pomiędzy tymi pomieszczeniami. Tylko, że jak kafelkarze zaproponowali zastąpienie szarego paska białym, trochę zwątpiłam w pierwotny plan. Mam nadzieję, że po zdjęciach rozeznacie się w sytuacji. W holu jest podłoga w kratkę biało-szaro-czarną, a opaska będzie z szarego paska (5cm), czarnego (3cm) i szarego przy ścianie (14cm). Co myślicie - dać w kuchni ten biały pasek na opaskę czy też zachować spójność z holem i dać ten szary? Edytowane 26 Października 2017 przez nuxe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 26.10.2017 20:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2017 obrazy - na zdjęciu nr 2 prawdopodobnie jest listwa pod sufitem do której mocuje się obrazy. Jak w galeriach i muzeach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 26.10.2017 23:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2017 Wolałabym biały. A tapeta wspaniała i odważna. Obrazy powieszone są, jak pisze Elfir, tak jak robi się to w muzeach, żeby nie uszkadzać ścian. To ma znaczenie, gdy zmieniasz zestaw ram, ich wielkości, ilość. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kjuta 27.10.2017 05:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2017 nuxe zdecydowanie biały! nie musisz mieć nawiązania do pozostałych pomieszczeń, a klasyka niech się broni sama, czyli tylko biel a fascynację ptaszkami to ja Ci tylko podsycać będę ja mam taką inspirację do łazienki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nuxe 05.11.2017 14:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2017 Tapeta zamówiona - będą ptaszki W kuchni położona fuga - biała. Chciałam czarną ale dziwnie wyglądała. Kupiliśmy płytki na białą opaskę, ale znając naszego glazurnika, to pewnie położy ją w przyszłym miesiącu Podłoga w holu prawie gotowa - trzeba jeszcze położyć fugi. Podoba nam się efekt, tylko przez te opóźnienia to już zaczyna brakować nam siły żeby się cieszyć. Wykończeniowcy siedzą u nas od 16 sierpnia, a nawet nie ma zrobionej połowy roboty. Czy macie jakieś sposoby, żeby przyspieszyć pracę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 05.11.2017 17:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2017 Stać na glową i marudzić, że za wolno Piękne te podłogi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kjuta 05.11.2017 18:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2017 nuxe chyba zgapię od Ciebie podłogi pięknie się prezentują, jeszcze przejścia między nimi i będzie super! poganiać, truć nad głową, powiedzieć, że za opóźnienia zapłacisz mniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 05.11.2017 18:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2017 takie wzory układa się wolno.Stanie nad głową i marudzenie może jedynie doprowadzić do partactwa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 05.11.2017 19:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2017 Elfir, ale nie 2 i pół miesiąca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nuxe 05.11.2017 19:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2017 (edytowane) Ta podłoga w holu to była robiona indywidualnie - wzięliśmy 3 kolory płytek od jednego producenta, żeby miały te same wymiary i grubości i zleciliśmy ich pocięcie. Koszt cięcia prawie taki sam jak cena płytek. Ale nie było wyjścia, bo gdyby paski ciął glazurnik, to nie uzyskałby tak równych krawędzi tylko finezyjne koronki. Układanie zajęło 3 dni, ale to bardziej dlatego żeby zapewnić nam komunikację. A te białe wstawki na czarnym pasku to wymyślił pomocnik glazurnika. Tu jest nasza inspiracja: Kjuta, gdybyś chciała taką podłogę, to u nas płytki białe są 60x60, szare paski 5x60, czarne kwadraty 5x5, a czarne paski to 3x60. Wymusiłam robienie podłogi żeby oderwać glazurników od łazienek, w których siedzą już tyle miesięcy. Właśnie o dziwo wyrobili się migiem i była to chyba dla nich ciekawa odmiana. Później wrzuciłam im kuchnię i też dość szybko poszło. A teraz wrócili do łazienek i dalej się grzebią. PS śledzę wątek Mania1220 (Domek z dziecinstwa) i już się nie mogę doczekać kiedy wykończeniowcy sobie pójdą i wreszcie będę mogła kupować meble i je przemalowywać. Edytowane 5 Listopada 2017 przez nuxe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 05.11.2017 20:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2017 Nuxe, to się odezwij u Mani Ona jest gościnna i się ucieszy. Na tej inspiracji jest piękna balustrada schodów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nuxe 10.11.2017 20:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2017 Dostałam dziś wycenę shuttersa do łazienki gościnnej: (drewno lipowe - baswood), okno z łukiem 216x 127 cm( 2.75 m2), otwierane klasycznie = 4520 zł netto, dopłata za nietypowy kształt - 1400 zł netto, cena wraz z transportem i montażem: razem 5 920 zł netto My to jesteśmy jakaś biedota, bo nas na to nie stać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 10.11.2017 21:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2017 Elfir, ale nie 2 i pół miesiąca Mnie prostymi płytkami bez wzorów ekipa jakieś 10 m2 łazienki robiła miesiąc. Ale dokładność idealna. Cena robocizny niestety adekwatna... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts