Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

dobór kolorystyki krzeseł do wnętrza oraz stolika przy kanapie

michozi

Recommended Posts

Cześć,

mieszkanie wykończone teraz czas na meblowanie wnętrza. Poszukuję krzeseł do stołu w salonie połączonym z kuchnią. Wnętrze w stylu nowoczesnym. Kolorystyka jak w załącznikach. Ściany jasna czysta szarość, podloga oraz blat kuchenny i wyspy drewnopodobny, wszystkie szafki - kuchnia, rtv oraz stół biały połysk.

Jaki kolor krzeseł pasuje według Was do tego wnętrza? Mnie się wydaje, że trzeba przełamać kolorem "miętowym" dopasowując do kanapy. Ewentualnie szare lub brazowe ala drewniane do podłogi, ale ciężko będzie dobrać. Jestem natomiast przekonany, że trzeba odrzucić opcję białych krzeseł, ponieważ wszystko się zleje i nie będzie to wyglądało fajnie. Może macie inne propozycje?

Tak samo zastanawiam się na kolorystyką stolika kawowego przy kanapie, tutaj z drugiej strony wydaje mi się że biały będzie odpowiedni.

Dzięki za każda wskazówkę! :)

20446431_1767283403285098_140571839_o.jpg

20427367_1767283469951758_1061350457_o.jpg

20472733_1767283449951760_1540220485_o.jpg

Ja bym tu widziała pastele, będą pasować do bieli mebli i miętowej kanapy np. http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/S99127806/

Nie muszą być wszystkie w tym samym kolorze, można swobodnie mieszać poszczególne barwy, o ile mają podobne, pastelowe natężenie i raczej nie popełni się tu błędu.

wnętrze jest blade i przydałby się mocniejszy akcent.

Jeśli krzesła z IKEA to w wyrazistym mocnym odcieniu mięty/turkusu

inspiracja:

http://cdn14.urzadzamy.smcloud.net/t/user_photos/t/114498/nowoczesne-wnetrze-w-pastelowych-barwach-1_3128298.jpg

Dzięki za podpowiedzi! :D Idąc tą drogą poszperałem w Internecie i wpadły mi w oczy bardzo fajne, nowoczesne krzesła akurat w atrakcyjnej cenie. https://konsimo.pl/krzeslo-netal-7454.html?ps=7455 Chyba zdecyduję się na zakup 3 żółtych i 3 turkusowych. Mam nadzieję że turkusowe będą pasowały do miętowej kanapy, a żółtym fajnie ożywią i wymieszają kolory. Jak oceniacie te krzesła będą pasować kolorystycznie i stylowo do wnętrza? Mam troskę wątpliwości co do zakupu przez Internet tego typu produktów, nie mogę usiąść zobaczy czy wygodne oraz zweryfikować koloru w rzeczywistości ale najprawdopodobniej zaryzykuje.

• 2 weeks później...