jarek4665 30.07.2017 14:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2017 Witam, chciałbym pomalować płytę OSB-3 na biało. Pomalowałem kawałek płyty lecz cały czas widać strukturę drewna.Co będzie lepszym rozwiązaniem aby uzyskać jednolity biały kolor ścian i sufitu ?Pod uwagę brałem kilka opcji:- gips szpachlowy położony bezpośrednio na płytę - gips szpachlowy położony na siatkę elewacyjna przybitą takerem do płyty- klej + siatka elewacyjna ( nie wiem czy można ją równo położyć i jak ze slifowaniem) Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mareks77 30.07.2017 14:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2017 Siatka i klej do zatapiania siatki.Płytę należy przeszlifować papierem ściernym aby pozbyć się wosków na powierzchni i zagruntować unigruntem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarek4665 30.07.2017 20:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2017 Siatka i klej do zatapiania siatki. Płytę należy przeszlifować papierem ściernym aby pozbyć się wosków na powierzchni i zagruntować unigruntem. Czy taki klej można na końcu przeszlifować aby na to nie nakładać gipsu? Unigrunt mogę zastosować uniwersalny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mareks77 02.08.2017 21:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2017 (edytowane) jeśli drugą warstwę dasz odpowiednio grubszą można to spróbować szlifować ale żeby uzyskać efekt taki jak po szpachlowaniu to ze względu na grubość kruszywa w zaprawie klejowej jest to raczej nie możliwe. Nie wiem o jakim efekcie myślisz i kilkukrotne malowanie na pewno przyniesie poprawę, jednakże szlifowanie dopiero po nałożeniu gipsu szpachlowego przyniesie efekt lepszy i prawdopodobnie taki o którym myślisz Edytowane 2 Sierpnia 2017 przez Mareks77 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts