coachu13 30.07.2017 15:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2017 Czy łączenia kolejnych warstw powinny być łączone jakąś taśmą czy wystarczy ze warstwa zachodzi na warstwę ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
m.bielacka 17.08.2017 12:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2017 Jeżeli zachodzi odpowiednio szroko tj. np. 50 cm, ta jak najbardziej wystarczy. Ale dla bezieczeństwa i też mniejszego zużycia materiału dekarze stosują albo taśmy kklejące albo można zakupić membrany już wyposażone w zintegrowane pasy klejące. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pawel Sowinski 17.08.2017 20:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2017 zakład 50cm ?! Oj Pani Bielacka. Jeżeli nie budojemy domu energooszczędnego to moim zdaniem nie ma potrzeby zaklejania membrany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaizen 17.08.2017 20:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2017 Jeżeli nie budojemy domu energooszczędnego to moim zdaniem nie ma potrzeby zaklejania membrany A jeżeli budujemy, to co daje zaklejenie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pawel Sowinski 17.08.2017 21:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2017 Moim zdaniem nic, ale spotkałem sie z klientami dla których budowanie domu energooszczednego jest równoznaczne z klejeniem membrany. I stąd informacja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariober 18.08.2017 18:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2017 Moim zdaniem nic, ale spotkałem sie z klientami dla których budowanie domu energooszczednego jest równoznaczne z klejeniem membrany. I stąd informacja widocznie nie masz pojęcia w właściwościach i zastosowaniu membran dachowych ! Oczywiście że należy kleić łączenia taśmami do tego dedykowanymi - dlaczego ? bo membrana oprócz ochrony przed skroplinami , chroni waszą wełnę przed wiatrem jest wiatroizolacją ! jeżeli nie skleicie łączenia , zimne powietrze będzie łatwo wnikać w izolację i pogorszy jego parametry . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaizen 18.08.2017 18:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2017 jeżeli nie skleicie łączenia , zimne powietrze będzie łatwo wnikać w izolację i pogorszy jego parametry . A czemu wiążesz membranę na połaci z wełną leżącą na stropie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariober 18.08.2017 18:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2017 nie jest napisane czy mamy poddasze użytkowe czy nie - przyjmując że wełna lezy na stropie pozwolisz sobie by wiatr z śniegiem lub deszczem wwiewał ci do środka . Moje zdanie jest takie - membrana powinna być na pełnym deskowaniu i klejona ! kto ma inaczej niech zajrzy pod dachówkę po 10 latach i pokaże zdjęcia . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaizen 18.08.2017 19:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2017 nie jest napisane czy mamy poddasze użytkowe czy nie - przyjmując że wełna lezy na stropie pozwolisz sobie by wiatr z śniegiem lub deszczem wwiewał ci do środka . Nie ma szans nawiewać. Mam nieużytkowe poddasze, byłem na nim przy przyzwoitej burzy, nic nie podwiewało ani tym bardziej się nie lało. Moje zdanie jest takie - membrana powinna być na pełnym deskowaniu i klejona ! kto ma inaczej niech zajrzy pod dachówkę po 10 latach i pokaże zdjęcia . Będę zaglądał kiedy zechcę. Jak mi się coś przestanie podobać - to zakleję. Co za problem? Ale na deskowanie, to nie ma sensu membrana. Albo na bogato - deskowanie i papa, albo tylko membrana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts