Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Stara komoda - zostawić, czy na opał

Ermenegildo

Recommended Posts

Czy tego chciałem, czy nie stałem się w posiadaniu komody ze zdjęcia (ktoś z rodziny mnie "obdarował" nie bardzo pytając mnie o zdanie). Jako że jestem facetem to nie bardzo wiem, co z nią począć. Jestem na etapie remontu domu i dumam, czy nie wyeksponować jej gdzieś? Nie jestem znawcą mebli, ale organoleptyczne oględziny wskazuję na solidne, z dbałością o szczegóły wykonanie, co przy meblach z sieciówek jest miłą odmianą. Ktoś z forumowiczów ma wizję użytkowania takiego starego mebla w dzisiejszych czasach?-:)

Fotki: http://tufotki.pl/Ztgot

wystaw na olx, jak nie masz zamiłowania.

Antyk to to raczej nie jest. Podejrzewam import z Holandii. obstawiałabym produkcje na lata 80-te. Ale fakt, że prawdziwe drewno lub/i fornir.

Jeśli masz wątpliwości, to możesz popytać u antykwariusza.

Jeśli lubisz taką stylistykę, możesz sobie urządzić wnętrza eklektyczne - nowoczesne z dominującym jednym starszym lub stylizowanym meblem.

http://www.rawinteriors.nl/wp-content/uploads/2013/04/eetkamer_DSC1185.jpg

Edytowane przez Elfir

Macie racje chłopaki, trzeba zostawić i niech jeszcze posłuży, ktoś tam kiedyś jakiś wkład pracy w nią poniósł, a że sam lubię majsterkować to szkoda mi też czyjejś pracy. Wnętrze domu poza łazienkami urządzam bardziej rustykalnie, więc tym bardziej gdzieś znajdę jej miejsce. Dzięki.

• 2 weeks później...