Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Aranżacja kuchni z wyjściem na taras

DoBaHaWo

Recommended Posts

Jakieś szczególne wymagania? Duży stół, lodówka sbs, wyspa,kredens po babci? Można jeszcze przesunąć drzwi lub ścianę spiżarni?

1)Przykładowo z wyspą.

k1.jpg

Jeśli wolisz stół zamiast stołków przy blacie wyspy to można zwęzić spiżarnie(np. do 150cm) a stół przystawić do wyspy lub ściany.

Pytanie dotyczyło aranżacji wnętrza, ale jak widać ciekawsze jest pytanie czy dużo gotujemy, czy mamy przetwory i czy stać nas na meble do kuchni...

Zatem jeśli to dla Ciebie takie ważne, to tak, dużo gotujemy, mamy dużo przetworów i mamy świadomość że mebli kuchennych nie rozdają gratis.

Chyba już minęły lata świetności tego Forum :(

Edytowane przez DoBaHaWo

(...)

Chyba już minęły lata świetności tego Forum :(

W czasach świetności forumowicze czytali sobie w myślach? ;) Pytanie o potrzeby to normalna rzecz, zwłaszcza w przypadku dużych wnętrz (w kawalerkach upycha się raczej podstawowe wyposażenie i nie ma miejsca na szaleństwa).

Myślisz, że profesjonalny architekt wnętrz nie chciałby wiedzieć jakie rozwiązania brać pod uwagę, co uwzględnić w projekcie a czego absolutnie unikać, poznać wasz styl życia, gust i możliwości finansowe?

Dobrze, że zajmujesz się tym na etapie projektu domu kiedy można jeszcze wszystko dostosować do Waszej wizji - tylko trzeba mieć tę wizję i umieć ją wyrazić.

A co ma wspólnego świetność forum z twoimi potrzebami? Przecież nie jestem jasnowidzem, by zgadnąć jak duży blat roboczy potrzebujecie, jak dużą spiżarkę, jakie konkretnie urządzenia. Dla mnie to normalne pytanie, jakie zada ci każdy architekt wnętrz.

Pomieszczenie jest bardzo duże i w przypadku osób mniej gotujących wyposażanie go w całości w kosztowną zabudowę kuchenną byłoby po prostu stratą kasy.

A osobie dużo gotującej może przyda się dodatkowy piekarnik, podwójna lodówka, dodatkowy zamrażalnik w spiżarce itd

Przy takiej agresji słownej, to już mi się nie chce tobie pomagać...

Edytowane przez Elfir

• 3 weeks później...

Dziękuję za odpowiedzi i przepraszam jeśli kogoś uraziłem.

Pisząc o latach świetności forum miałem na myśli zadawanie pytań w stylu duża ta kuchnia i spiżarka, dużo macie przetworów?

Skoro mamy dużą kuchnię i spiżarnię to znaczy że takiej potrzebujemy, pytanie dotyczyło aranżacji wnętrza samej kuchni.

Ostatecznie skorzystaliśmy z usługi projektanta wnętrz ponieważ o wiele łatwiej jest rozmawiać o aranżacji wnętrz face to face niż pisać o tym na forum.

Nie mniej jednak dziękuję szczególnie Tobie alicyja bo prawdopodobnie zrobimy układ podobny do zaproponowanego przez Ciebie.

Na forum pojawia się setki nieprzemyślanych rozwiązań, projektów z prośbą "ratujcie!".

Więc to, że tak macie, nic nie oznacza.

I słusznie, że zatrudniliście projektanta, do tego służą. Na pewno nie zadawali żadnych głupich pytań tylko ściągnęli wasze marzenia i potrzeby prosto z umysłów.

Edytowane przez Elfir