Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Projekty domów drewnianych

Recommended Posts

Szukasz projektu DOMU DREWNIANEGO całorocznego lub rekreacyjnego?

Skorzystaj z PROMOCJI SIERPNIOWEJ na projekt gotowy z Kolekcji Muratora.

Więcej informacji na stronie https://projekty.muratordom.pl/promocje/projekty-sierpnia,23_220.html?utm_source=forum-MDOM&utm_medium=link-tekstowy&utm_campaign=Promocja-forum&utm_term=Promocja

Zapraszamy :)

projekty-sierpnia-artykul-szeroki.jpg

Edytowane przez Projekty Gotowe MURATOR

• 3 weeks później...
  • 4 weeks później...

Witam,

jestem na etapie startu, czyli na poziomie 0.

Chciałbym wybudować dom z bali na działce którą już posiadam, jest ona uzbrojona.

Piszę do Was abyście podpowiedzieli mi od czego zacząć, co byłoby w moim przypadku najlepszym rozwiązanie.

Dom z przeznaczeniem na inwestycję pod wynajem dla turystów.

Zależy mi aby dom miał 4 apartamenty, a w nich pokój + aneks kuchenny + łazienka. Myślałem również o miejscach takich żeby schować snowboard czy narty, oraz suszarnie na ubrania, lecz to nie jest też najważniejsza rzecz.

Nie chcę żeby to były małe klitki po 20m2, ale około 35-45m2.

I tu pytanie jak duża powierzchnia powinna być takiego domu?

W każdym z pokoi kominek/kozę aby był odpowiedni klimat dla korzystających.

Myślałem o domu parterowym, aby każdy apartament miał swoje osobne wejście do budynku ale to nie jest priorytet, lub piętrowy z dwoma pokojami na parterze i dwoma na piętrze.

Jeżeli chodzi o dach to raczej była by to dachówka w kolorze cegły, mam znajomego który zajmuje się gontem ale opinie w tym temacie są różne, no i cena na pewno wyższa niż dachówka.

Przed domem miejsce na grilla, ognisko itp.

Czy mógłbym poprosić Was o wysłanie mi na maila ([email protected]) sowich planów domów, wraz z kosztorysem, oczywiście jak takowe posiadacie.

Jestem bardzo ciekawy na jaką kwotę muszę być przygotowany jeżeli chodzi o stan surowy zamknięty, oraz kwota domu do zamieszkania.

Pozdrawiam serdecznie.

Witam,

jestem na etapie startu, czyli na poziomie 0.

Chciałbym wybudować dom z bali na działce którą już posiadam, jest ona uzbrojona.

Piszę do Was abyście podpowiedzieli mi od czego zacząć, co byłoby w moim przypadku najlepszym rozwiązanie.

Dom z przeznaczeniem na inwestycję pod wynajem dla turystów.

Zależy mi aby dom miał 4 apartamenty, a w nich pokój + aneks kuchenny + łazienka. Myślałem również o miejscach takich żeby schować snowboard czy narty, oraz suszarnie na ubrania, lecz to nie jest też najważniejsza rzecz.

Nie chcę żeby to były małe klitki po 20m2, ale około 35-45m2.

I tu pytanie jak duża powierzchnia powinna być takiego domu?

W każdym z pokoi kominek/kozę aby był odpowiedni klimat dla korzystających.

Myślałem o domu parterowym, aby każdy apartament miał swoje osobne wejście do budynku ale to nie jest priorytet, lub piętrowy z dwoma pokojami na parterze i dwoma na piętrze.

Jeżeli chodzi o dach to raczej była by to dachówka w kolorze cegły, mam znajomego który zajmuje się gontem ale opinie w tym temacie są różne, no i cena na pewno wyższa niż dachówka.

Przed domem miejsce na grilla, ognisko itp.

Czy mógłbym poprosić Was o wysłanie mi na maila ([email protected]) sowich planów domów, wraz z kosztorysem, oczywiście jak takowe posiadacie.

Jestem bardzo ciekawy na jaką kwotę muszę być przygotowany jeżeli chodzi o stan surowy zamknięty, oraz kwota domu do zamieszkania.

Pozdrawiam serdecznie.

Same dziwne pytania, jesteś na poziomie zero czyli jest projekt, fundamenty to co chcesz kombinować z powierzchnią? Apartament to pokój z aneksem kuchennym - ciekawy standard. Jaka powierzchnia domu przy czteraech "apartamentach" po 35-45m2, hm wystarczy te powierzchnie dodać. Projektant odpowie na wszystkie pytania łącznie z kosztorysem. Co do kwoty na dom to możne sobie poszukać w firmach budujących ceny za m2 i pomnożyć.

• 6 months później...