Projekty Gotowe MURATOR 02.08.2017 09:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2017 (edytowane) Szukasz projektu DOMU DREWNIANEGO całorocznego lub rekreacyjnego? Skorzystaj z PROMOCJI SIERPNIOWEJ na projekt gotowy z Kolekcji Muratora. Więcej informacji na stronie https://projekty.muratordom.pl/promocje/projekty-sierpnia,23_220.html?utm_source=forum-MDOM&utm_medium=link-tekstowy&utm_campaign=Promocja-forum&utm_term=Promocja Zapraszamy Edytowane 2 Sierpnia 2017 przez Projekty Gotowe MURATOR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olaskibb22 18.08.2017 15:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2017 sąsiad ostatnio wybudował sobie 2 takie na działce ;p piękne są i można w nich mieszkać cały rok ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miskof 13.09.2017 13:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2017 Witam,jestem na etapie startu, czyli na poziomie 0.Chciałbym wybudować dom z bali na działce którą już posiadam, jest ona uzbrojona.Piszę do Was abyście podpowiedzieli mi od czego zacząć, co byłoby w moim przypadku najlepszym rozwiązanie. Dom z przeznaczeniem na inwestycję pod wynajem dla turystów. Zależy mi aby dom miał 4 apartamenty, a w nich pokój + aneks kuchenny + łazienka. Myślałem również o miejscach takich żeby schować snowboard czy narty, oraz suszarnie na ubrania, lecz to nie jest też najważniejsza rzecz.Nie chcę żeby to były małe klitki po 20m2, ale około 35-45m2.I tu pytanie jak duża powierzchnia powinna być takiego domu? W każdym z pokoi kominek/kozę aby był odpowiedni klimat dla korzystających.Myślałem o domu parterowym, aby każdy apartament miał swoje osobne wejście do budynku ale to nie jest priorytet, lub piętrowy z dwoma pokojami na parterze i dwoma na piętrze.Jeżeli chodzi o dach to raczej była by to dachówka w kolorze cegły, mam znajomego który zajmuje się gontem ale opinie w tym temacie są różne, no i cena na pewno wyższa niż dachówka.Przed domem miejsce na grilla, ognisko itp. Czy mógłbym poprosić Was o wysłanie mi na maila ([email protected]) sowich planów domów, wraz z kosztorysem, oczywiście jak takowe posiadacie.Jestem bardzo ciekawy na jaką kwotę muszę być przygotowany jeżeli chodzi o stan surowy zamknięty, oraz kwota domu do zamieszkania. Pozdrawiam serdecznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Remiks 13.09.2017 18:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2017 Witam, jestem na etapie startu, czyli na poziomie 0. Chciałbym wybudować dom z bali na działce którą już posiadam, jest ona uzbrojona. Piszę do Was abyście podpowiedzieli mi od czego zacząć, co byłoby w moim przypadku najlepszym rozwiązanie. Dom z przeznaczeniem na inwestycję pod wynajem dla turystów. Zależy mi aby dom miał 4 apartamenty, a w nich pokój + aneks kuchenny + łazienka. Myślałem również o miejscach takich żeby schować snowboard czy narty, oraz suszarnie na ubrania, lecz to nie jest też najważniejsza rzecz. Nie chcę żeby to były małe klitki po 20m2, ale około 35-45m2. I tu pytanie jak duża powierzchnia powinna być takiego domu? W każdym z pokoi kominek/kozę aby był odpowiedni klimat dla korzystających. Myślałem o domu parterowym, aby każdy apartament miał swoje osobne wejście do budynku ale to nie jest priorytet, lub piętrowy z dwoma pokojami na parterze i dwoma na piętrze. Jeżeli chodzi o dach to raczej była by to dachówka w kolorze cegły, mam znajomego który zajmuje się gontem ale opinie w tym temacie są różne, no i cena na pewno wyższa niż dachówka. Przed domem miejsce na grilla, ognisko itp. Czy mógłbym poprosić Was o wysłanie mi na maila ([email protected]) sowich planów domów, wraz z kosztorysem, oczywiście jak takowe posiadacie. Jestem bardzo ciekawy na jaką kwotę muszę być przygotowany jeżeli chodzi o stan surowy zamknięty, oraz kwota domu do zamieszkania. Pozdrawiam serdecznie. Same dziwne pytania, jesteś na poziomie zero czyli jest projekt, fundamenty to co chcesz kombinować z powierzchnią? Apartament to pokój z aneksem kuchennym - ciekawy standard. Jaka powierzchnia domu przy czteraech "apartamentach" po 35-45m2, hm wystarczy te powierzchnie dodać. Projektant odpowie na wszystkie pytania łącznie z kosztorysem. Co do kwoty na dom to możne sobie poszukać w firmach budujących ceny za m2 i pomnożyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kacperska 28.03.2018 15:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2018 Marzy mi się taki drewniany domek na działce pod miastem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts