grzeniu666 02.08.2017 15:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2017 Zapytam, choć jestem niemal pewien że cudów nie zdziałam. Przy (najpewniej) koszeniu trawnika kamyk uderzył w szybę i zrobiło się "oczko" (foto niżej). Wizualnie ma to wielkość około 2cm, natomiast pod palcem wyczuwalne jest dużo mniejsze, kilka mm, a więc to duże oczko zrobiło się od wewnątrz pakietu (3 szybowy, ca. 3m2). Czy jest sens i sposób aby to jakoś naprawiać (pomijając wymianę pakietu)? Domyślem się że jakoś można wypełnić tylko ten wyczuwalny z zewnątrz mały odprysk, co wizualnie niewiele zmieni (ale nie wiem czy jakoś wytrzymałościowo może pomóc)? Pytam, bo chcę naklejać na szyby folie przeciwsłoneczne (zewnętrzne), i nie wiem czy przed tym robić coś z tą szybą czy to olać. http://grzesiek.info/IMG_20170802_170847b.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jareko 02.08.2017 16:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2017 Skontaktuj się z tymi co naprawiaja szyby samochodowe Będziesz mocno zdziwiony tym co potrafią zdziałać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bwojtek 02.08.2017 17:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2017 Skontaktuj się z tymi co naprawiaja szyby samochodowe Będziesz mocno zdziwiony tym co potrafią zdziałać Jeżeli nie jest to szyba laminowana to technika "samochodowa" nic tu nie pomoże. Dodatkowo zapewne ulotnił się argon a do wnętrza dostała wilgoć. Wkład szybowy do wymiany! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grzeniu666 02.08.2017 19:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2017 Dzięki za opinie. Stało się to w zeszłym roku, zima minęła bez sensacji. Czy to może coś mówić o argonie i wilgoci? Już jeden (dużo mniejszy) pakiet wymianiałem z tego powodu (tam była dziura jak pięść w zewnętrznej szybie), kosztowało to ponad 700, tego raczej nie zamierzam puki wygląda jak teraz a całość w miare działa (nawet jako dwuszybowe). Zapytam u tych samochodziarzy, pytanie czy to technicznie coś poprawi (bo estetycznie raczej nie)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jareko 02.08.2017 19:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2017 Skoro to tylko odprysk a tak wygląda to jest to do naprawy.Skoro przez zimę nie zapanowała wewnątrz szyba to dalej jest szczelna.Nie ma znaczenia czy szyba jest laminowana czy nie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ClNEK 02.08.2017 20:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2017 Ten odprysk zapewne jest do wnetrza pakietu szybowego. Ciezko mi uwierzyc zeby sie nie rozszczelnil Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grzeniu666 02.08.2017 21:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2017 (edytowane) Ten odprysk zapewne jest do wnetrza pakietu szybowego. Ciezko mi uwierzyc zeby sie nie rozszczelnil Jak pisałem - od zewnątrz pakietu jest tylko drobne (3-5mm) wgłębienie, a całe oczko to średnio fi 20 (więc duży odprysk od wewnątrz pakietu). Jak pisałem, w zimie nic dziwnego nie zauważyłem (ale przyznam że się nie przyglądałem, od wewnątrz szyba chyba była przysłonięta cały czas, a nie wiem czy od zewnątrz byś się to rzucało w oczy). Edytowane 2 Sierpnia 2017 przez grzeniu666 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jareko 03.08.2017 08:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2017 Ten odprysk zapewne jest do wnetrza pakietu szybowego. Ciezko mi uwierzyc zeby sie nie rozszczelnil Uwierz skoro szyba wewnątrz nie zapanowała Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ClNEK 03.08.2017 18:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2017 Nie uwierze. Wielki odprysk z 1 strony, wyczuwalny od strony uderzenia. Fizycznie niemozliwe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jareko 03.08.2017 20:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2017 Kolego. Mozesz nie wierzyć. Jeśli prawda jest (A dlaczego klient miałby sciemniac) ze odprysk przeżył zimę i szyba nie zapanowała to dlaczego ma być dziura ?I chyba nie widziałeś jakie cuda potrafią spece od szkła naprawićKilka razy korzystałem w różnych okazjach i dochodzę do wniosku ze nie ma rzeczy niemozliwych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts