Konsultant marki Buderus 25.08.2017 09:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2017 (edytowane) Witam, Zachęcam również do zapoznania się z ofertą pomp ciepła oraz centrali wentylacyjnych z rekuperatorem marki Buderus. W swojej ofercie posiadamy gruntowe pompy ciepła z rodziny Logatherm cechujące się wysokim współczynnikiem COP oraz wysoką jakością wykonania. ModerowanoChętnie odpowiem na ewentualne pytania. Pozdrawiam, ________________________________ Konsultant marki Buderus Edytowane 30 Sierpnia 2017 przez Tomaszs131 Reklama niezgodna z regulaminem PP. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Vossi 30.08.2017 18:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2017 Ostrzegam wszystkich na forum, przed wyborem firmy Ekoryniec z Włocławka.Dawno nie spotkałam się z takim aroganckim i bezczelnym traktowaniem klienta. Firma Ekoryniec a w szczególności właściciel firmy Dariusz R. jest bezczelny i traktuje klienta jak śmiecia, któremu można wcisnąć każdą ciemnotę. Bardzo żałuję, że podjęliśmy się współpracy z tą słabą i beznadziejną firmą i że zleciliśmy im wykonanie pompy ciepła. Dopóki wszystko działa to właściciel jest Twoim "najlepszym przyjacielem", natomiast kiedy trzeba wykonać usługę na gwarancji , coś naprawić, to przeciąganie sprawy trwa miesiącami a na końcu okazuje się , że właściciel nie chce być odpowiedzialny za swój błąd i w swojej bezczelności na gwarancji żąda pieniędzy od klienta.Dzwoniąc do Pana Dariusza, żeby w końcu ustalić termin naprawy klient nasłucha się różnych wykrętów i żenujących słów, np: "jest czas urlopowy nie mam ludzi", " mam zepsuty sprzęt", "jestem na urlopie będę za tydzień", " uznałem , że jednak nie trzeba do Państwa przyjeżdżać, bo nie widzę takiej potrzeby" i mnóstwo innych bezczelnych słów i wykrętów. Odradzam współpracę z firmą Ekoryniec, to najgorszy z wyborów. Potencjalny kliencie zastanów się na wyborem innej firmy!!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomaszs131 30.08.2017 19:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2017 (edytowane) Swego czasu sam o mało co nie zostałem klientem owej firmy. Po dłuższych rozmowach, firma się wycofała, nie odpowiadała na meile. O dziwo po 12 miesiącach ponownie się odezwała z ofertą. Dla mnie, na szczęście było trochę za póżno. Z perspektywy czasu jestem im wdzìęczny za dłuższy brak odzewu.... Edytowane 31 Sierpnia 2017 przez Tomaszs131 Literówka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Henryk Kowalski 04.09.2017 10:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2017 (edytowane) Niedawno zakupiłem PC 8 KW powietrze-woda z wbudowanym zasobnikiem 150 L i jestem bardzo zadowolony z jej działania oraz firmy która mi montowała. Wszystko przed montażem mi wytłumaczyli i doradzili. Za samą PC zapłaciłem 8tys netto. Także polecam firmę z Lublina Edytowane 4 Września 2017 przez Tomaszs131 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaizen 04.09.2017 10:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2017 Za samą PC zapłaciłem 8tys netto. Jaki ma SCOP? Dobije do 3? Wtedy zwróciłaby się w porównaniu do zwykłego bojlera za 1000 zł po ogrzani w tańszej strefie G12 (licząc po 35gr/kWh) po ogrzaniu ok. 550m3 wody. O ile montaż darmowy (np. własnoręczny), pompa bez VATu i nie wymaga przeglądów, konserwacji i nic by nie trzeba było w tym czasie naprawiać. Jak cokolwiek trzeba doliczyć - to jeszcze dłużej. Każdy może sobie przeliczyć wg własnego zużycia. Np. przy 3m3/mies zwracać się będzie ponad 15 lat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Henryk Kowalski 04.09.2017 11:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2017 (edytowane) SCOP posiada 4.1 przy +7/35*C Edytowane 4 Września 2017 przez Henryk Kowalski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomaszs131 04.09.2017 12:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2017 Proszę lepiej powiedzieć jaki ma SCOP przy 0/35*C i -10/35*C. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Henryk Kowalski 04.09.2017 13:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2017 Tutaj może sobie Pan dokładnie poprzeliczać http://portpc.pl/arkusze/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaizen 04.09.2017 13:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2017 SCOP posiada 4.1 przy +7/35*C SCOP? Chyba pomyliłeś z COP? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Henryk Kowalski 05.09.2017 06:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2017 SCOP? Chyba pomyliłeś z COP? COP określa nam stosunek uzyskanej ilość energii cieplnej, do włożonej energii elektrycznej w jednym konkretnym punkcie pracy układu grzewczego. SCOP określa się wg normy EN 14825(w j. angielskim). Na podstawie warunków klimatycznych, określone są godziny pracy PC w danych temperaturach i przypadający im procent obciążenia. Do tego dołożona jest praca osprzętu, automatyki, pomp obiegowych, grzałek, poboru w trybie standby, itp. Także moim zdaniem SCOP jest dokładniejsze od COP. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaizen 05.09.2017 08:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2017 Także moim zdaniem SCOP jest dokładniejsze od COP. Rozumiesz to, co wyłożyłeś na temat SCOP? Więc podałeś mi COP czy SCOP o który pytałem? Właśnie o to mi chodzi, że nie interesuje mnie sprawność tego cuda w konkretnej temperaturze, a jaki będzie SCOP przez w naszym klimacie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 05.09.2017 09:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2017 (edytowane) COP określa nam stosunek uzyskanej ilość energii cieplnej, do włożonej energii elektrycznej w jednym konkretnym punkcie pracy układu grzewczego. SCOP określa się wg normy EN 14825(w j. angielskim). Na podstawie warunków klimatycznych, określone są godziny pracy PC w danych temperaturach i przypadający im procent obciążenia. Do tego dołożona jest praca osprzętu, automatyki, pomp obiegowych, grzałek, poboru w trybie standby, itp. Także moim zdaniem SCOP jest dokładniejsze od COP. Mylisz pojęcia. Przecież SCOP to Seasonal Coefficient of Performance, czyli śreedni (a nie chwilowy, w danej temperaturze)COP za sezon, zależny od tego jakie to urzadzenie i gdzie zostalo zamontowane. Taka sama pompa będzie miała inny SCOP we Wrocławiu, a inny w Suwałkach. I nie mieszaj do tego pomp obiegowych itp, bo aktualnie COP powiniem być podawany już z ich uwzględnieniem. I nadal wówczas określony jest skróten COP. Że nie wszyscy producenci podają COP wg nowej normy, uwzględniającej dodatkowe pobory pomp, to już wina ich nierzetelności. Edytowane 5 Września 2017 przez fotohobby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_John 05.09.2017 15:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2017 Że nie wszyscy producenci podają COP wg nowej normy, uwzględniającej dodatkowe pobory pomp, to już wina ich nierzetelności. A tu jeszcze instalator dołoży bufor i 2 pompy obiegowe po 60 W każda. To już lepiej tym COP się nie sugerować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DMIANEK 05.09.2017 15:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2017 A moim skromnym zdaniem Pan Henryk Kowalski to nic sobie nie zamontował przez firmę z Lublina tylko naciąga ciemnych ludzi na forum:p Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tulisko 05.09.2017 17:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2017 A moim skromnym zdaniem Pan Henryk Kowalski to nic sobie nie zamontował przez firmę z Lublina tylko naciąga ciemnych ludzi na forum:p Słusznie prawisz. Pan Henryk to zwykły spamer:P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zimar 07.09.2017 08:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2017 Witam serdecznie,Od dłuższego czasu przeglądam forum i zbieram oferty na pompę ciepła, Mam dom 160m2 z 2010 roku, ogrzewany piecem na węgiel, temp na piecu 60', na CO idzie 40' przez zawór 4-drogowy. Instalacja CO to grzejniki żeberkowe aluminiowe i ok 20% podłogówki (kuchnia, łazienki, wiatrołap i korytarz na parterze.Zużycie węgla: 2015/2016 1,5 tony, 2016/2017 ok 2,5 tony.Czy taka instalacja PC ma tu sens? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Konsultant Viessmann 07.09.2017 08:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2017 (edytowane) Witam serdecznie, Od dłuższego czasu przeglądam forum i zbieram oferty na pompę ciepła, Mam dom 160m2 z 2010 roku, ogrzewany piecem na węgiel, temp na piecu 60', na CO idzie 40' przez zawór 4-drogowy. Instalacja CO to grzejniki żeberkowe aluminiowe i ok 20% podłogówki (kuchnia, łazienki, wiatrołap i korytarz na parterze. Zużycie węgla: 2015/2016 1,5 tony, 2016/2017 ok 2,5 tony. Czy taka instalacja PC ma tu sens? Witam, system rozprowadzania ciepło nieco komplikuje wykorzystanie pompy ciepła - chodzi o grzejniki. Proponuję kontakt ze specjalistą Viessmann, który przyjedzie i oceni realne możliwości inwestycji. Moderowano znajdziesz naszą firmę partnerską najbliżej Twojego miejsca zamieszkania. Warto wiedzieć, co oferują nasi artnerzy branżowi: Bezpłatne, niezobowiązujące i indywidualne doradztwo, także bezpośrednio w miejscu instalacji Określenie zapotrzebowania na ciepło/wodę użytkową w gospodarstwie domowym/nieruchomości klienta Konkretne zalecenie, który nośnik energii – olej, gaz, energia słoneczna, drewno, ciepło z powietrza i gruntu – najlepiej odpowiada danemu zamierzeniu budowlanemu lub modernizacyjnemu Informacje o możliwości połączenia różnych nośników energii w celu osiągnięcia maksymalnych oszczędności Kontrola komina w porozumieniu z kominiarzem pod kątem przystosowania do nowego kotła grzewczego oraz spełnienia wymogów ustawowych Poglądowa kalkulacja potencjału oszczędności kosztów ogrzewania dzięki modernizacji Informacje dotyczące publicznego dofinansowania oraz wsparcia na etapie składania wniosków Kalkulacja okresu zwrotu nakładów inwestycyjnych nowej instalacji grzewczej Pozdrawiam! Edytowane 21 Września 2017 przez Tomaszs131 Reklama niezgodna z regulaminem PP. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Konsultant marki Buderus 21.09.2017 13:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2017 (edytowane) Witam serdecznie, Od dłuższego czasu przeglądam forum i zbieram oferty na pompę ciepła, Mam dom 160m2 z 2010 roku, ogrzewany piecem na węgiel, temp na piecu 60', na CO idzie 40' przez zawór 4-drogowy. Instalacja CO to grzejniki żeberkowe aluminiowe i ok 20% podłogówki (kuchnia, łazienki, wiatrołap i korytarz na parterze. Zużycie węgla: 2015/2016 1,5 tony, 2016/2017 ok 2,5 tony. Czy taka instalacja PC ma tu sens? Witam, Pompa ciepła znacznie lepiej współpracuje z ogrzewaniem niskotemperaturowym jak ogrzewanie podłogowe lub instalacja grzejnikowa zaprojektowana na parametry niskotemperaturowe. W Pana przypadku zachęcam do kontaktu z autoryzowanym instalatorem marki Buderus. Pomoże on w wykonaniu wyceny i opłacalności zastosowania pompy ciepła. Moderowano Chętnie odpowiem na ewentualne dalsze pytania. Pozdrawiam, ________________________________ Konsultant Buderus Edytowane 21 Września 2017 przez Tomaszs131 Reklama niezgodna z regulaminem PP. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adh 21.09.2017 14:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2017 (edytowane) Witam, szkoda, że reaguje Pan tylko przez sprzedażą produktów, ani na pytanie po zakupie na priv, ani w temacie pompy Buderus nie zechciał Pan się nawet zająknąć.To takie ostrzeżenie dla przyszłych nabywców. Edytowane 21 Września 2017 przez adh Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Konsultant marki Buderus 10.10.2017 10:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2017 Witam, Proszę o ponowny kontakt w wiadomości prywatnej – dotychczas nic od Pana nie dostałem. Na wszystkie wiadomości prywatne staram się odpowiedzieć. Pozdrawiam, ________________________________ Konsultant marki Buderus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts